flashcolor
flashcolor (üye)
Bursa / Stüdyo Fotoğrafçısı

Lısansile İlgili

slm lar arkadaşlar son günlerde tv reklamlarında çıkan bsa firmasının yasal prog.ılgili yaptıgı reklam bizim kullandıgımız photoshoplarla ilgisi varmıbu firma bize karışabilir veya ceza kesebilirmi.herkeze şimdiden teşekkürler selamlar hayırlı işler.

Tarih: 18 Aralık 2005, 22:57 - İp: yok
kcbilir
kcbilir (üye)
İçel / Meraklı

Ceza kesmek bir yana, kullandığın kaçak yazılımdan sağladığın yarar ölçüsünde hapis cezası bile alabilirsin. Mersin'de, adını buradan vermeyeceğim bir bilgisayar firması 150.000YTL ceza aldı.
Belliki fotoğraf stüdyosunda kullanıyorsun bu programı, dolayısıyla şirket bu program üzerine kurulu bile diyebiliriz. Dünyanın cezasını yemek yerine biran önce programı satın almanızı öneririm...

 

Tarih: 19 Aralık 2005, 09:03 - İp: 195.***.**2.75
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşım, hemen bölgendeki adobe temsilcisiyle temasa geç.. samimiyetle durumu anlat.. kredi kartına taksit yapma imkanları vardır... sözleşme imzalamanızla birlikte işi düzene koyarsın.... hoşçakal...

 

Tarih: 19 Aralık 2005, 09:37 - İp: 85.***.**5.207
adobeci
adobeci (üye)
İzmir / Firma

Arkadaşlar bu işin artık hiç şakası olmadığını bilmeniz gerekir.Arkadaşımız sorusuna gelince. BSA nın Adobe Lisanslı program kullanmayan İşyerlerine Düzenli ve artarak devam eden kontrollerini oldukça sıklaştırdıklarını Biz Adobe Ege Bölge yetkili satıcısı olarak birebir yaşıyoruz.Lütfen kendinizi ve işyerinizi tehlikeye atmayınız Halen Ege Bölge olarak bizde denetimlerimizi sıklaştırdık.İnsanların bu konuda bilgi eksikliğini biliyoruz amacımız yüksek miktarlarda ceza yemeniz değil Biran evvel yasal lisanslı programa geçip yasalara uygun bir işyeri haline gelmenizdir.Kredi kartlarına 12 taksit yapıyoruz. Bundan lütfen yararlanın.
Fekom Bilgisayar Adobe Ege Bölge Temsilcisi
Tel: 0232 4460063

 

Tarih: 19 Aralık 2005, 12:46 - İp: 85.***.**8.12
flashcolor
flashcolor (üye)
Bursa / Stüdyo Fotoğrafçısı

arkadaşlar öncelıkle çok teşekkür ederim ilginiz için benim lisanslı deluxe programım var ama yeni programlar çıktıkça herkez gibi merak ediyoruz yenilikleri tekrar teşekkürler.

 

Tarih: 19 Aralık 2005, 19:23 - İp: 81.***.**5.182
fotocek
fotocek (üye)
Osmaniye / Stüdyo Fotoğrafçısı

bence bu ciddi bir sorun.ama benim lisans firmalarınabir önerim var.türkiye alım gücü düşük bir ülke.hele fotoğrafcılar çokdaha zor durumda (peknadir işi iyi olan var) bence firmalar ceza yerine bir geçiş formülü bulmalı.fotoğrafcılara özel kampanya ve indirimler yapabilirler.fotoğraf siteleri ve form takipcileride bu işe destek verebilirler. bence doğrusu bu.milyon dolarlara makima ve yazılım almak hele her yıl yenisi çıkan bu yazılımları takip etmek fotoğrafcı esnafının yüzde doksanına nasip olmaz.

 

Tarih: 23 Aralık 2005, 20:40 - İp: 81.***.**6.131
flashcolor
flashcolor (üye)
Bursa / Stüdyo Fotoğrafçısı

valla cok haklısın fotocek bizde ne yapacagımızı şaşırıyoruz
yeni çıktı diye alıyoruz arkadan yenisi çıkıyo ben 6 yıl önce lısanslı deluxe programı aldım şimdi onunla çalısmak zorundayım vede calısıyorum.ben bu işler yüzünden kuruludüzenimi bozdum video korsan olmasın haram yimeyelim diye bize kolaylık sagnanırsa kendimizi zorlayacagız işler zaten bilindigi gibi.

 

Tarih: 23 Aralık 2005, 21:35 - İp: 85.***.**3.32
fotocek
fotocek (üye)
Osmaniye / Stüdyo Fotoğrafçısı

bakın sanatcılar korsanı yok edebilmek için cd ve kaset fiyatlarını nasıl aşagı çektiler. yayın evleri korsan baskıyı önlemek için korsan baskı fiyatına kitapsattılar.ama yazılıma gelince ateş pahası.sadece microsotürünleri makol düzeyde ama o bile bizde daha pahalı.

tabiki emeğe saygımız sonsuz ...
aslında endoğrusu üçretsiz vae paylaşımcı yazılımlara yönelmek.
lünix ürünleri gibi...

 

Tarih: 23 Aralık 2005, 23:11 - İp: 81.***.**6.131
salih15150
salih15150 (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Lisanssız yazılım kullanan arkadaşlar lütfen kendini sorgulasınlar.
Özenerek çok güzel bir fotoğraf çektiniz. Kontak hazırladınız. Müşteriniz o kontakları aldı gitti ve evinde bir şekilde scanner la taradı yada gitti başka bir fotoğrafçıya sizin yarı paranıza fotoğraf yaptırdı. Hoşunuza gidermi ??? Kendizini kandırılmış hissedersiniz değilmi ? O zaman neden hala yasal olmayan Photoshop kullanıyorsunuz? Dükkanınıza binlerce dolar verip minilab alıyorsunuz. Peki müşterinize caka sata sata (Biz photoshopu çok iyi uygularız derken" niçin parasını vermiyorsunuz???
Başka bir diyeceğim yoktur.Kendine pay çıkaran "insan" arkadaşlar durumu anlamışlardır umarım.

 

Tarih: 26 Aralık 2005, 10:48 - İp: 85.***.**5.152
bishaunen
bishaunen (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

Bizim burda birçok stütyo lisansız program kullanıyor. Bir arkadaşa dedim tehlikeli değil mi diye kim lisanslı kullaıyorki dedi
BSA bir avukatlar biliğidir. Firmalar lisans takibi için onlara belli bir miktar ücret öder. Mesela adobe onlara lisans takibi için yetki vermemişse hiç bir etkinlikleri yoktur. Türkiye de kaçak program kullanımı %60 civarındaymış

 

Tarih: 26 Aralık 2005, 19:19 - İp: 85.***.**8.69
adobeci
adobeci (üye)
İzmir / Firma

Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek istiyorum.BSA Uzman Avukatların oluşturduğu bir kanun uygulayıcı kuruluştur.Üye olan firmaların yazılımlarını kanunlarla belirlenen cezai işlemleri uygulayarak korur.En önemli üyelerinden ADOBE firmasının tüm yazılımlarını büyük bir titizlikle denetler ve kaçak yazılım kullanan işyerlerine önemli miktarlarda para ve hapis cezası uygular.Bu denetim ve ceza uygulamaları önümüzdeki yeni yıl ile birlikte artarak devam edecektir.Hiç kendimizi kulaktan dolma bilgilerle kandırmayalım ve yasal kullanıma hemen geçelim.
Selamlar

 

Tarih: 27 Aralık 2005, 10:34 - İp: 85.***.**8.12
  • 1