steve
steve (üye)
Kocaeli / Meraklı

Rütüş Hakkında

Sayın arkadaşlar burda rütuş adında bir ftğrf veriliyor.Bende dahil herkes verilen ftğrfta elimmizden geldiği kadar bir şeyler tapmaya çalışıyoruz.Ben şunu bağıra bağıra söylüyorum... hazır retüş programlarınla ben bunu yaptım nasıl olmuş diyen arkadaşlara öfkeyle kızıyorum.BEN STAMPAYLA YAPIYORUM.Rötuş için verilen herhangi bir ftğ olursa rütuş yapan kimse yaptığı retüşu neyle yaptığını söylerse yaptığı işe saygımı duyarım.ben photoshop harici steve yazısı haric hic bir progrem kullanmıyorum.photohop harici program kullanan kimseyle muhatap olmak istemiyorum.Hazır keki marketten al fırına at sonra misafirine ikram et nasıl olmuş diye onlardan bekle . Olmaz bence kekin hamurunuda biz yapalım.Ondan sonra beyenilmesini bekliyelim...LÜTFEN ARKADAŞLAR

Tarih: 11 Aralık 2006, 21:10 - İp: 85.***.**5.131
_unknown_
_unknown_ (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

Tarih: 12 Aralık 2006, 09:20 - İp: 88.***.**1.30
photodesng
photodesng (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

Steve Abi Sen Amatör Olarak Yaptığın İçin Rutuşu Sana Katılıyorum Ama Bi Fotoğraf stüdyosunda Çalışan Bi photoshopçu Sadece Stampla Rutuş Yapamaz Vaktini Alır.Stampla Resim İyi Gözükmez Abi İz Kalır Stamp İzleri..Ben Kendime Adıma Yazağım Abi Önce stampla Sivilce veya Kabaca gözüken Yerleri Temizliyorum Daha sonra Filtre Atıyorum..Ama Karakalemde Sadece Stampla Yapıyorum Çünki Yemez Karakaleme Filtre Felan Sadece 0,5 Bluır Veriyorum Oda Sertliklikler Gitsin Yumuşasın Diye Fotoğraf..Yani abim Stampla Amatör Olarak Olur Uraşırsın Vaktin Olur Ama Çalışanlara Göre Değil Senin Dediğin..

Tarih: 12 Aralık 2006, 09:28 - İp: 88.***.**2.119
askan_67
askan_67 (üye)
Zonguldak / Stüdyo Fotoğrafçısı

Steve Abi Sen Amatör Olarak Yaptığın İçin Rutuşu Sana Katılıyorum Ama Bi Fotoğraf stüdyosunda Çalışan Bi photoshopçu Sadece Stampla Rutuş Yapamaz Vaktini Alır.Stampla Resim İyi Gözükmez Abi İz Kalır Stamp İzleri..Ben Kendime Adıma Yazağım Abi Önce stampla Sivilce veya Kabaca gözüken Yerleri Temizliyorum Daha sonra Filtre Atıyorum..Ama Karakalemde Sadece Stampla Yapıyorum Çünki Yemez Karakaleme Filtre Felan Sadece 0,5 Bluır Veriyorum Oda Sertliklikler Gitsin Yumuşasın Diye Fotoğraf..Yani abim Stampla Amatör Olarak Olur Uraşırsın Vaktin Olur Ama Çalışanlara Göre Değil Senin Dediğin..photodesng

aynen katılıyroum steve kardeşim sende haklısın ama bir fotoğrafçı senin yaptığını yapsa çok vakit alır

Tarih: 12 Aralık 2006, 09:33 - İp: 85.***.**8.43
steve
steve (üye)
Kocaeli / Meraklı

sayın arkadaşlar kesinlikle doğru söylersiniz.ama hazır bir filitreyle yapılan bir rütuşu burda sergilemiyelim o zaman.net ftğrf retüş içini açmıyalım. bence elmarifetinden çıkıyor.yani ftğrf yapmayan bir kişiyi ya arkadaş bu tuşa bas sonra buna daha sonra entere bas demek gibi birşey.yanlış düşünüyorsam çok özür dilerim.benim işlerimi yapan ftğraf stüdyosunda hazır filtre kesinlikle kulanmıyorlar.bayada müşterisi oln bir studyo saygılarımla

Tarih: 12 Aralık 2006, 18:17 - İp: 85.***.**5.131
efekan55
efekan55 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Neden bu kadar sinirleniyorsun anlayamadim. Filitreleride %100 kullanamayanlar var o kisilerin, bu iste ustalasmis kisilerden fikir almasi hatamidir?

Tarih: 12 Aralık 2006, 18:33 - İp: 87.***.**3.110
steve
steve (üye)
Kocaeli / Meraklı

arkadaşım ben sinirlenmiyorum.yalnızcana fikrimi söyledim.ozaman susalım hiç yazmayalım.

Tarih: 12 Aralık 2006, 18:42 - İp: 85.***.**5.131
photodesng
photodesng (üye)

Steve Abi Sana Katılmıyorum Demedim Ben Abi Yalniş Anlaşilmayalım.. Abi Anlıyorum rutuşu Yapacak Amatör Kişi Direk Filtreye Atlaması Zaten Ters Yani Ben Uraşmiyayim Filtre Halleder Öyle bi Düşünce Hareket Eden Amatör Kişi Zaten İlerleyemez Abi.Ben Kendimden Yine Örnek Vereyim Ben Bu İşi Öğrenirken Öyle filtre Felan yoktu da Zaten Sonradan Çıktı Ve işimizi Kolaylaştırdı He Stampla Rutuş Olmuyomu Oluyo Tabiki Abi Herşey filtre Demek Deyilidir..Ben İlk Önce Stampla Yapıyorum Rutuşu Zaten Sonradan Filtre İle destekliyorum Abi..Bak Şimdik Sana bi Örnek Yolluyorum Abi Bu Müşterim Ve Çekim Hatası Var Gıdığı Katlandı Ve Stampla Düzelttim Abi ve Peşine Filtreyi Verdim Sen filtresis Yap Abi ama Müşteriye Sunacakmış Gibi Yap yani o gözle bak bide olaya amatörlük değilde farzet dükkan sahibisin işte abi..Saygım sonsuz abi sana art niyetli olarak yollamıyorum maksat konu olsun işte bende güzel yaptım demiyorum ha abi yalniş anlaşilmıyayım

#photodesng' tarafından 12.12.2006 19:06:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Aralık 2006, 19:01 - İp: 88.***.**0.3
photodesng
photodesng (üye)

#photodesng' tarafından 12.12.2006 19:08:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Aralık 2006, 19:03 - İp: 88.***.**0.3
steve
steve (üye)
Kocaeli / Meraklı

photodesng senin yaptığın herşeyi [tabiiki doğru olmak kaydıyla]senin doğru yaptığına kesinlikle eminim.sen bana herkonuda hep yardımcı oldun.senin yaptığın işleri hayranlıkla izliyorum.şimdi aşagıda kızımızın yanaktaki buruşmayı photoshopla yok edip işte sen böylesin mi demek daha iyi,yoksa normal retüş yaparak yüzdeki sivilce ve isten meyen kısımlarretuşa uygulansa...yani insanlarımızı aslında sen böylesin demekmi doğru yoksa ufak tefek hataları yok edip normal şekilde rütuşlarını yapıp kişilere fotoğraflarını bu şekil vermek daha iyi değil mi? Ben hep rütuşu abartmadan insanların gerçek görüntülerine yakın bir şekilde yapılması taraftarıyım.

Tarih: 12 Aralık 2006, 19:37 - İp: 85.***.**5.131
photodesng
photodesng (üye)

Tamam Abim Bende Senin Dediğinin taraftarıyım ama işin içine Girdiğin Zaman Farklı Bi Boyut Alıyo Abim benim..Ben O Fotoyu O Şekilde Verirsem İnanki O Kız O Fotoğrafı Almaz Suratıma Bile Atar Valla Abi Yani Millet Bu Tür Seviyor Rutuşu He Sıvama Atanıda Görüyorum Abi Bazen Öyle Oluyorki Müşteri Rutuş İstemio Başka bi Fotocuda Çektirdim Diyo Ben Değilim Diyo Bu Ya Bizimkisi Aşırıya Kaçmamak Kaydıyla Farklılık Yaratmak Aşırıya Kaçtın mı Zaten ekmek Yiyemessin..Başta da Dediğim Gibi Abi Amatör Olarak Yapıyorsun Be Gayette Güzel Yapıyorsun Yani Bi Amtörden Öyle Resimlerin Çıkması Zor Abim Yaa O yüzden Sana Saygılıyım Yani Yaşda Var ama Öncelik işten Kaynaklanan Bir Saygı..Umarım Anlatabilmişimdir Abi Sana Amatörlük Stamptan Geçer İş Yapmaya Başladın mı Yani Para Kazanmaya Başladın mı Mecburen Böyle Yapıyorsun abi..

Tarih: 12 Aralık 2006, 19:46 - İp: 88.***.**2.158