atotem
atotem (üye)
İzmir / Meraklı

Neden Siyah Beyaz?

herkez neden genellikle resimlei siyah beyaz a çeviriyor?


Tarih: 20 Ağustos 2008, 19:00 - İp: 85.***.**5.41
atotem
atotem (üye)
İzmir / Meraklı

neden kimse cevap atmıyor....

 

Tarih: 25 Ağustos 2008, 18:58 - İp: 85.***.**5.41
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör



Ben siyah beyaza çevirmiyorum direkt makinadan siyah beyaz ayarını yapıyorum.

Siyah beyazın anlatım gücünün daha iyi olduğuna inanıyorum.Diğer renkler gidince ifadelere,enstantenelere daha dikkat edebiliyor fotoğraf izleyicileri.Bu da zaman zaman çarpıcı,zaman zaman da dramatik bir fotoğraf çıkarabiliyor ortaya.

Bu yüzden tercih edilir S&B.

 

Tarih: 4 Eylül 2008, 11:06 - İp: 88.***.**7.136
syshots
syshots (üye)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

Öncelikle mavi izci, tam olarak açıklayacağım şeyi açıklamış zaten, biraz daha detayına inersek siyah beyaza çevrilen fotoğrafları bir renkli bir de sb olarak düşünebiliriz.

S&b fotoğraflar bize daima üst bir duygu daha katıyor, nostalji ve anılar... Fotoğrafla ilgilenen çoğu kişinin hayır diyemeyeceği duygular... Analoglarla yapılan çekimlerde s&b uygulaması çok tatlı oluyor.
Bunun dışında günümüzde eski havayı bulamadığımızda renkli bir fotoğrafı siyah beyaza çevirerek fotoğrafı "monoton"luktan kurtarabiliyoruz.

Siyah beyaz çok tercih ettiğim bir seçenek değil, renk varsa sonuna kadar kullanmayı çok severim, ama eğer elimde s&b haline çevirdiğimde beni benden alacak bir kare varsa bunun için fazla bekleyeceğimi sanmıyorum.

Eminim birkaç defa denedikten sonra alışkanlık yaratabilecek bir durum halini alacaktır.

Keyifli günler. (:

 

Tarih: 8 Ağustos 2009, 01:51 - İp: 88.***.**0.49
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

neden siyah beyaz?

güzel bir soru

 

Tarih: 8 Ağustos 2009, 20:12 - İp: 85.***.**3.10
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

Bilindiği üzere eskiden siyah beyaz bir dönem yaşanmıştır dünyada. Tv'ler, basılan her türlü eser (kitap, gazete, fotoğraf) teknolojinin o kadarına el vermesi gereği siyah beyaz idi. Aslında siyah beyaz da değil, sadece siyahı basarsınız, kalan yerler beyazdır. Şimdiki siyah beyaz merakı aslında geçmişe duyulan özlemi ya da merakı yansıtır iç dünyamızdaki. Bu nedenle siyah beyaz nostaljik bir hava katar fotoğraflara ve daha derin duyglar uyandırır insanda.

İstemez misiniz Osmanlı Devleti sokaklarında 1 saatliğine dolaşmayı?

 

Tarih: 18 Ağustos 2009, 20:12 - İp: 88.***.**7.194
ebaykara
ebaykara (üye)
İstanbul / Amatör

gözünüzde çok çirkin bir görüntü canlandırın, hatta tiksinti hissi uyandıran.. herhangi bir şey, sonra onu siyah beyaz'a dönüştürün zihninizde, etkisinin nasıl değiştiğini ve arttığını görebilirsiniz.
Bence s&b çirkinliklere estetik bir kimlik kazandırıyor ve bakılabilir hale getiriyor.

 

Tarih: 19 Ağustos 2009, 11:29 - İp: 213.***.**9.196
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

herşeyi siyah beyaz çekemezsiniz.çekin bir kuşu doğayı siyah beyaz çekemezsiniz.mesaj vermek için konulu fotoğraflarda siyah beyaz kullanılır

 

Tarih: 29 Ağustos 2009, 15:04 - İp: 88.***.**7.113
hesso
hesso (üye)
İzmir / Amatör

Dünyada her şey renkli, fakat fotoğrafın doğuşu siyah-beyaz'dır. Bu nedenle siyah-beyaz ''mecburen'' döneminden sonra, renklinin yaygınlaşması ile birlikte ayrı bir önem kazanmış fakat pek çok fotoğrafçı tarafından ulaşılamaz olmuştur. Siyah-beyaz fotoğrafın imalat zorluğu ve dijital sisteme geçiş çok sayıdaki eski ustanın fotoğraf sanatını ve mesleğini bırakmalarına neden olmuştur. Fotoğrafa ilgi duyan son nesil bu dalı tanımamaktadır. Araştırma merakı ve sanata olan ilgileri nedeni ile siyah-beyaz fotoğrafı anlamaya çalışmakta ve bu sanat dalını ''nostalji'' olarak değerlendirmektedirler. Şu an fotoğrafların neden siyah-beyaz'a çevrildiğini tam olarak kestirip bir sonuca varamıyorum ama, yeni nesil sayesinde bu sanat dalının ilgi göreceğini ve tekrar bir siyah-beyaz akımının başlayabileceğini düşünüyorum.

 

Tarih: 31 Ağustos 2009, 02:34 - İp: 195.***.**7.105
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Siyah beyazın sadece nostalji amacıyla ya da o hissi uyandırmak amacıyla yapıldığını düşünmüyorum. Belli durumlarda o hissi verebilir, doğru ama sadece bu değil. Dikkatli bakarsanız hala pek çok moda fotoğrafının siyah beyaz çekildiğini / çevrildiğini görebilirsiniz. Mavi izciye katılıyorum. Siyah beyazın anlatım gücü çok farklı. Doğru yerde kullanıldığında çok güzel. Ama sırf siyah beyaz olsun diye de gül bahçesi çekip s&b yapmamak lazım tabii..

 

Tarih: 2 Eylül 2009, 23:08 - İp: 95.***.**0.219
hesso
hesso (üye)
İzmir / Amatör

Evet, doğru. Bu düşüncede doğru.

 

Tarih: 3 Eylül 2009, 00:07 - İp: 195.***.**2.254