lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Nusanat Reklamı Kalksın

Patron bu başlığın beş santim solundaki kocaman nusanat.com reklamının kalkmasını istiyorum.

Dün öğrencilerimle nf ye bakarken izah edemeyeceğim bir durumla karşılaştım..

Tarih: 19 Mayıs 2009, 08:30 - İp: 88.***.**4.111
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili patronumuz ben de aynı zamanda bir baba olarak sizin yaşadığınız sıkıntılı durumları -gerci henüz yaşamadım ama merakla ve endişeyle- yaşayacağım günü bekliyorum.

Ama benim bahsettiğim farklı bir şey.Kalkmasını istediğim bannerdı aslında..Sizler İzmir gibi kültürlü, okuma düzeyi yüksek, öğrencilerinin ilkokul birlerden itibaren bilgisayarala tanıştığı bir şehirdesiniz..Ama Türkiyenin her yerinde eğitim düzeyi sizin oralar kadar yüksek değil.

Bulunduğum çevreyi kötülemek için söylemiyorum ama eğer bir gün nasip olur da NF ailesince bu tarafa gelirseniz sizlerin de görceğiniz gibi Durağanın köylerindeki yaşam 1950 li yıllardaki yaşamla aynıdır..Toprak halen daha kara saban ile sürülmektedir..Çoğu köyde tv yoktur...Üç odalı evde dört evli kardeş kalmaktadırlar..vs vs Bu söylediğim durum belki de Türkiyenin %60 ında böyledir.

Benim öğrencilerim bu köylerden gelmektedirler.Ve bana eski tabirle ortaokul 1 de geliyorlar..Yani okulumuz ikinic kademesi yatılı olan bir okul..Yani çocuk temelde alacağı eğitimi zaten almış olarak geliyorlar..Ve biz işte o andan itibaren eğmeye çalışıyoruz onları..

Neyse uzatmayalım..Yaşadığımı söylediğim sıkıntılı durum banner..Affedersiniz bütün uzuvları görünen bir bayan "resmi"..Hem de en üstte.Hem de açıyorsun kendi galerinin hemen yanında..Çocukların beti benzi attı tabi.Yani kız çocuklarının..erkek çocukları "hocam kapatmayın bakalım" falan dediler ama kzı çocuklarının yaşadığı o utanç durumunu anlatamam..

ben o açıdan en azından bannerı değiştirin derim.Bu bir fikirdir.

Balıklama ortaya atılan arkadaşların dediği gibi burda nü trtışmıyorum.bununla ilgili arkdaşlarlar merak ediyorlarsa açmış olduğum konu başlıklarına baksınlar..Hatta dur linkini de verreyim

http://forum.netfotograf.com/onerileriniz.asp?msg_id=9248

Tam üç yıl önce bunu tartışdığımız görecekelr..

Patron sen daha iyisini bilirsin.Biz sadece böyle sürelli bir şeyler isteriz..

Sağlıcakla kalınız abi

 

Tarih: 22 Mayıs 2009, 06:34 - İp: 88.***.**3.144
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

 

Tarih: 22 Mayıs 2009, 07:23 - İp: 88.***.**1.68
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

 

Tarih: 22 Mayıs 2009, 07:34 - İp: 88.***.**1.68
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

En azından sıcak renkleri kaldırılarak nü sanatına biraz daha yaklaştırılmış banner..

Yoksa benim lcdimde mi böyle gözüküyor

 

Tarih: 28 Mayıs 2009, 02:00 - İp: 88.***.**0.84
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma



Hocam aslında sizi çok iyi anlıyorum. Bir gün bi yerlerde karşılaşırsak bol bol konuşuruz.

Ancak bu konu işlenirken aklıma eski çalıştığım firmada yaşadığım bir olay geldi. Stüdyo fotoğrafçısı arkadaşlara sezonda dükkanlarına koymak/asmak için reklam hazırlardık. Bi keresinde neredeyse 1,60 boyutunda kartondan kız manken dağıtmıştık. Kızımız mini etekliydi. Bazılarını elden verdik, bazıları kargoyla gönderdik. Reklamlar dağıldıktan sonra seyahate çıktım. Stüdyocu arkadaşın biri bizim mankene şalvar giydirmiş, dükkanın önüne koymuş. Gülmekten karnıma ağrılar girmişti.

 

Tarih: 29 Mayıs 2009, 20:56 - İp: 78.***.**8.132
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili patron aslında konu benim için burada koparılan yaygara kadar çok ta taktığım bir konu değil..Ben sadece içimde olan bir öneriyi sizlre sunmak istedim o kadar..

Ancak bu tür reklamlara neden karşı çıkıldığı, çıkılması grektiği, hatta çıkanların olduğunu da kabul etmemiz gerek..

Baştan istemezük diyenleri asar keserseniz bir gün aynısını onların da yapmasını kabul etmiş oluruz..

Günmüzde reklamların cinselliği ön plana çıkardığı, daha doğrusu affedersiniz firmaların ürürnlerini kadınların dişiliği ile halka pazarlamaya çalıştığı bilinen bir gerçek.Ürünün ne işe yaradığından ziyade ürünü kimlerin kullandığına dikkat kesilen halk bakkala gittiğinde gözünün önünde o üründen ziyade cinselliğiiyle göze batan bir hatunu bulur..Bu mudur reklam tartışmak gerek aslında..

Mesela bir dondurma reklmaı..Hani malgida var ya ondan bahsediyorum..onun reklamaı kesinklikle kırmızı noktalı olmalı..Ve belli saatlarden sonra yayınlanmalı..Ama adamlar markalarını iyi kazıdılar halkın beynine..Tıpkı "kadınlar kaybetmeyi sever..Ama sadece bazı şeyleri" diyen iğrenç çay reklamı gibi..

Neyse..Fikret abi senin kaygılarını ve katlanmak zorunda olduklarını az çok anlayabiliyorum.Ama inan bu sitenin tanıtımı için bu tür şeylerin biraz daha zor ulaşılabilen yerlerde olması gerekir diye düşünüyorum..Ya da insan nü den bahsderken neden illa çok çok affedersin malum bölgelerdeki kılları bile görülen kadın bannerenı kullanır anlmakta zorlanıyrum..Bu mudur nü? Değil elbet.Ama yine malum çağdaş reklamcılığın greği..Başak o site akıllara nasıl kazınabilir ki?

Abi çok konuştum farkındayım.Ama sana teşekkür de etmeliyim..Bu çarşaf giydirdiğin banner için? Yoksam onu da remi mi yaptı öyle

Saygı ve sevgilerimle abi.

 

Tarih: 29 Mayıs 2009, 21:17 - İp: 88.***.**0.149
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Lazut emmi merhaba..
Geçende pazaremmide idim biliyorsun zati..
Biz sitede gezinirken [bu site açık idi zaten] ufak oğlanı bir ara monitöre gelip bakıp gitti,dedi ki aaa çıplak kadın var dedi..Utandık zati bişi diyemedik çocuğa..Gördüğü resim şu soldaki gözüken nü sanat galerisi tema resimi idi sadece..
Gelde çocuğa izah et şimdi, hafızasına bir an işledi ise ..,diyecek bişi yok..

 

Tarih: 8 Haziran 2009, 21:43 - İp: 88.***.**4.190
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Canım sizin gibi çağdaş beyefendiler de bu çocuğa çağdaş sanatın vazgeçilmez bir unsurunu yani nü sanatını anlatmamışsa vah vah bizim Türkiyenin geleceğine

 

Tarih: 9 Haziran 2009, 23:20 - İp: 88.***.**5.98
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

kalksın tabi
ya tam kaldırılsın yada çizim değilde doğru dürüst bir fotoraf konsun

 

Tarih: 10 Haziran 2009, 15:32 - İp: 81.***.**9.219
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

"....firmaların ürürnlerini kadınların dişiliği ile halka pazarlamaya çalıştığı bilinen bir gerçek..."


hocam ya erkek cinselligiyle pazarlasalardı halimiz nice olurdu dusundun mu hiç?

 

Tarih: 10 Haziran 2009, 18:22 - İp: 78.***.**5.138