liatris
liatris (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaslar Yardım Bekliyorum

Şu anda üzerinde çalıştığım 200 e yakın resim var.B resimleri örneğin bi sayfada 6 şarlı katalog şeklinde bastırmam gerekiyor.200 resimi nasıl kısa yoldan aynı formata getirebilirim.boylarını da aynı şekilde ayarlamam gerekiyor.yardım ederseniz çok iyi olur.çünkü az zamanım kaldı diğer türlü çok zamanımı alacak...

Tarih: 27 Şubat 2006, 13:40 - İp: yok
theater
theater (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Sevgili Liatris...

Anlatmak istediğini ben anlayamadım. Eğer anlamış olsam sana yardımcı olmaya çalışırım. Ama net bir şekilde nalatman gerekiyor.

selamlar...

Tarih: 27 Şubat 2006, 13:53 - İp: 212.***.**0.50
fotonil
fotonil (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

msn daen bana ulaş [email protected]

Tarih: 27 Şubat 2006, 14:33 - İp: 85.***.**3.131
hatay
hatay (üye)
Hatay / Profesyonel Fotoğrafçı

Arkadaşım ilk önce fotoğrafların boyutlarını ayarlaman gerekiyor. bunun için action paletini kullanabilirsin ilk önce bir dosya aç sonra action paletinden new action (sayfa simgesi) düğmesine tıkla. karşına bir pencere çıkar bu pencerede action için bir ad ve kısayol tuşu girebilirsin. ok tıkla artık photoshop yapacağın işlemleri kaydedecektir. dosyanın image size ve canvas size'nı ayarladıktan sonra dosyayı kapat daha sonra action paletindeki stop (kırmızı simge) düğmesine tıklayarak kaydı durdur. bu işlemi tüm dosyalara uygulamak iççin file/automate/batch komutunu kullanabilirsin. Resimleri 6'şarlı olarak bir sayfaya dizdirmek için de File/automate/picture package komutunu kullan. msn= [email protected]

Tarih: 27 Şubat 2006, 15:09 - İp: 194.***.**7.162
  • 1