lacimert
lacimert (üye)
Aydın / Amatör

**mesaj İçine Resim Yerleştirmek

Merhaba Arkadaşlar.

Sorulan sorulardan, bilmeyenler olduğu anlaşılıyor (Bilmemek ayıp değil; bilenlere sözüm yok), MESAJ İÇİNE RESİM - FOTOĞRAF YERLEŞTİRMEYİ anlatacağıma dair, bir arkadaşa söz vermiştim. Elimden geldiğince anlatayım:


Önce, yerleştireceğimiz resimleri, "internet âleminde" bir yere kopyalamamız gerekiyor. Bu amaçla kurulmuş birçok site var, ben imageshack.us sitesini kullanıyorum.

Bu siteye girdiğimizde, karşımıza çıkan pencerede, "GÖZAT" butonunu göreceğiz. Hemen buraya tıklayıp, göndermek istediğimiz resmin (bilgisayarımızda) bulunduğu klasöre gidiyoruz.



Göndermek istediğimiz resmi seçip, "AÇ" butonuna basıyoruz.



Resmimizin kısayolu, "GÖZAT" butonunun yanındaki kutuda beliriyor. Resmin boyutlarında değişiklik yapmak istiyorsak, hemen altındaki "resize image?" butonundan, gerekli gördüğümüz değişiklikleri yapabiliriz. Boyutu değiştirdikten sonra, ya da boyut aynı kalacaksa, biraz daha aşağıdaki "HOST IT" butonuna tıklıyoruz.




Resim yüklenmeye başlıyor.



Açılacak olan yeni sayfada, resmin türlü amaçlarla kullanılmasına yarayan türlü formatta LİNKLER ve resmimizin küçük bir simgesi görünecek.

Biz, en altlara doğru yer alan, "Direct link to image" yazısının yanındaki kutuda yer alan linki seçip, mouse'un sağ tuş menüsü ile kopyalıyoruz (Ben, bu aşamada, yanlışlıkla kaybetmemek için, kopyaladığım bu linki, geçici bir text dosyasına da yapıştırıyorum).

(Bu arada, resmimizin, sitedeki aynı adlı resimlerle çakışmaması için, imageshack, resmimizin adına rastgele 3 karakter daha ekliyor)



RESMİN İNTERNETE GÖNDERİLMESİ, BU KADAR. Şimdi onu, forum mesajımızda kullanma işlemine geçiyoruz.

Mesajımızı yazdığımız kutunun üst bölümündeki Araçlar Menüsünün en sonundaki "RESİM EKLE" butonuna tıklıyoruz.



Biz tıklar-tıklamaz, üste bir "Uyarı Kutusu" açılıyor ve "RESMİN WEB UZANTISINI" buraya girmemizi istiyor.




İşte buraya, imageshack sitesinde kopyaladığımız, "Direct link to image" linkini yapıştırıyoruz.



Uyarı kutusundaki TAMAM butonuna tıkladığımızda, mesajımızın içinde, [ .IMG ] - [ /IMG. ] tag'ları arasında, resmin linki beliriyor.



Bundan sonrası, her zamanki mesaj gönderme işlemleri...

Aklıma gelmişken, yeni mesajınız ya da diğer yeni mesajlar sayfanızda görünmezse, klavyeden F5 tuşuna (olmazsa Ctrl + F5) basmak, sayfayı güncelleyecektir.

KOLAY GELSİN...
----------------------


EK: Herhangi bir internet sayfasında gördüğünüz bir resmi, mesajınıza eklemek isterseniz, yukarıdaki ilk dört işlem yerine yapmanız gereken şu: Beğendiğiniz resme mouse ile sağ tıklayıp, açılacak sağ-tuş menüsünün en altındaki "Özellikler" seçeneğine tıklayın. Açılacak kutuda, resmin internette bulunduğu yeri imleyen link adresini, mouse ile seçerek, sağ-tuş menüsü ile kopyalayın. Daha sonra, yukarıda anlattığım işlem aşamalarının doğrudan beşincisine atlayın. Açılan Uyarı Kutusu"na, kopyaladığınız bu link adresini yapıştırın. Hepsi bu kadar.



Hiç bilmeyenler için yazdığımdan, benim anlatımım uzun oldu, ama bu işlemlerin yapılışı öyle uzun olmayacak, göreceksiniz.

Sevgiler.






#lacimert' tarafından 27.01.2006 06:43:02 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Ocak 2006, 02:39 - İp: yok
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Merhaba hemşerim lacimert .Bu engin bilgini benim gibi hiç bilmeyenler seviyesinde üşenmeden yazıp çizdiğin için binlerce teşekkür ederim.Selam ve saygılar.

 

Tarih: 27 Ocak 2006, 22:47 - İp: 85.***.**3.9
tilki
tilki (Denetçi)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Selam lacimert bu çok daha kolaymış paylaştığın için birkez daha teşekkür ederim Sevgiler

 

Tarih: 28 Ocak 2006, 12:04 - İp: 81.***.**7.114
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

Bu kadar güzel anlatılır, olay budur işte. teşekkürler lacimert.

 

Tarih: 28 Ocak 2006, 13:00 - İp: 139.***.**1.108
maslan41
maslan41 (üye)
Kocaeli / Meraklı

selam lacimet güzel bbir anlatım ve bilmeyen soran arkadaşlara iyi bir kaynak olacaktır.

 

Tarih: 14 Şubat 2006, 19:30 - İp: 85.***.**6.174
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

lacimert abi

 

Tarih: 18 Şubat 2006, 21:17 - İp: 81.***.**7.18
  • 1