morcadi
morcadi (üye)
İstanbul / Amatör

Sitedeki Kalite Ve Fazlasi...

Herkese merhaba...
Sabrettim sabrettim sustum,ama artik yeter gercekten YETER !... Arkadaslar nf samimi bir site olabilir,insanlar yakin arkadasliklar dostluklar kurmus olabilirler... AMA lutfen siteyi bir dalga gecme mekanizmasi yeri gibi GORMEYELIM... Editorluk secimlerine dikkat edelim,sectigimiz CALISMALARA DA... Sitenin kalitesi birileri tarafindan gun gectikce dusuruluyor...Evet burasi bir amator sitesi,ama diger yandan calismalari ORNEK ALAN binlerce insan var... Once insan olmayi deneyelim ve daha sonra fotografin icindeki belli basli degerleri goz onunde tutalim... Editor sectigimiz arkadaslarin yaptiklari yorumlara,galerilerine de lutfen bakalim... Fdiker uyelere guvendigi icin boyle bir uygulama baslatti,ama birileri bunu mahvetmekle oyle usta ki... Surekli kalite konusundan bahsedilmesi benim CANIMI SIKIYOR,BASIMI AGRITIYOR... Gercekten bir seylerden ANLAYAN bir AVUC insanmisiz BUNU ANLADIM !!!
Bu konuda,kalite KONUSUNDA dusunceleri OLANLAR YAZSINLAR. DALGA GECECEK ADAMLARIN YAZMASINI istemiyorum kesinlikle !!!!!!!! LUTFEN,CALISMALARIMIZA dikkat edelim ! BU KADARI bile az,oyle cok yazacak sey var ki ! ANLAYANLAR ANLAMISTIR...

Sevgiler,MORCADI.

Tarih: 15 Mayıs 2007, 00:31 - İp: 88.***.**9.119
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Morcadi;
Öncelikle server işini daha iyileştirip,siteyide bir iki ay da bakım vs adı altında geçici kapatıp,bu boşlukta da üyelerin tüm kategorilerde daha iyi emek harcayıp, resim çalışmaları farklı güzel boyutta anlam kazanır belki.
Zaten bazı eski üyelerde gereksiz fotolardan sıkılıp,topik başlığı altında birbirleri ile değişik muhabbet vs konu yaparak tartışıyor,yazışıyor,eğleniyor mecburen..Herkes haklı..
Bir güzel macro resimi 60 kişi tıklıyor ama 1-2 kişi memnuniyetini yazıyor.
Bir gelişigüzel muadili resimi de 20 kişi tıklıyor,17 kişi ooo ne güzel deyip geçiştiriyor..Çünki herkes,kendi tanıdık grup fotoları üzerinde gezinirse böyle sonuç normal..
Bulanık,karanlık resimler de EK'leniyor zira o da emek ya;
bana göre bu iş böyle gider değişmez.
Sanatçı ölür,ama SANAT ölmez..

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 01:26 - İp: 85.***.**7.169
morcadi
morcadi (üye)
İstanbul / Amatör

Gruplasma konusunda HAKLISIN... AMa ille de kalite,sonuna kadar kalite diyorum... Sitenin kapanmasi,ekonomik boyutlari tamamen engeller bu benim alanim disinda... Site yonetimi ne yapar sonra...

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 01:53 - İp: 88.***.**9.119
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Kapanmayacak ki Morcadı , sadece server ve bazı değişikliklere gidebilirler.Niye kapansın,revizyon etsinler..
Evi arabayı işyerini bakıma sokuyorsun,o an kullanamıyorsun ama sonrası kullanıma hazır yeni haliyle de..
Uluslararası sitelere bakın ,gidişat benzer olsa da yapılan çekilen resimler kalite..Birbirlerine yazmasalarda,bakıp bilgileniyorlar..
Bekleyip göreceğiz Morcadı..

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 02:02 - İp: 85.***.**7.169
morcadi
morcadi (üye)
İstanbul / Amatör

Vallahi yorumlar konusunda ben cok cesaretliyim... Valla ben artik beklemiyorum,uzun suredir bekliyorduk durum gitgide kotulesiyor... Kisileri ALLAH'A mi havale edecegim nereye havale edecegim bilmiyorum... SIRF bilmem ne YARISINa girmek icin baskalariyla ekipmana verilen paralara ACIYORUM. Ustelik o para harcayan vatandaslar en basit seylerden bile habersizler...

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 02:05 - İp: 88.***.**9.119
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

SEvgili morcadı sitedeki kalite konusunda acı çekenlerden biri de bvenim..Ve sizin bu yaptığınız gibi değil biraz daha keskin bir dille

http://forum.netfotograf.com/serbest_kursu.asp?msg_id=19490
linkinde dile getirmeye çalıştım.Ve daha sonra silmiş olduğum "Gündemde Kalmak" başlıklı konuda da aynı meseleye dikkat çekmeye çalıştım..

Ama ne oldu:Olan şu DÜZELTEMEDİM..Ve artık serbest kürsüyü muhabbet alanı olarak kullanmaya başladım..

Kaltie isteyenler çok ama yapabileceğimiz fazla bir şey yok dşye düşünüyorum..

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 06:58 - İp: 88.***.**0.69
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Lazut; Doğru söylüyorsun katılıyorum da sana,mantalite aynı,değişemiyor işte..
2008 fuarından sonrada bir bir üyelikler çoğalsın,seyret sen inermisin,çıkarmısın yarışmasını..YANİ.

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 07:19 - İp: 85.***.**7.15
morcadi
morcadi (üye)
İstanbul / Amatör

Kalite konusunda en azindan kendi galerilerimize daha da ozen gosterebiliriz arkadaslar... ARTIK BUDALA varliklara zaten alistim ben sitede olan... Napiyim yani,sustum sustum ve yazdim... Ben zaten 40 yilin basinda bir konu acarim...Ilgilerinize tesekkur ederim... Kumkoy,uyelikler zaten fazla... Bu konuda bir kriterin olmamasi ve ortaligin fotograf coplugu olmasi da TEMEL SORUN ZATEN !...

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 11:15 - İp: 88.***.**9.119
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Benim seçtiğim/derlediğim fotoğraflardan sonra böyle bir yazı/topik açılmasını direk olarak üstüme alınıyorum.. Hiç hedef göstermeden, tamamen yuvarlak cümlelerle klavyeye alınmasını ise cesaretsizlik olarak görüyorum..
Sn. morcadi daha önce bir fotoğrafınıza yaptığım yorumdan mı alındınız yada başka bir sebeplemi kızgınsınız bilemiyorum ama sizinkiyle örtüşmeyen hiç bir fikri yada tercihi böyle ulu orta KALİTESİZLİK le yaftalayamazsınız, daha doğrusu yaftalamamalısınız. Ben daha öncede ifade ettiğim gibi fotoğrafın sanatsal alanıyla ne çok ilgiliyim nede çok bilgiliyim. Gözüme hoş görünen ve belli bir tarzı/temayı öne çıkartmaya yönelik bir seçim yaptım. Bunu anlamanızı yada takdir etmenizi beklemiyorum. Ama böylede uluorta, fütursuzca KALİTESİZLİK'le itham edilmeyi de hiç beklemiyordum.
Diğer yandan, yaptığımız sohbetler hoşunuza gitmeyebilir. Sizin üslubunuz olmayabilir. Eğer direk olarak şahsınızı rahatsız eden bir durum varsa, ikaz edersiniz ya açıklama yapılır yada özür dilenir, bunların ikiside yapılmıyorsa o sizi rahatsız eden yazının/durumun sahibininde seviye göstergesi olmakla kalır.

Gereksiz alınganlık yaptığımı düşünmüyorum. Lütfen sizde tutumunuzu gözden geçirin.. Sizinle aynı söylemleri ben sizden önce, size karşı yapmış olabilirdim. Böyle bir durumda neler söyleyebileceğinizi düşünün.. Kısaca empati diyorum..
Saygılarımla

#rokomet' tarafından 15.05.2007 11:39:05 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 11:37 - İp: 85.***.**0.239
morcadi
morcadi (üye)
İstanbul / Amatör

ROKOMET,USTUNE ALINMA ! FOTOGRAF uzerine su ARALAR COK YOGUNUM VE PATLAMA NOKTAM SU ANA DENK geldi... KUSURA BAKMA,FOTOGRAF ADINA bir seyler YAPIP SIKI bir sekilde EMEK HARCIYORSAM BUNLARI DEMEYE kesinlikle ama kesinlikle HAKKIM VAR. EMPAti filan diyorsun,bu senin kendi sorunun... Benim fotografima yapilan YORUMLARLA, kisilerin YAPTIKLARINI hic ama hic karsilastirmadim... Kendi uzerine ALINMISSIN,bunu YAPMAMALIYDIN! BU KONUYU senin benimle TARTISMAN icin degil arkadasim,DUYARLI OLAN herkesin OKUMASI icin ACTIM BEN... Sen de bosu bosuna kavga yaratmaya calisir gibi bir TAVIR sergileme.

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 11:53 - İp: 88.***.**9.119
morcadi
morcadi (üye)
İstanbul / Amatör

HIMMM,bu arada cesaretsiz OLSAYDIM BU KONUYU ACMAZDIM... Bilmem dikkat ettin mi,USTA isimler UZUN suredir fotograf yuklemiyorlar galerilerine...Onlar kim mi,kim olduklarini da sen bul...

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 11:57 - İp: 88.***.**9.119