ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Galeriye Konulan Fotoğraflar

Benim galeriye konulan fotoğraflarla ilgili bi sıkıntım var.
galerilere fotoğraf kabul edilirken az da olsa estetik kaygısı güdülmeli. seçici davranılmalı. dikkat ediyorumda önüne gelen yollamış. kedisinin resmini, köpeğinin resmini, çiçek böcek fotoğrafları... anlıyorum herkes profesyonel değil burda ama insanları motive etmek ve daha iyi fotoğrafçekmesini sağlamak adına bence seçicilik şart.

Tarih: 2 Temmuz 2005, 17:39 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

tartışma platformunda herkesin göndereb,leceği fotoğrafları ayrı tutmalıyız aslında yani amatör ve profesyonel olarak ayrı ayrı platform yapılırsa fotoğrafları daha iyui çözer ve analiz ederiz dolayısıyle site sahipleri katogorileri kendi bünyelerince ayırt edebilir ve böylece hem amatör hemde profesyonel olarak fotoğraflarını gönderen arkadaşlara yardımcı olabilirizz. yoksa herkes gönderiri ve olay çıkmaza doğru gider.
ben şahsen galeriyi gezdiğimde fuzuli çekilmiş fotoğrafları gördüm ve yorum yapmak istemedim için fazla girmiyorum galeriye. benim gibi düşünen arkadaşların olduğunu düşünerek
konuya hakim olamıyoruz.o yüzden fotoğraf konusunda seçiçi olmalı site sahipleri bence

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 12:01 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

adopro yanlış anlaşılacaksın söliyim. Böyle diyince ayrımcılık yapıyosun diyolar, yanlış anlıyor arkadaşlarımız

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 14:18 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar;

Hepinizin fikirleri çok güzel. Hangisini okusam altına imzamı atasım geliyor. Ama insanlara hiçbir bedel ödetmeden herkesin otokontrol mekanizmasını çalıştırmasını ümit ederek galeriyi disipline etmeyi beklemek hayalcilik olur bence. 15.000 kişiden bahsediyoruz. Benim aklıma da şöyle bir fikir geldi mesela. Pbase.com'da olduğu gibi galeriye fotoğraf yüklemenin bir bedeli olsun. Galeri sahibi olmak isteyen makul bir yıllık ücret ödesin mesela ve her yüklediği fotoğraf 1 yıl boyunca muhafaza edilsin. Böylece cekonun dediği gibi kedi fotoğrafı değil de kedisini göstermek isteyen için bir caydırıcılık olur. Fotoğrafçılığa gerçekten ilgi duymayanlar bunun için bir bedel ödemeyi göze almazlar ve doğal bir elenme olur diye düşünüyorum. Haa bedelini ödemeyi göze alıyorsa da ödesin. Hiç değilse kedisini göstermenin bedelini ödemiş olur. Hem böyle olursa Ahmet beyin de (Flassv) fotoğraf gezileri için sponsor aramasına da gerek kalmaz . İşte size kaynak.

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 14:19 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

İşin içine parayı sokarsan bitpire. 1 tane bile üyen kalmaz. zaten millet fukara. flassy'in yaklaşımı daha mantıklı sponsorluk yani. zenginden alıp fakiri sevindirmek. fakirden alıp dahada fakirleştirmek değil. Çözümü çok basit arkadaşlar, zaten site sahibi ve editörü bu işten anlayan arkadaşlar. Bi kaç kişi daha bulurlar. Gelen fotoğrafları patır patır elerler. kimsede alınıp gücenmesin. sonuçta fotoğraflarını eleyenler pro. insanlar olacaktır. daha iyisini yapmaya çalışıp azmetmeleri gerekecektir. Bu kadar basit.

Dadanagast arkadaşım arkadaşımın forumla ilgili yorumlarını merak etmişsin. onları da aktarım. Çok fazla gereksiz tekniğe girildiğinden bahsettiler. fotoğrafı makine ve objektiften öte fotoğrafçının çektiğini sölediler. Bunun da dijitale geçişle başladığını belirttiler. Yani eskiden focal çarpan, ccd boyutu, pixeller konuşulmuyodu. enstantene diyafram konuşuluyodu diyorlar. Bencede haklılar aslında hangi kareyi hangi açıyla hangi diyaframda hangi enstantenede ve hangi objektifle çektiğin makinenin pixelinden çok ama çok daha önemlidir.

sevgiler saygılar...

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 14:38 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bitpire bence harika bir fikir soyledigin.. illa da pahali olmasi da gerekmez; yani fakirden alip fakire sunmak gibi gormuyorum ben bunu ceko'nun dediginin aksine.. herkes digital makineler alip yuzmilyonlarca para harciyor.. 5 milyonluk bir ucret alinsa mesela cok mu fazla olur? bilemiyorum, o kadar fakir mi forumdakiler? bence degil kimse.. tabii ki kimse para vermek istemeyecektir; ama oteki sitelere bakin onlar bu isi parayla yapiyorlar.. ayrica sitenin bazi masraflari var, bunlar icin de bir getiri olur, ayrica gezi masraflarini cikarir.. insanlari secici olmaya yoneltir.. hem boylelikle insanlar gercekten daha secici davranmazlar mi? bilemiyorum, bana kalirsa fena bir fikir degil.. en azindan su anda dusunebildigim kadariyla..
...


"Dadanagast arkadaşım arkadaşımın forumla ilgili yorumlarını merak etmişsin. onları da aktarım. Çok fazla gereksiz tekniğe girildiğinden bahsettiler. fotoğrafı makine ve objektiften öte fotoğrafçının çektiğini sölediler. Bunun da dijitale geçişle başladığını belirttiler. Yani eskiden focal çarpan, ccd boyutu, pixeller konuşulmuyodu. enstantene diyafram konuşuluyodu diyorlar. Bencede haklılar aslında hangi kareyi hangi açıyla hangi diyaframda hangi enstantenede ve hangi objektifle çektiğin makinenin pixelinden çok ama çok daha önemlidir."

ceko halen daha enstantane ve diyafram konusuluyor; eskiden konusulmamasinin nedeni cunku eskiden yoktu pixel, ccd boyutu veya focal carpan gibi ifadeler.. bu gayet normal.. cunku insanlar halen daha digital fotograf makinelerinin ne olduklarini anlamaya calisiyorlar.. once teknik..
tabii ki fotografi ceken fotografcidir.. ama dunyadaki her diger digital fotograf makinesi kullanicilari gibi bizler de ayni konulari ogrenmek istiyoruz baslangicta.. sen ogrenmedin mi digital almadan once? yani ccd boyutu neye yarar, pixel sayisi su kadar olsa ne olur diye sormadin mi? veya arkadaslarin? bunda kesinlikle garipsenecek bir durum yok..
ama su oluyor orasi baska.. makine aldiktan sonra aslinda o kadar da takmamaya basliyorsun; pixeli ccd boyutunu veya digerlerini.. niye o kadar dusunup durdum diye kiziyorsun kendine; aslinda hemen bir makine alip fotograf cekmeye baslayacaktim diyorsun..
sizler nasil dusunuyorsunuz arkadaslar?

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 23:06 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar,
sayın bitbirenin getirdiği teklife bir katkı olsun amacıyla:Sitenin şu anki gidişatı üye sayısının her gün çoğalmasından da belli olduğu gibi iyi gitmektedir.Galeriyi makul bir fiyatla satmak fikri fena olmasa da.. Üye sayısı azaltacağı kesindir.Ama bir fikir olarak belli sayıda fotoğrafladan fazlasını gösterimde tutmak isteyen arkadaşların site sahibinin belirleyeceği bir rakamla satışa sunulabilir..Bu hem üyeyi hem de site sahibinin hakkını korumasına yardımcı olur düşüncesindeyim.

Fotoğraf silme konusunda ise; valla ben sildim nasıl silineceğini bilseydim daha önce de silerdim.Sağolsun Fikret bey yardımcı oldu..Bunun sebebi; o sıralar siteye fazla fotoğraf yüklenmesi nedeni ile oldu.Nedenini de sıkça bakılan bir fotoğrafa yazmıstım.Şunu demek istiyorum: Diyelim ki ben yüzlerce fotoğraf gönderiyorum siteye , site sahibi de yayınlıyor.ya orada bırakacağım kalabalıklarımı ya da sileceğim bakılmışları.Fotoğraflara bir furya halinde bakılmış yazan yazacağını yazmış ,ve artık tek tük insanlar bakar olmuş >>

 

Tarih: 9 Temmuz 2005, 02:11 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Yer kaplamam ayıp olur düşüncesindeyim.Ben kendi kendime 15 ile 18 arasında bir fotoğraf sayısı ile keyfimi yapmaktayım.Bana son derece makul geliyor. Zaten sadece bir fotoğrafı sürekli değiştirmedim o da çok bakılan bir fotoğraf değil.Zaten son zamanlarda bir kaç fotoğraf hariç eski fotoğraflar yollamaktayım scan edip.Yani ne gerek var kıstaslara.Sağduyularına güvenilmesi gerekir insanların.Sonuçta fotoğrafalar sadece sahiplerinin tekelinde değil midirler?

Bir diğer konu;iyi yürüyen bir site burası,Tüm yazıştığımız konularda ise şikayetçi olanlar çok az sayıda.Fotoğrafların ne içerdiğini , hangilerinin yayınlanması konusunda eğer bu bir hata ise görebildiğim kadarı ile halen doğru çalışıyor bu hata..
Benim yaklaşık 3 ay kadar burada olduğum varsayılırsa dikkat ettiğim bir konu var : Fotoğrafların çok azına bakılıyor.Bazen iyi olmasa da ilginç fotoğraflar var.

 

Tarih: 9 Temmuz 2005, 02:16 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Devam>>Ve o küçük halleriyle hiç de anlaşılamıyor değerleri. Ya da ben cok da yanılıyor olabilirim o fotoğraflar hakkındaki yargılarımda.Ama bakılmaz ise yargı da olmazı bildiğimden..
.
Bunun da sebebi bir fotoğrafı açmanın vakit almasıdır..Eğer bu bir şelkilde düzeltilirse fotoğrafların tümüne hızla bakılacaktır.Bunun en iyi göstergesi ilk sayfa ve yukarıda yayınlanan fotoğrafların cok bakılmasıdır.

Son olarak,

Özde, yelkende orsa seyri denir, o seyirde eğer tekneniz hız aldıysa artık rüzgar açısı değişene dek dokunmazsınız.Dokunursanız yelkenlerin trimine, tekne önce yavaşlar sonra da hızlandırmak için uğraşırsınız doğru trimi tekrar bulabilmek için.Bu örnek her konu için geçerliliğini korur.Hatta fotoğraf çeken biri için bile geçerlidir .. Bir de bu gözle bakarsanız tüm bu olaya ,bilmem saçmamı gelir..

Yine uzun yazdım kusuruma bakmayın.Konustuğum gibi de yazarım..o nedenle umarım sıkılmazsınız....
sevgiler...

 

Tarih: 9 Temmuz 2005, 02:20 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

eyvahhhh.yav ben daha fazla böcek fotoğrafı çekebilmek için yüzlerce euro verdim yeni makina ve objektifler aldım.napcez şimdi.söylediklerini üzerime alınmadım desem yalan olur.
forumu okumadan hemen önce bende bir konu açtım. haftada 2-3 fotoğraf gönderilsin diye. bu konuyu görünce boşuna açmışım gibi geldi.hakikaten büyük bir fotoğraf kirliliği var.
fotokritik diye bir site daha var. orası daha profesyonel bir site.burası amatör ağırlıklı. bu nedenle fazla üzerine düşmemek gerek.

 

Tarih: 11 Temmuz 2005, 01:35 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar Pazar bey,
Siz burada yazılanlardan çok da etkilenmeyin..Buraları fikir jimnastiği yapılan yerler olmasına rağmen, siz yine de bu fikirlerin çok etraflıca düşünüldükleri hissi verseler dahi ,konu hakkında ciddi süzgeçten geçirilimiş fikirbazların karşılaştırmalı olarak kitaplarını okuyun.Biraz masraflı bir yol olsa da , eğer fotoğrafla uğraşmak ve bir yere varmak gibi niyetiniz varsa diye yazmaktayım. Çünkü siz böcek çekmeyi seviyorsanız en iyi fotoğraflarınızı onlardan üreteceksinizdir.O nedenle; ben tüm kıstasları ,şu veya bu nedenle konulmasına karşıyım.Siz yazdınız ama yazmayan birileri de ikileme düşmüş hatta fotoğraf çekmekten vaz geçmiş olabilir.Ya da ;bugun çektiği berbat nesne fotoğrafları ile ilerlediği yolda, belki de inanılmaz işler çıkarmasına sebep olacaktır ..Kim bilebilir? Bir fotoğraf düşündürebilir,size doyumsuz tadlar verebilir de, hatta sizi ta derinden üzebilir,sarsabilir; Fakat yazı asla böyle değildir.. Çok ama çok daha dikkat isterler.Neyse uzun etmeyeyim ..Burada tüm bu yazıları okuyup, bir yere varmaya ihtiyaçları olanlar için, yaklaşık doğru bir yargı sahip olma adına; ''Nazif Topçuoğlu- İyi Fotoğraf Nasıl Oluyor Yani?'' okumalarını sadece öneri olarak sunuyorum.. ilk baskı yılı 1992 aralık Yapı Kredi Yayınları.

sevgiler

#thalassa' tarafından 11.07.2005 14:40:11 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Temmuz 2005, 04:32 - İp: yok