oluryaben
oluryaben (üye)
Çankırı / Stüdyo Fotoğrafçısı

Emeğe Saygı Okunması Önemli

şimdi problem şu arkadaşlar belkide arkadaşın anlatmak istediği sorun sonuçta bütün fotoğrafcılar aynı işi yapıyoruz neden fiyatları indiriyoruzki sonuçta herkes birlik tek fiyat olursa iş sahibide kazanır işcide kazanır tek problem bu fotografcılar arasında neden birbirimizi batırmaya çalışalım bizim memlekette yani çankırıda böyle herkes tek fiyat ortada açık senet herkes memnun haklı değilmiyim herkes kazanıyor yok ahmet 10 liraya çekiyo mustafa beş liraya çekiyo sen niye çekmiyon misali bence bu anlayış yanlış herkes tek fiyat olmalı o zaman fotoğrafcılar kalkınır sonuçta herkesin evinde ekmek bekleyenler var saygılarımla saygısızlık ettiysem kusura bakmayın

Tarih: 28 Şubat 2007, 18:06 - İp: 85.***.**0.196
fotoaktuel
fotoaktuel (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

keşke o birlik ve beraberliği yakalayabilsek. falanca şu fiyata çekiyo ben daha ucuza çekiyim demek değilde , ben ondan daha kaliteli yapmaya çalışayım diye düşünmüyor malesef meslektaşlarımız.fiyat aynı olsa o zaman kalitede artar mecburen.ben dijital minilab kurmuşum . bir sürü para saymışım ama yakındaki meslektaşlar dışarda yaptırıp 50 kuruş karla foto basıyolar. iyiki müşteri bunun farkında.

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 18:15 - İp: 85.***.**8.42
badfat
badfat (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

Ya iyi de biz bunları istemıyor muyuz sanıyorsunuz arkadaslar?Ankarada son rakamlara gore 3000 fotografcı var.Bunların arasından hıcbırı demezse 50 kısı ben serbest pıyasa ekonomısınde ıstedıgım fıyatı yazarım sızene dıyor...Ve senın kemık musterın dısındakı musterın o adama aktıgı zaman sen makına taksıdını mı odemeye calısacaksın malzemecı odemelerını mı yapacaksın ıscının maası sıgortası vergını kdv nı mı odemeye calısacaksın sasırıorsun...! Bu fıyatları bız boyle yapmadık arkadaslar ankarada bu hale getıren 2 yada 3 fırma var..Onlardan sonra bız yapmak zorunda kaldık...!

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 18:22 - İp: 88.***.**1.87
oluryaben
oluryaben (üye)
Çankırı / Stüdyo Fotoğrafçısı

sonuçta ankarada sizlerinde yapabileceğiniz bir şey yok ki arkadaşlar bunlarında istedikleri sadece kendileri ayakta kalana kadar herkese dükkan kapattırmak bunun canlı şahitlerisiniz bir sürü meslektaşımız dükkan kapatmak zorunda kaldı sonuçta bunlarında aileleri var sizin bizim de herkesinde olduğu gibi saygılar

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 18:54 - İp: 85.***.**0.196
_unknown_
_unknown_ (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

Kalitenin yüksek tutulması burada en büyük faktör.Tabi kaliteli herşeyinde bir bedeli var malın iyisininde.İnsanlar birinci sınıf lokantada yemek yiyor ödenen para göze batmıyor.Neden mercedes pahalı..Bunun gibi birçok örnek verebilirim daha..Sözüm sana sevgili badfat bende bu hiçte geçerli bir sebep değil.Madem onlar yapıyor sende müşteriye aradaki kalite farkını sunsaydın.Hem senin itibarın çok daha fazla olurdu müşteri nazında.Ama o yapıyor bende yaparım dersek Kaliteyi bırakırsak makinayı eline alan fotoğraf çekmeye başlar.Nitekim bu şuan zaten böyle...
Bence en büyük yanlış senin gibi düşünen zihniyet.Müşteriye bu müessesede işin kaliteli yapıldığı gösterilmeli ve hakedilen para alınmalı.Zaten müşteri bunu görünce kendiliğinden ikna oluyor..
Sözlerim sakın yanlış anlaşılmasın.Sizler böyle yaparsanız bu mesleği eline alacak gençler ne yapar...
Lütfen bencillikten kurtulalım.Sağda solda fotoğrafçılık bitti gitti gibi boş sözler var.Bunlara kulak asmamak lazım.Prensip ve kaliteden ödün vermeden iş takibini güzel bir şekilde yapan müsseler her zaman kazanır...

SAYGILARIMLA USTALAR

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 19:02 - İp: 88.***.**0.41
maslan41
maslan41 (üye)
Kocaeli / Meraklı

arkadaşlar ben "Stüdyo Fotoğrafçısı " değilim ama eşim (kuaför) esnaf olduğundan biraz esnaflığı anlıyoruz.

biz 2002 de fiyatlarımız ne ise hala aynı fiyatlara çalışıyoruz.malzeme kozmetige habire giydiriyorlar ama biz bişeye zam yaptıkmı neden pahalı demeye başlıyorlar. birde dükkan sayısı artınca milletin rekabet mi desem müşteri çekebilmek mi desem fiyatları kırıyorlar. ne oluyor piyasayı öldürüyolar.

ha kazanmıyormuyuz şükür kazanıyoruz. ne oldu sadece eski kazancımızdan fedakarlı etmek zorunda kaldık. ortama ayak uydurmak zorunda kaldık.

bu zebilliğe son vermek için oda başkaı ile filan görüştük standat tarife uygulansın dedik. ama sana tamam diyorlar sonra fiyatları dükkanında kırıyorlar. ne yapacan cezai yaptırım yok.

geçen mesela eşimin vesikalığı lazım oldu bende de gayat iyi makine var proğramıda kullanırım. ama eşime dedimki git filan yerde çektir dedim.

şimdi biyerde vesikalık 8 tane 7,5 lira dedi başka yerde 24 tane 15 e ve iki tanede çerçeveli büyük hediye idi.(sanırım 13X18'di) gitti orada çektirdi.
burada iki arkadaşta kazanacak (kimse zararına iş yapmak istemez) biri hamudu ile götürmek istiyor biride azına kanaat getirip promosyon yapıyor müşteri çekiyor.

serbest piyasada bunun önüne geçemiyosun malesef.

ne etmek lazım piyasaya ayak uydurmak lazım derim.

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 19:50 - İp: 203.***.**8.70
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

siz emeğe saygıdan çok nasıl bir kartel oluştururuz da müşteriyi söğüşleriz diye düşünüyorsunuz.amaç onun bunun kalkınması değil iyi hizmet ve makul kar marjı ekseninde olmalı.

 

Tarih: 28 Şubat 2007, 22:28 - İp: 85.***.**7.242
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

ASLINDA HEP KENDİ KENDİMİZİ ZAYIFLATIYORUZ SİZ ZANNEDİYORMUSUNUZKİ 24 VS +2 ADET13X18 ÇERÇEVELİ RESMİ 15 YTL YE VERN ARKADAŞ KAR YAPIYOR HAYIR KAR YAPMIYOR SADECE YAKININDAKİ MESLEKDAŞININ BATMASI İÇİN ÇALIŞIYOR O BATARSA KAPATINCA FİYATLAR ÖYLE BİR YÜKSELİRKİ ŞAŞARSINIZGEÇEN YIL BURDA BİR MESLEKDAŞIMIZ HERKESE KAFA TUTUP 36 VS İKİ ADET 13X18 ÇERÇEVELİ RESMİ 10 YTL YE VERDİAMAÇ KARŞI TARFI BATIRACAK AMA MALESEF KENDİSİ BATTI İŞYERİNİ SİGORTALADIKTAN 1 AY SONRA BİR GECE NASIL OLDUYSA ÖNEMLİ MAKİNALARI EVİNDEYKEN İŞYERİ YANDI. MALESEF ARKADAŞLAR BU ŞEKİLDE BİR YERE VARAMAYIZ KARŞI TARFADA YAŞAMA HAKKI TANIMAMIZ LAZIM BİRDE ARABANIN ARKASINDA FOTOKOPİ ÇEKEREK GEZENLER VARKİ KAYDI YOK SİCİLİ YOK ONLARDA BAŞIMIZA BELA ARKADAŞLAR SABIR SABIR SABIR

 

Tarih: 1 Mart 2007, 02:07 - İp: 88.***.**9.32
oluryaben
oluryaben (üye)
Çankırı / Stüdyo Fotoğrafçısı

sonuçta herkes kazanmalı _unknown_ arkadaşım senin sözüne gelelim artık bazı memleketlerde müşteri kalite aramaz oldu neden dersen fotoğraf fiyatları ayaklar altına alınınca fotograf verde nasıl olursa olsun ucuz olsun işimi görsün yeter diyo gelde kalite ara bunlarda fotokopi veriliyor artık sizler hesaplayın ve ayrıca batuhan arkadaşım seyyar fotografcılara gelince ne kadarda yakınsak onlara yapabileceğimizi bir şey yok bizler kendi gözümüzün önünde ki işler le ilgilenirsek iyi olur ama hoş bişey değil bence ama sizler şurda iki sene sonra film banyo bulabiliyormusunuz bakalım artık herkes evine yazıcı alır evde nasıl baskı yapabilirim diye soranlar hariç daha burda tek dikkat etmemiz gereken konumuz fotoğrafcıların tek ekmek geçim kaynağı gelin damat nişan çocuk stüdyo çekimleri oldu artık tek sadece saygılarımla


 

Tarih: 1 Mart 2007, 10:00 - İp: 85.***.**8.53
fotodilan
fotodilan (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

Hangi Emeğe Saygı kalmışki? malesef ülkemiz artık her alanda olduğu gibi fotoğrafçılık alanıda iki yıla kalmaz tükenir .

 

Tarih: 1 Mart 2007, 17:07 - İp: 85.***.**7.224
custo
custo (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

1- Kaçakları (kayıtsız çalışanlar) her ne bahanesi olursa olsun vergi dairesie ihbar edin.
2- Meslek Biriği bu tür işlere yarar, mümkünse her yerde bir oda kurmaya çalışın ki, yasal zeminininz olsun ki haklarınızı koruyabilesiniz.
3- Standart fiyat listesini unutun çünkü REKABET KURUMU diye bir şey var artık. (www.rekabet.gov.tr) Liste çıkartmak yasak.
4- Kaliteli iş yapın. Müşteriyi kazıklamayı değil memnun etmeye çalışın.
5- Unutulmaması gereken herkesin nasibini yiyeceği...Rekabeti fiyatta değil kalitede yapın.
6- İşinizi iyi yapmaya çalışın. İyi olan ayakta kalacak.
Sanatkarlık kolay birşey değil...
7- Ülkenin genel vaziyeti hiç iyi değil, sadece bizim söktörümüz değil, neredeyse bütün sektörlerde kazançlar düşüyor, her sektör ağlıyor...

saygılar

 

Tarih: 1 Mart 2007, 17:14 - İp: 88.***.**1.80