Fotoğrafçılık Forumları
Grafikerlerden Yardım İstiyorum...
Lütfen bilenler yardımcı olursa herkez faydalanır sanırım .Arkadaşlar Çizgi filim karakterlerinden WİNX Denilen çizimler var onların çözünürlükleri çok düşük bir sitede epeyi var ama bunların çözünürlügügng sonradan yükseltmek mümkünmü Mac bilgisarda yoksa Grafikçi arkadaşlardan ricamız bunların çizimlerini yaparlarsa çığ gibi büyüyen bu istekleri çözümlemiş olurlar istiyen googlede arama yaptırsın Çok paralar verip onların nakışıyla çizili elbise oyuncak çanta takı ayakkabı vs çılgınlığını okusunlar çizgifilim ve dergilerini .Lütfen yardım bilenlerden.Selamlar sayğılar .(HİÇ BİLENLERLE BİLMİYENLER BİR OLURMU.)
benim bildiğim çözünürlük değerini yükseltebilirsiniz ama görüntüde bozulmalar olur.
Google'in gorsellerinden arattimda baya buyuk boyutlarda buldum bunlardan mesela 194k boyutunda olan vardi biz bu boyutlardaki resimleri metrelik folyo baskilarda bile kullabilioruz,bnce sizin isinizede yarar bunlar ama illada daha buyuk istiorsaniz photoshoptan Image size'a gelip burdan resimin DPI boyutunu yukseltebilirsiniz boylece resim buyudugunde daha az bozulma olur,ama o boyutuylada isinize yarar die dusunuorum
Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim .Biliyorsunuzki Fotoğraf Kartı baskılarında dosya ne kadar küçük olursa bozulmalarda o kadar fazla o nedenle kb yerine enaz mb olmasını arzu ediyoruz bunu bilen varsa buyurdugunuz gibi küçük bir dosyayı (kb dan mb )çevirebilecek teknik veya bizim bilmediğimiz bir işlem bilenlerin yardımcı olmasını rica ediyorum ilgilenenlere teşekkür ederim.
Çözünürlüğü düşük olan resimlerde az da olsa olumlu etki yapan bir yöntem var. Umarım işinize yarar. Photoshop programında çözünürlüğü düşük olan resimi açıyoruz. Mesela bu resmimiz 5 cm x 7 cm ebatlarında ve 72 dpi çözünürlükte olsun. Öncelikle buresmin boyutunu ve çözünürlüğünü artırıyoruz. (Mesela 15 cm x 21 cm ve 450 dpi gibi) Daha sonra resim bu haldeyken pixellerin görülmeyeceği kadar miktarda guassian billur filtresini uyguluyoruz. Sonra da resmimizi istedğimiz ölçü ve değerler ne ise bu değelere ayarlıyoruz; yani resmimizi mutlaka küçültmemiz gerekiyor. ( 10 cm x 14 cm boyut ve 200 dpi gibi) Son olarak da save as komutuyla (resmin orijinalini e muhafaza edebilmek için) resmimizi maximum kalitede JPEG formatta kaydediyoruz.
Bu yöntem az da olsa gözle görülür bir iyileştirme sağlıyor. İnşallah bu sayede istediğiniz kaliteyi yakalarsınız.
image size da bicubic ayarları var. Yani küçültmek ve büyütmek icin için farklı etkile rveriyor. tabi bunlar gözle gozukecek kadar değil . Şu an aklımda değil ama isimler softener gibi bir secenek var. Onu secerek büyütmek lazım.
İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler. Bakacağız inş.istediğimize ulaşırız.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
Lisedeyim Ve Fotoğrafçı Olmak İstiyorum.
07 Ağu. 2011, 15:48 teferrac
52181210 Nis. 2021, 17:26
clasic -
-
Evde Vesikalık Çekmek İstiyorum
11 Şub. 2020, 14:02 cihat çapa
10565521 Eyl. 2020, 17:10
kadir_150 -
Kupa Baskısı Hakkında Bilgi İstiyorum
11 Oca. 2020, 13:26 speedtroller
1227519 Haz. 2020, 11:38
cem123 -