lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Nusanat Reklamı Kalksın

Patron bu başlığın beş santim solundaki kocaman nusanat.com reklamının kalkmasını istiyorum.

Dün öğrencilerimle nf ye bakarken izah edemeyeceğim bir durumla karşılaştım..

Tarih: 19 Mayıs 2009, 08:30 - İp: 88.***.**4.111
sagapo
sagapo (üye)
İzmir / Amatör

Üstat selam,sizinle iletişime geçmezden önce adı geçen siteyi ziyaret ettim açıkçası sanat adına çok başarılı buldum.Sizin kaygınızı anlamaya çalışıyorum ama ben sizin yerinizde olsam ilk iş öğrencilerime plastiksanatlar kavramını izah eder geçtiğimiz yüzyıllardan günümüze uzanan insan anatomisinin yalın halinin heykel-resim ve fotograf sanatına konu olduğunu ve tanrının yarattığı engüzel nesnenin insan bedeni olduğunu anlatırdım.Sanırım önce biz yetişkinlerin ön yargılardan uzaklaşmamız ve sanatın engin yaratıcılığını kabullenmemiz gerekiyor.Malesef günümüz insanı sanat adına geçmiş yüzyılların oldukça gerisinde kalmış olduğunu düşünüyorum.Eğer bizler muasır medeniyetleri yakalayamazsak birileri gelir benim şehrimin en güzel meydanlarındaki heykelleri kaldırır,sergileri engeller ve bizleri karanlıklara iterler.Bence sizin gibi aydın bir beyfendinin bu kaygıları yaşamaması ve yasakçı zihniyet gibi istemezük dememesi gerekiyor.Saygılarımla...
Ç.Altan'ın şu sözleri kulaklarımda çınlıyor:
Sanat ne sanat içindir ne toplum içindir,
Sanat sanattan anlayan içindir...

 

Tarih: 19 Mayıs 2009, 17:50 - İp: 95.***.**2.114
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

sagapo +1

 

Tarih: 19 Mayıs 2009, 18:12 - İp: 78.***.**1.139
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili sagapo öncelikle hoşgeldiniz..

Siteye üye tarhiniz 2005 gözüküyor..Ancak o zamndan bu zamana kadar ne bir fotoğraf eklemiş, ne bir fotoğrafı yorumlamış, ne bir konu açmış ve ne de bir başka konuya cevap yazmışsınız..

Anlaşılan 4 yıl boyunca benim "nusanat reklamı kalksın" diye konu açmamı beklemişsiniz..Tüm bu verilerden kusura bakmayın ama başka ne anlamamı bekliyorsunuz..fotoğraf ve çağdaş sanatları bu kadar bilen bu kadar seven biri için 4 yılda hiç bir fotoğrafa yorum yazmamak, hiç bir fotoğraf eklememk bana verdiğiniz ders ile zıt anlamlı olmuyor mu?


Üstelik benim bildiğim forumlarda cevap yazabilmek için en az iki onaylı fotoğrafınızın olması gerekir..Siz nasıl bu barajı aştınız..Yönetim bu noktatada sanırım açıklayıcı bir cevap verebilir..

Artı madem ki 4 yıl boyunca bu sitedesiniz benim nü ile ilgili fikirlerimi de bilirsinizdir..Ama yine de polemik olsun diye yazmışsanız açıkca söyleyeyim o siteye ben karşı değilim.


.....................................................

Gelelim işin öteki yüzüne .

benim kaygılarımı eğer bir gün kırsal bir kesime seyahat edrseniz, hatta bir yatılı okula bir iki günlüğüne misafir olursanız ancak anlayabilirsiiz..Yoksa biz ne nusanat.com a karşıyız ne de bunnla iştigal eden arkadaşlara..herkes ne çekerse çeksin hiç umurumda değildir..

İnşallah anlatabilmişimdir..

Saygılarımal

 

Tarih: 19 Mayıs 2009, 20:31 - İp: 88.***.**0.228
sagapo
sagapo (üye)
İzmir / Amatör

Sayın Lazut,siteye üye olduğum tarihten buyana üyeliğim pasif durumdadır ancak google arama motorunda Fotograf Sanatıyla ilgili döküman arıyordum ve sizin malum başlığınız ''Nü Sanat reklamı kalksın'' ifadesine rastladım ve çok uzun zamandır girmediğim siteye girdim ve size düşüncelerimi aktardım.Size ders vermek gibi bir durumu nerden çıkardınız anlamış değilim.Agresif yaklaşımınızı anlamakta zorlandım sizinle polemik yaşamak istemiyorum.
Konu ile ilgili düşüncelerimi daha önce ifade etmiştim.Bence bu tür paylaşım sitelerinde eleştirmek kadar eleştiriye açık olmakda belki tekamül açısından bir fırsat olabilir.
Yolunuz açık olsun...

 

Tarih: 20 Mayıs 2009, 03:19 - İp: 95.***.**8.44
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Bakalım bir daha ki hangi konu başlığımı googldan bulacaksınız..Merakla bekliyorum..

Artı eleştiri karşınızdaki insana ders vermek değildir..
Ben çocuklara neyi nasıl izah edeceğimi Allaha çok şükür biliyorum.Ordaki cümle lafın gelişiydi.Bunu anlamamak sadece analmak istemiyorsanız mümkün olan bir şey..

Sizi sitemizi takip etmeye davet ediyorum.Bir konunun başını sonunu bilmeden ortasından direkt abuk bir şekilde girmemeinz için..

Saygılarımla

 

Tarih: 20 Mayıs 2009, 08:33 - İp: 88.***.**3.208
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

boşverin kalkmasın. Sanat her eve lazım çünkü. Özelliklede nü

 

Tarih: 20 Mayıs 2009, 08:49 - İp: 88.***.**5.22
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

sefer hocam niye bukadar gerginsin???

 

Tarih: 20 Mayıs 2009, 17:30 - İp: 78.***.**8.210
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

evet bir fikirdir, nusanat kalksın demek te bir haktır.
karşılıklı görüşler yazılır, çizilir.
şahsen konuyla ilgili görüş bildirmeyeceğim, bende kalsın.

ama ben de şaşırdım, lazut hocam aşırı gergin gördüm seni.. genelde gergin konulara bile sakin tavırlarınla katılmana alıştık çünkü..

 

Tarih: 20 Mayıs 2009, 19:17 - İp: 88.***.**6.213
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili panctom mesaj kutuna bir şeylr gönderdim..

Gaijin msnde görüşmek isterim..

 

Tarih: 21 Mayıs 2009, 19:16 - İp: 88.***.**9.82
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

6.ncı sınıfa giden bir oğlum var. 1-2 ay kadar önce "baba bizde bi zamanlar spermdik demi?" şeklinde bi soru ile geldi. Aslında bu tip soruları uzunca bi süredir bekliyordum ama bu kadar damdan inercesine vede bu şekilde bişey beklemiyordum... "Hayır... Seni çayda tuttum, leylekler bırakmış olabilir." desemde yemedi. Bu vesileyle, öğretmenlerimizin bu tip derslerin işlenceği dönemlerden önce ailelerle görüşülmesini ve muhtemel sorulara aileleride hazırlanmalarını tavsiye etmek isterim.

İlgili reklama gelince, yukarıdaki örnekten yola çıkarak; Bir öğretmen üreme konusunu öğrencilerine anlatma konusunu ne kadar red etme hakkı varsa, benim de bu reklamı kabul etmemem gerekir diye düşünüyorum. Nü istesekte-istemesekte, resimde, heykelde olduğu gibi, fotoğrafın da bir konusu ve nü kategorisi bildiğiniz gibi çeşitli düzenlemelerle sitemizde de çok sonraları açılmış bir kategoridir.

Sanırım ilgili firmanın reklam için sitemizi seçmesinin en büyük nedeni Google'da Nü şeklinde aramada birinci sırada çıkmamız. (Galeri bölümü için, 'Nü' kelimesi 'Manzara Fotoğrafları' aramasından sonra siteye en çok ziyaretçi gönderen kelimedir.) Görsel olarakta son derece seviyeli bir banner hazırlamış olmalarından dolayı ben bir sakınca görmedim.

Bu arada, örneğimi yanlış anlamamanızı ümit ediyorum, örneğimde öğretmen olmasının nedeni sadece yaşadığım olayla ilgilidir. Yoksa sizin öğretmen olmanız ile bir alakası yoktur. Yaşantımızın her evresinde çocuklarımıza bazı şeyleri anlatmakta zorlanıyoruz. Mesela ben hala aynı oğluma 'okey' reklamını anlatamadım. Şimdilik '....ğa yatma' metodu uyguluyorum.

Saygı ve sevgilerimle.

 

Tarih: 21 Mayıs 2009, 21:20 - İp: 78.***.**2.157