siddharta
siddharta (üye)
Eskişehir / Amatör

Neden Puanlama Yok?

Fotoğraflara puanlama sistemi getirilirse ve bunu galeride sıralanmış şekilde görebilirsek en azından beğenilen ama yorum yazılmayan fotoğrafları görebilmiş oluruz. Hatta silinen fotoğraflar da buna göre belirlense daha adil olur diye düşünüyorum. Bilmiyorum daha önce tartışıldı mı ama en çok yorum alan fotoğraflardan bazılarında yorumlar sadece tarışmadan ya da zıt görüşlerden ibaret. Ama görsel açıdan çok güzel olup çok az yorum alan fotoğraflar var. İnsanlar bazen beğenseler de diyecek bir şey olmadığında "AA güzelmiş.." deyip geçebiliyorlar. Yorum yazmak zor gelebilir ama puanlama çok daha basit olur bir fotoğrafı beğendiğini göstermek için. Belki bir kişinin beğenmeyip yorum yazdığı güzel bir fotoğrafa diğer insanlar puanlarla karşılık verebilirler.
Bu benim görüşüm ama bir fotoğraf sitesine gerekli olduğunu düşünüyorum.

Tarih: 8 Şubat 2006, 19:21 - İp: yok
meella
meella (üye)
Çorum / Meraklı

iyi fikir, çünkü bazı fotoğraflara bakınca diyecek söz bulamıyorsunuz puanlama en doğrusu olurdu.
sevgiler...

 

Tarih: 18 Eylül 2006, 20:53 - İp: 85.***.**8.65
miyto
miyto (üye)
İstanbul / Amatör

Tamam bazı fotoğraflara bakınca, 15-20 yorum almış bir fotoğraftan söz ediyorum ; evet yazacak bir şey bulamıyorum bende çünkü eksileri-artıları söylenmiş oluyor.Bu doğru, ancak puanlama sisteminde yaşanabilecek olumsuzluklarıda göz ardı etmeyin lütfen : Malum zamanla site içersinde gruplaşmalar oluyor, ve doğal olarak bu kişiler verecekleri kısıtlı puanları öncelikle kendi arkadaşlarına verecektir. Tahminimce sonrada bunun kavgası başlayacaktır.

Bunun değişik bir versiyonuna ben bile istemeden maruz kaldım ; fotoğrafına yorum yaptığım 1-2 kişi eminimki kendince "iyi niyetle" iade-i ziyaret mantığında dönüp benim eski fotoğraflarıma yorum yapmıştı ve bu beni rahatsız etmişti açıkçası...Birde bunu puanlama versiyonunu düşünmek bile istemiyorum.."Kendi adıma"...

 

Tarih: 18 Eylül 2006, 23:14 - İp: 81.***.**9.207
denizdemirbas
denizdemirbas (üye)
Yalova / Reklam Fotoğrafçısı

guzel bır fikir

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 10:13 - İp: 85.***.**7.75
turkeyfoto
turkeyfoto (üye)
Kocaeli / Firma

ben daha bu zamana kadar hıc yorum yapmadım puanlama olsaydı bır tık atardım

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 10:20 - İp: 88.***.**9.3
eastwood
eastwood (üye)
İzmir / Amatör

benden hepinize 10 bin milyon puan
hemde ülke puanı
hahaha

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 12:38 - İp: 212.***.**2.179
mygraund
mygraund (üye)
İstanbul / Firma

ÖNCELİKLE herkese iyi günler
bence puanlama olmalı ama kısıtlı birsekilde. yani bir gün içinde enfazla 1 fotoğrafa oy verebilmeli eğer bu sekilde olursa yorum yazma daha cok zevk alma haline gelir. beyendiği resime oy vermekle kalmaz kendisini göstermek için yorumlarını da yazar. tabii ki ters görüşlü insanlar olacak bu sekilde resmin ne kadar ilgi gördüğünü anlıyacağız. iyi yada kötü olması önemli değil bi fotoğrafın ilgi görmesi benim için daha önemli

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 13:10 - İp: 81.***.**0.74
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

bu konu ayda bir karşımıza çıkıyor, eski konuları karıştırırken bulan bir iki cümle yazıp güncelliyor, demek ki dahaa çok tartışılacak bir konu, Arkadaşlar puanlama sistemi yorumu engelliyor bu da doğal olarak hatalarımızı görmemizi ve kendimizi geliştirmemizi engelliyor bu yüzden genel olarak puan sistemini istemiyoruz diyebiliriz.

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 13:54 - İp: 81.***.**3.185
aattaa
aattaa (üye)
Ankara / Amatör

aşkolsun erdal bey...hani o puanları sadece bana verecektiniz......esefle kınamaktayım sizi....sadece ben istiyorum o puanları.....çok ihtiyacım var buna....

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 16:11 - İp: 85.***.**4.235
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Bence de puanlama olmasın..Biz necip bir millet olarak onun suyunu anında çıkarırız..Burada amaç fotograf çekmeyi öğrenmek ve ilerletmektir..Bunun için de yorum olmalı..Puanlama matematiksel kaçar ve ister istemez 1 ve 0 olarak değer alır..Bu da o fotografı çeken kişiye ya hep ya hiç ama neden paradoksunu kazandırır..Oysa ben fotografımın neden kötü ve neden iyi olduğunu bilmek isterim..

Ha şu olabilir bakılan her fotografa yorum yazma mecburiyeti.Eğer yazılmadan geçilmek isteniyorsa -ki bunu asp ile veya web kodları ile yapmak kolay mı zor mu bilmiyorum - direk sayfadan çıkmaya götürülebilir.Böylece bakılan kadar yorum da yazılmış olur..

 

Tarih: 19 Eylül 2006, 22:35 - İp: 85.***.**8.100
evren4life
evren4life (üye)
İzmir / Amatör

lazut'tun fikri bence daha uygun..puanlama gerçekleri yansıtmıycaktır...

 

Tarih: 2 Ekim 2006, 10:26 - İp: 81.***.**0.221