integrity
integrity (üye)
İzmir / Meraklı

Stüdyo Açmak...

Merhaba arkadaşlar ,

Allah izin verirse stüdyo açmak istiyorum, 8 ay kadar fotoğrafcıda çalıştım, Fotoğraf konusunda kendime olan güvenim tam .

Benim Sorum Stüdyo açarken benden kalfalık ve ustalık belgesi isterler mi, hangi kurum kalfalık ve ustalık belgesini ister ? Belediye ile görüştüm belediye ustalık belgesi istemiyor.

Bilgisi olan Stüdyo sahibi arkadaşlarımın Yardımlarını Bekliyorum .

Değerli vakitlerini harcayarak yardımcı olmak nezaketinde bulunan tüm
arkadaşlara teşekkür ederim...

Tarih: 20 Mayıs 2009, 21:47 - İp: 88.***.**5.60
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

yok istemiyorlar.

Bendekiler süs için. Öyle duruyor uzaktan bakıp neşemi buluyorum.

Tarih: 21 Mayıs 2009, 05:24 - İp: 88.***.**5.22
mhmttsksn
mhmttsksn (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

bir sen eksiktin. 8 ay fotoğrafçıda çalışmış mış.....

Tarih: 21 Mayıs 2009, 08:40 - İp: 88.***.**6.18
yusuf80
yusuf80 (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

öncelikle hayırlı olsun Allah utandırmasın diyorum
mhmttsksn arkadaşımızın sert yanıtını haksızda bulmuyorum bi yerde ama yinede fevri bir çıkışta bulunmuş. Değerli arkdaşım bu meslek için 8 aylık bilgi birikimiyle en başta yatırımını sen baltalamış olacaksın.Uzaktan kolay görünsede işin içinde çok incelikler var ve inan ki büyük üstatlar bile hala hazırda yetersiz kalabiliyorlar.Uzun lafın kısası hodri meydan

Tarih: 21 Mayıs 2009, 11:57 - İp: 88.***.**7.14
fotoaktuel
fotoaktuel (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

gel vatandaş gel 8-9 ay çalışan ustalar stüdyo açmış....

Tarih: 21 Mayıs 2009, 18:14 - İp: 85.***.**2.212
fotosafaripro
fotosafaripro (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

Sayın integrity, yeni bir ses, yeni bir nefes olarak yüreğinizin kabarmış olmasını ve bu işe çok hevesli olmanızı anlayabiliyorum. Yardım isteğinde bulunduğunuz için....1950 model bir fotoğrafçı ve fotoğraf sanatçısı olmam nedeni ile konuya müdahil olmak istedim.
Usta olmadan ve ustalık belgesi almadan çalışabilir.....halkı atlatabilirsiniz.
Gereken formaliteyi uygulamadan iş yeri açabilir.....Belediye ve Maliyeyi de atlatabilirsiniz.
Fakat...bu işi yapabilmek için belli bir bilgi birikiminizin ve tecrübenizin ve hatta, eğitiminizin olması gerekmez mi ? Fotoğrafçılık dışarıdan göründüğü gibi çok kolay bir iş değil. Benim küçük oğlum D.E.Ü. Fotoğraf Bölümünde okudu, yani bu işin mektebinde okudu.
Şu an hala dökümanlar, yurt dışından gelen fotoğraflar ve profesyonel ekipmanları ile provalar yapıyor ve kendisini geliştirmeye, avrupa standartlarına yükseltmeye çalışıyor. Her meslekte olduğu gibi, bu meslekte de, bilgi seviyemizi en üstlere taşıyarak.....a) Bu işi akademik düzeyde eğitim alarak yapmaya çalışan b) Bu işi erken yaşlarda meslek edinerek, yıllarını vermiş, didinmiş, çabalamış ve bu mesleğin kahrını çekmiş......insanların arasında kendimize saygın bir yer bulmamız gerekmektedir.
Yani kısacası, aldığınız tepkilerden de anlaşılacağı gibi, bu meslek için, fotoğraf konusundaki deneyiminiz....dolu dolu da geçmiş olsa 8 ayınız yetersizdir. Bu yorumlar ve cevaplarımız sakın moralinizi bozmasın. Bunları bir ateşleme ve kulaklarımıza birer küçük küpe misali algılayalım lütfen.
Ben aynı zamanda Kurumsal ve Kişisel fotoğraf eğitimi de veriyorum. Reklam, Mimari, Endüstriyel, Studıo, Belgesel, Hava ve Su altı konularında çalıştırdığım insanlar, yani öğrencilerim bazen bana şu sevimli soruyu soruyorlar.
Eeeee hocam...ben artık stüdyo açarım değilmi ? diyerek takılıyorlar.
Bende...Tabiiki, Studıo açma sınav sorunu vereyim istersen diyorum ve yazılı olarak veriyorum.
Sorum şu ; Nikah masasının örtüsü beyaz koltuk süslemeleri pembe danteldir.
Fotoğrafçı, nikah memuru tarafından çarpaz görüntü alacaktır. Çapraz olduğu için gelin daha yakındır, gelinlik beyaz fakat gelin siyah, yani zencidir. Uzakta kalan damat son derece beyaz tenli bir delikanlıdır, fakat ne yazıkki damatlığı siyahtır. Bu ton farklılığının son safhada olduğu kompozisyonda nasıl bir aydınlatma kuralı uygularsınız, şematik olarak çiziniz.
Sayın integirty...konumuz muhabbet, bu soruyu affınıza sığınarak size yöneltmiş olsam ve yazılı kağıdınızı size bu sayfada olumsuz yorumlar yazan meslek erbapları, bu işin çilekeşleri okuyarak not verecek dersem.........ne dersiniz ?

Tarih: 22 Mayıs 2009, 01:21 - İp: 195.***.**1.6
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Sn. fotosafari-pro .. İyi ki varsınız.. Hoşgeldiniz..

Lahmacun için yarım saat bekleyipde, hayatda bir kez çekilecek düğün fotoğrafı için aynı süreyi ayırmayan vatandaşları düşündükçe,

Tarih: 22 Mayıs 2009, 17:29 - İp: 81.***.**6.71
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

sormayın. Türkiyede (bide) düğün kültürü varmıdır? diye düşünüyorum hep. İnanın mete hocam şu an çok ciddi olarak diyorumki;
ben hiç bir zaman bir tek müşterime çok fotoğraf bastır demedim. Adam çok bastırsın ne yaparsa yapsın demedim hiçbir zaman. Hep onların yerine koydum kendimi. Hep. Bu yılda artan maliyet karşısında yine zam yapmadık. Tek vatandaşımızın sıkıntılı zamanında birde biz vurmayallım istedik. Dayanabildiğiiz kadar dayanacağız. Ne zaman mecbur kaldık o zaman zam yapacağız. İçimizde bir noktada art niyet olmadı. Ama sizinde dediğiniz gibi insanımız kendi fotoğrafına çok önem vermiyor. Bazen düşünüyorum acaba bu insnlar fotoğrafçıya gittikmi kazıklanacağızmı diye düşünüyorlar anlamıyorum. Oysa insanlara en değerli olan fotoğrafları en güzel şekilde en ucuza basıyoruz. Hep durup düşünüyorum niye böyle oluyor neler yapılabilir diye. Ama şimdilerde çözdüm artık olayı sanki.
İnsanımızda düğün kültürü olmadığı gibi fotoğraf kültürüde yok malesef. Yazık.

bu ayıp değil tabiiki bu bir eksiklik. Biran evvel giderilmesi gerekiyor ama nasıl? Bunun en kestirme yolunu nasıl olur? Yada bu soruyu kime sormalı kimin uzmanlık alanına girer? Bizler fotoğrafçıyız sosyobilimci değiliz.

Tarih: 22 Mayıs 2009, 17:40 - İp: 85.***.**6.74
selpy
selpy (üye)
Trabzon / Stüdyo Fotoğrafçısı

VALLA ARKADAŞIM İLK ÖNCE ALLAH GÖNLÜNE GÖRE VERSİN.SEN BURDAKİLERE BAKMA YA BUNLARIN HEPSİ FOTOĞRAFI YALAYIP YUTMUŞ İNSANLARDIR.UFKUN GENİŞSE BU İŞİ BAŞARMAN KOLAY.BURDA HALA DAHA KARANLIK ODALARDA KAFASI KALMIŞ DİJİTALE GEÇEMEMİŞ ADAMLAR MEVCUT SORSAN KENDİLERİ ÇOK BÜYÜK FOTOĞRAFÇIDIR.BEN DE 3 YILI KARANLIK SON 7 YILI DA DİJİTAL DE OLMAK ÜZERE 10 YILLIK FOTOĞRAFÇIYIM BİZ AÇAMADIK SEN AÇ DEDİĞİM GİBİ UFKUNUN GENİŞ OLMASI YETERLİ.AYRICA KİMSENİN BELGE FALAN SORDUĞU YOK BELGESİ OLMAYAN BİRÇOK ARKADAŞIM VAR YILLARDIR DÜKANLARI VAR.ALLAH BOL KAZANÇLAR VERSİN

Tarih: 22 Mayıs 2009, 22:17 - İp: 88.***.**8.157
fotoveysel
fotoveysel (üye)
Yozgat / Stüdyo Fotoğrafçısı

Arkadaş 8 ay çalışmış. Bizim burda hiç çıraklık yapmadan açan var. Eski bir fotoğrafçının ustalık belgesiyle.

Tarih: 25 Mayıs 2009, 17:51 - İp: 78.***.**4.230
damla43
damla43 (üye)
Kütahya / Stüdyo Fotoğrafçısı

8 ay çok çalışmışsın be birader. demkki 18 ay çalışsan bilim adamı olacaksın . hakkını yemişler. ben 20 senedir bu mesleğin içindeyim şu anda artık bu mesleğin hızına yetişemiyorum kimi zaman yetersiz kaldığımı hissediyorum müşterinin istekleri karısında sen 8 aylık bir bilgi ile neler yapabileceğini düşünüyorsunki ?

Tarih: 3 Eylül 2009, 04:34 - İp: 88.***.**2.4