siddharta
siddharta (üye)
Eskişehir / Amatör

Neden Puanlama Yok?

Fotoğraflara puanlama sistemi getirilirse ve bunu galeride sıralanmış şekilde görebilirsek en azından beğenilen ama yorum yazılmayan fotoğrafları görebilmiş oluruz. Hatta silinen fotoğraflar da buna göre belirlense daha adil olur diye düşünüyorum. Bilmiyorum daha önce tartışıldı mı ama en çok yorum alan fotoğraflardan bazılarında yorumlar sadece tarışmadan ya da zıt görüşlerden ibaret. Ama görsel açıdan çok güzel olup çok az yorum alan fotoğraflar var. İnsanlar bazen beğenseler de diyecek bir şey olmadığında "AA güzelmiş.." deyip geçebiliyorlar. Yorum yazmak zor gelebilir ama puanlama çok daha basit olur bir fotoğrafı beğendiğini göstermek için. Belki bir kişinin beğenmeyip yorum yazdığı güzel bir fotoğrafa diğer insanlar puanlarla karşılık verebilirler.
Bu benim görüşüm ama bir fotoğraf sitesine gerekli olduğunu düşünüyorum.

Tarih: 8 Şubat 2006, 19:21 - İp: yok
lokus
lokus (üye)
İstanbul / Amatör

bencede bu puanlama fikri çok iyi bir fikir .
bende puanlama olmsından yanayım

 

Tarih: 8 Şubat 2006, 20:02 - İp: 85.***.**1.180
magzed
magzed (üye)
Balıkesir / Amatör

puanlama olmamalı çünkü benzer sitelerde bu konunun nasıl saptığı zamanla görülüyor, hem bu durumda yorum olayı kalkacaktır.

 

Tarih: 8 Şubat 2006, 22:00 - İp: 85.***.**1.113
siddharta
siddharta (üye)
Eskişehir / Amatör

Bence yorumlar daha çok saptırıyor. Çok yorum almış fotoğraflara giriyorsunuz yarısı tartışma...yok gay muhabbeti, erkek erkeği öpermiymiş, yok adam kadını elliycek, öyle şey mi olur? falan diye bir sürü yorum ama fotoğrafa bakıyorsunuz gayet düz bir fotoğraf. Burdan o fotoğraflara gönderme yapmıyorum, beğenen ya da beğenmeyen vardır ama ondan çok daha güzel, kadrajı, ışığı iyi fotoğraflar onlardan az yorum alıp alt sıralarda kalıyor. Bence adil değil.
Puanlamanın yorum yapmayı engelleyeceğini zannetmiyorum. Yorum yapmak isteyen puanını verip yine yorum yapacaktır ve daha eleştirisel yorumlar olacaktır. "Vay süper!" "Mükemmel bir resim!" gibi ifadeler azalır bence.

 

Tarih: 9 Şubat 2006, 01:12 - İp: 85.***.**9.128
magzed
magzed (üye)
Balıkesir / Amatör

yorumlarında gerçek anlamda yorum olmadığına katılıyorum fakat puan olayı olursa sistem iki kat kötüye gidecektir buna eminim çünkü başka bir siteye de üyeyim ve orada ne yazık ki böyle,

 

Tarih: 9 Şubat 2006, 10:15 - İp: 85.***.**2.248
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

BENDE DAHA ÖNCE PUANLAMA NEDEN OLMUYOR DİYE KONU AÇMIŞTIM AMAM ŞİMDİ BAKIYORUM DE NETFOTOGRAF TAKİ ARKADAŞLARI KUTLUYORUM BU SİSTEM VE BU KALIPLARA BENCE DEVAM EDELİM DERİM .ÇÜNKÜ PUANLAMA OLUNCA YARIŞMA OLUYOR YOK ONUN ARKADAŞI YOK BU NUN ARKADAŞI GİBİ ÇELİŞKİLERLE DOLU OLUYOR . BENCE FOTOĞRAF SİTESİ BAKIMINDAN EN İYİSİ NETFOTOGRAF BENCE ARKADAŞLAR BEN ONLARIN DAYESİNDE ÇOK KİŞİ İLE DİYOLOĞA GEÇİYOR VE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUM . ALLAH RAZI OLSUN ONLARDAN . EVET NETFOTOGRAF BU ŞEKİLDE OLMASI GEREKİYOR BENCE PUANLAMAYA GEREK YOK BU SİSTEM GAYET GÜZEL VE İYİ . SAYGILAR HERKESE...............

 

Tarih: 9 Şubat 2006, 17:00 - İp: 85.***.**7.11
enginx
enginx (üye)
Antalya / Meraklı

bence puanlama olmalı..fakat her kullanıcının günlük puanlayacağı bir sayı olmalı..sabahtan akşama kadar puanlarsa olmaz..lakin yorum da olmalı..ve resim sıralaması bu ikisinin bir ortalaması olarak alınmalı...

 

Tarih: 9 Şubat 2006, 17:06 - İp: 85.***.**4.36
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

bence puanlama yerine op haftanın en başarılı fotoğrafçısına mukafat ödülü vermek lazım aslında ben ce konu bu olmalı arkladaşlar şimdi ben bu konuda bir başlık açayım .

 

Tarih: 9 Şubat 2006, 17:16 - İp: 85.***.**7.11
siddharta
siddharta (üye)
Eskişehir / Amatör

Zaten netten ödül saçma. Başka sitelerden alıntı yapıp katılan birsürü insan olur. Deviant'dan kimsenin bilmediği bir sürü güzel fotoğraf bulurum ama önemli olan bu değil. Önemli olan, biri eğer bu siteye iyi bir fotoğraf yüklemişse onu bizim de görebilmemiz. Böyle olunca bütün sayfaları tek tek aramak gerekiyor ya da güzel olanlar siliniyor hiç göremiyoruz. Ben bundan bahsediyorum.
Bu arada "öneri ve görüşleriniz" bölümünde olmamıza rağmen hiç bir admin ya da moderatör(varsa) ilgilenmemiş, bu da ilginç doğrusu! Ben ilk cevabı adminden beklerdim...

 

Tarih: 10 Şubat 2006, 23:41 - İp: 85.***.**9.128
n1ghtmare6
n1ghtmare6 (üye)
Aydın / Amatör

evet fotograflar puanlanabılır olsa cok daha guzel olur. ayrıca ekledıgımız fotograflarımızı sılmek gıbı bır durum yok, bu da olsa ıyı olur! ben ekledıgım fotografı sılmek ıstıyorum fakat bu hakkım yok. (neden ekledın dersenız artık hos bı fotograf olmadıgına ınanıyorum. tamamen basarısız kotu bı fotograf ve sılmek ıstıyorum )

 

Tarih: 11 Şubat 2006, 14:16 - İp: 85.***.**1.190
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

sn .N1ghTMaRe6, fotoğraflarınızı silme hakkınız var. Kontrol paneli>>fotoğraflarım >>fotoğrafların altındaki kutucuk işaretleniyor ve enter.. Tek kusur tek tek yapabiliyor olmanız..
sevgiler..

 

Tarih: 16 Şubat 2006, 10:16 - İp: 85.***.**6.223