zafertekin
zafertekin (üye)
Ankara / Amatör

Sitenin İmajı Nerede Belli Olur:

ÜST BANT İSE DİKKATE ALIN;
Sevgili dostlarım bu konuda bir çok açılmış konu var birde ben kirlilik yapıyorum bilyorum.sizlerden özür dilerim.ama sitenin vitrini olan üst bant usta bir editör elinden geçmemesi ile oluşan kalite kaybı sitenin gerçek sahipleri olan bir çok üye gibi benide son zamanlarda fazlaca rahatsız eder oldu.
bu konuyu tekrar masaya yatırmak istememde bundan vitrini böyle olan bir yere kim gelir gelsede ne kadar ilğilenir. bizler acemi fotoğrafcılar olabiliriz fakat burdaki sıcaklıkla kendimizi yetiştirmiye çalışıyoruz aramızda bulunan genç arkadaşların bu site sayesinde
ögrenecekleri çok şeyler olduğunu biliyorum bu işe gönül verenlerinde şevkini kırmadan dökmeden yetiştirmek gerek.Bu yüzden önerim bu işi hakkıyla yapabilecekleri ya admin seçsin yada görevi devralsın.
saygılarımla

Tarih: 8 Ağustos 2007, 13:39 - İp: 85.***.**7.251
zafertekin
zafertekin (üye)
Ankara / Amatör

merhabalar
yarınki bant bu günkünüde aratacak gibi
eğer seçimlerini arkadaşımız yeniden gözden geçirmez ise
selamlar

 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 23:29 - İp: 88.***.**8.78
tanjud
tanjud (üye)
Yurtdışı / Amatör

Zafer Bey, Bu konuyu açmanız yerinde olmuş. Üst band hakkındaki görüşlerinize katılıyorum. Bu konuyla ilgili en iyi saptamayı bufalo yapmış. Ve şu anda canlı örneğini bizzat yaşamaya devam ediyoruz.

Hemşehri Kayırma: Keman (Kütahyalı) devralan Güreri (Kütahyalı) son olarak devrettiği Seledon (Kütahyalı)

Yine teknik konularda yapılan uyarılar dikkate alınmamış. Yine aynı kategoriden fotoğraflar (2 makro, 2 Hayvan)
Yine Devir aldığı kişiye minnet borcu yüzünden yine hemşehrisinin fotoğrafını seçme.... v.s.

Sitede fotoğrafları iyi okuyabilen ama bir okadarda objektif olabilen belli isimlere belli konulara takılıp kalmayan seçici kurul olmadığı sürece bu iş böylece devam edecek gibi görünüyor.
Saygılar.


 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 23:42 - İp: 85.***.**6.233
zafertekin
zafertekin (üye)
Ankara / Amatör

tajut bede aynını gördüm benden başka arkadaşlarım fark etsin diye yazmadım. tebrikler yerinde bir tespit

 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 23:46 - İp: 88.***.**8.78
zafertekin
zafertekin (üye)
Ankara / Amatör

Beytullah bey de Kütahya'lı ama onu hemşehri saymıyorlar galibi YADA ADİL OLDUGU İÇİN SEÇMEZLER ONU

 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 23:52 - İp: 88.***.**8.78
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Evet işte böyle, halk demokrasisinin tüm inceliklerini sergiliyor arkadaşlar. Adam kayırma, hemşehricilik, al gülüm ver gülüm, sev beni seveyim seni.....
Halk demokrasisine müdahale gerek Çok iyi çalışmaların yüklendiği bir hafta çok ama çok adaletsiz bir üst galeriyle karşı karşıya kalacağız yoksa.

 

Tarih: 10 Ağustos 2007, 00:02 - İp: 81.***.**8.105
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

editor secimlerine ve fotograf secme ısının uyelerebırakılmasına en cok sevınen ve destek verenlerdenim..
bence cok yerınde ve saglıklı bır uygulamaydı..cıkan aksaklıklar ve aksamaları kesinlikle onemsemedim,cunku içinde insan olan ve sadece gonulluluk esasına dayalı bir iş..kimse oanda onemli işlerini bırakı buraya oncelik vermek zorunda olmadıgı gibi,kişisel aciliyetlerlede aksamalar oluyordu..bence onemsizdi buda..
yapılan bir kurallar listesinide cok işe yaramayacagını cunku işin içinde herzaman olan ve oalcak ınsan unsurunun varlıgını belirtmiştim..gercektende yaramadı..
----

edıtor secimlerinin ciddi anlamda kotu oldugu ust galeriler gormedım acıkcası,sonucta kişilerin kendi begenilerini esas alan bir konuydu ancak nezamanki iş,minnet odeme,kayırma,kankacılık yapma,yaranma,yada bilgisizligini ortmek için manevralar yapma yonune kaydı,işte ozaman secimlerin uyelere bırakılması gibi demokratık bir uygulamanın aslında siteye uymadıgı goruldu..
hiç sevmedigim bir kavram ama:
baska sitelerde uyeler(tabiki yine işguzar degil adamakıllı uyeler),nekadar zevkli olduklarını ve aslında fotograf gorus ve derecelerini gosterecek bu gibi bir uygulama için sabah aksam demeden butun fotografları gorur,hiçbir menfaatcilik yada kayırmaya basvurmadan bu gorevi yerıne getirirdi..
bizim sitede oncelik fotograf olmadıgı için işin buraya kayması normal ve acı..

son tercihlerdede bunu gorduk..x editor y kişinin fotografını seciyor ve editor olarak zyı seciyor..

z edıtor olunca x in bir fotografını secip y yide edıtor seciyor..

e hayırlısı..
pazarbey editor olmadımı ya onu secmezler heralde:D

 

Tarih: 10 Ağustos 2007, 00:12 - İp: 85.***.**9.17
keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Üst band seçimini Sayın fdiker dönüşümlü olarak üyelere bırakırken amacı hem üyelerin böylesine gözönünde ve önemli bir seçimde katkıları olduğunu görmelerini sağlamak ve paylaşımı arttırmak ayrıca sitenin kendinden çaldığı zamandan birazcık da olsa tasarruf edebilmekti sanırım.Ama dönüşümlü olarak bu görev yürütülürken ve de yapmayanlara devredelim mantığı içerisinde aktarılırken üst band kalitesinin bir standarda bağlanabilmesini beklemek çok yerinde bir beklenti olmayabilir.
Üyelerin kendi zevkine,bilgisine,birikimine ve estetik anlayışına göre seçimlerinin farklı olacağını gözönünde bulundurmaktan başka bir de ahbap çavuş ilişkileri ve o beni seçti ben de onu seçeyim gibi gereksiz takıntılarının olacağı da kaçınılmazdı.
Bu durumda giderek seçilen fotoğraflardan bir rahatsızlık duyulduğu aşikar.
Bence üyelerin böyle bir görevde katkıda bulunmaları bu görevi beklemeleri site açısından olumlu bir heyecan olduğunu düşünüyorum.Bu heyecanın sürdürülmesi bu formatda olmasa bile değişik bir şekilde uygun olacaktır.
Bu seçilen fotoğraflar üst bantda sergilenmeyebilir.Üst bant için daha değişik öneriler vardı.Örneğin üst band seçme komisyonu gibi.Ben bunu biraz modifiye ederek uygulanabileceğini düşünüyorum.Hiç kimsenin itiraz edemiyeceği belli sayıda üye yine 4 günlük fotoğraflar arasından önerilerini yapabilir.Zaten önerilerde çakışan fotoğraflar da olacaktır.Editör bu önerilen fotoğraflar arasından üst band seçimini kolaylıkla fazla zaman harcamadan yapabilir.Hem üyelerin katkısı devem eder hem de editörün yükü artmamış olur.
Diğer tüm üyelerin katkıda bulunarak birbirine görev aktarımı ile seçecekleri fotoğraflarda üst değil de örneğin yan bir bant da sergilenebilir.Üyelerimizin seçimleri başlığı altında.Burada herkes kendi beğenisini sergileyebilir.Sitenin imajı da sarsılmadan.
Ya da yine üyelerimizin seçimi başlığı ile o günlerde en çok izlenen ve yorum alan fotoğraflar otomatik olarak segilenebilir.Bu da yine bir çeşit üyelerin katkısıdır diye düşünüyorum.

 

Tarih: 10 Ağustos 2007, 00:15 - İp: 85.***.**8.225
keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Ayrıca şunu da eklemeliyim ki üst band seçimi bence seçen kişinin prestiji ve kendi hakkında diğer üyelerin daha derin bilgi edinmesini sağlayabileceği bir fırsattır...Bu mantık içinde bu fırsatı ahbab çavuş ilişkileri içinde kullanmak aslında kişinin kendine yapacağı bir haksızlıktır.
Ben üst band seçimim sırasında bu mantıkla düşünerek ve hak eden bir fotoğrafa haksızlık yapmamak amacıyla neredeyse 3 gecemi uykusuz geçirmiştim..

 

Tarih: 10 Ağustos 2007, 00:22 - İp: 85.***.**8.225
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

secım yapanın sadece daha iyisi yokmu dıye sorması gerek bence,baska birşeye gerek yok..
ozaman kankacılıktan belki kendini sıyırabılırde adam gibi calısabılır...
buffalonun link verdigi uc fotograf varki gercekten ustte durması gerekenler onlar..

 

Tarih: 10 Ağustos 2007, 00:27 - İp: 85.***.**9.17
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör