buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Foto Öykü Kategorisi

böyle bir kategori olsa çok şey mi istemiş oluruz
fikret bey en sonunda'' yeter ulen, siz lemi uğraşacağım ben '' diyebilir ama, bu son zamanlarda oldukça popüler bir kategori ve manzara,börtü böcek çekmekten benim gibi sıkılanlar için hoş bir bölüm olurdu diye düşünüyorum.

seri olarak peşpeşe fotoğraf eklemek de bir çözüm olabilir elbette ama açıkçası 1 hafta süreyle aynı fotoğrafı peşpeşe eklemek de pek cazip olmuyor.

bu kategoriyi , var mı başka isteyen?

Tarih: 22 Ekim 2007, 16:07 - İp: 81.***.**7.49
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

semih !

 

Tarih: 21 Haziran 2008, 01:37 - İp: 78.***.**6.48
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

yine güncel

 

Tarih: 30 Temmuz 2008, 00:15 - İp: 85.***.**9.205
piacik
piacik (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba

Siteye yeni üye oldum ve üye olur bu başlık dikkatimi çekti.

Ben de nisan ayından beri amatör olarak Nikon D80 makinam ile çekim yapmaktayım.

Öykü konusuna gelince üniversite yıllarından beri kendi çapımda yazdığım öyküler var hatta bunların birkaçını 3 arkadaş kurmuş olduğumuz blogda yayınlıyoruz.

Fotoğraf çekmeye başladıktan sonra çektiğim fotoğraflara dair bir iki yazı (öykü vs.) yazdığım oldu ve oldukça keyif aldım.

Bu sitede nasıl hayata geçirilir bu proje bilmem ama ilginizi çekerse diye bir örnek linki yapıştıyorum.

http://ser-em-mina.blogspot.com/2008/06/deniz-atinin-dileri.html

linkte yer alan bisikletli çocuktan yola çıkarak yazmış olduğum bir öykü örneği var, sabredip okuyanlara şimdiden teşekkür ederim.


Serpil Köse

 

Tarih: 30 Temmuz 2008, 17:13 - İp: 193.***.**8.201
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

artık sitede yenilik zamanı
şu gizlilik konusu çok uzadı.
yeni güncel konular lazım.
artık bu kategori için start verilmeli..

kaçıncı kez güncel bilmiyorum.
ama yine güncel

 

Tarih: 4 Eylül 2008, 23:39 - İp: 81.***.**8.7
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

rep lütfen

 

Tarih: 5 Eylül 2008, 00:35 - İp: 88.***.**3.157
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

foto öykünün gelceğini buradan tartışmaya devam edelim..

 

Tarih: 10 Haziran 2009, 22:27 - İp: 88.***.**4.249
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

En son

"Öykü :Fotoğrafın çekim aşamsındaki öykü , fotografdaki unsurların pozisyonu ile ilgili öykü, çekimden sonraki görmediğimiz ama fotoğrafa bakıp grisini getirebileceğimiz öykü olabilir..Bir kitap kadar uzun olmamalı tabi..Atıyorum kafadan en fazla 5000 karakter olmalı..Öykü ekleme bölümüne karakter sayacı koyarak bu sorun hallolabilir.. Fotoğraf sayısı:Hikayaenin gelişimine göre en az 1 en çok 12 olabilir..fotoğraf boyutları 650x435 piksel olmalı..Fotoğraflar yardımcı foto yükleme sitelerine yüklenir ve forumdaki gibi öykünün uygun yerlerine link verilme suretiyle eklenir.. Pozisyon: Nf bildiğim kadarıyla üç bölümden oluşuyor..Mesajlar fotoğraflar ve forum bölümü diye..Foto öykü bölümü de 4.cü bir bölüm olabilir..Yukarıya linki verilebilir..Bir kullanıcı foto öykü bölümüne katkıyı sağlamak amacıyla şimdilik günde sadece bir foto öykü ekleyebilsin.. Foto öykü bölümün altı bir forumdaki ana konunun ltı gibi fikir paylaşım yeri olabilir..Öykü ile ilgili fikir ve eleştirilerimiz burada paylaşabilirz.. Fikret Abi yıl sonunun yoğun temposu içinde aklıma şu anlık bunlar geldi..Konu ile ilginen arkadaşların da fikirleriyle daha güzel bir yapı ortaya çıkarabilirz.. demiştik..

buna mukabil kadir hocam da

sefer hocam güzel özetlemişsiniz. ayrı bir bölüm olmalı ve forum formatına benzer olmalı. konu altına fikir paylaşımı günde 1 tane çok fazla..en az 3 günde 1 olmalı.ne kadar çok kolay eklenirse kalitesi düşer.. gezi yazıları gibi konularda eklenebilinmeli,. ve

"aklıma takılan önemli bir konu ise, geyik tadında öyküler eklenebilir,ekleyen birileri mutlaka çıkar. "bizim oğlanın sünneti","ablamın kına gecesi" gibi ailesel bir hikaye eklenebilir,birileri mutlaka çıkar. birde fotoöykülerin altına eklenecek geyik muhabbetleri,en çok bundan korkuyorum,bazen yerini ve zamanını kaçıran ve de tadını kaçıran arkadaşlarımız çıkabilir.. demişti

 

Tarih: 10 Haziran 2009, 22:31 - İp: 88.***.**4.249
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Hocam, diğer başlıkta bahsettiğim kural. Kimlerin katılabileceği ile ilgili idi. Foto öykünün dışında düşündüğüm bi proje daha var. Bunu siteden bir kaç arkadaş ile paylaştım. Başka platformları takip ettiğimi söyleyemiyecem ama siteden görüştüğüm arkadaşlarla gerek yüz-yüze gerekse msn üzerinden bazı konuları değerlendirme fırsatı buluyorum. Örnek verecek olursam: Sitemizde fotoğraflarıyla aktif olan, ama aynı aktiviteyi yorumlarda göstermeyen bir dolu arkadaş var. Yazmak istemiyordur, polemiğe girmek istemiyordur,... Bunu belli bir yere kabul edebilirim. Ama aynı kişi başka bi platformda kapı-kapı dolaşıp puanları havada uçuşturuyorsa, platformumuzun kullanıldığını düşünüyorum. (Bu tarz kişiler ile ilgili bilgi aldığımda olabildiğince üst bantta yer vermemeye çalışıyoruz)

Şimdi konumuza dönecek olursak, seçiciliği sağlamak için. "Fotoğrafları onaysız geçen, 21 fotoğraf yüklemiş ve en az 210 yorumla sitemizde katılımda bulunmuş kişilere 'Foto Öykü' ve düşünülen diğer düzenlemede olabilme hakkı versek" gibi bi kriter istiyorum.

 

Tarih: 11 Haziran 2009, 12:53 - İp: 78.***.**9.244
ozge71
ozge71 (üye)
Ankara / Amatör

müsadenizle bu son okuduğum cümleyi hiç beğenmediğimi belirtmek istiyorum..

"Fotoğrafları onaysız geçen, 21 fotoğraf yüklemiş ve en az 210 yorumla sitemizde katılımda bulunmuş kişilere 'Foto Öykü' ve düşünülen diğer düzenlemede olabilme hakkı versek"

denildiği anda insanlar fotoğrafların altına açıp sırf bu kriteri elde etmek için yazacaklar ki ne kadar düşünüp ölçüp de yazacaklar Allah bilir ... bu bir,

ayrıca 210 yorum zaten yapmış kişilerin kaç yorumu hoşbeş dışı ve gerçekten fotoğrafı eğrisiyle doğrusuyla yorumlayan yazılardır acaba? bu, sayıdan çok daha önemli bir kriter... bu iki,

(söz meclisten dışarı) belki 500 yorum hatta bin yorum yazmış insanlar var, içinizden bu kadar çok aktif olan kişi fotoğrafların altına katkı sağlıyordur, eleştirileri yapıcıdır diye geçirdiniz ama nerden belli bunların selam sabah ya da polemiğe girmek için yazılmadıkları.. bu kadar çok sayıda eleştiriyi "foto öykü" kriterine uygun kriterde midir diye yeniden inceleyecek misiniz ? bu üç..

kıssadan hisse benim aklım almadı bu kriter işini..tabi çözüm derseniz, o da siz de.. ben sadece kriteriniz konusundaki endişemi dile getirmek istedim..

saygılarımla...

 

Tarih: 11 Haziran 2009, 20:18 - İp: 80.***.**3.187
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Fikret abi slında ne demek istediğinizi anladım ama anlayamadığım husus bu saydığınız kritr sadece foto öykü bölümü için mi? Ve neden?..

Amaç foto öykü bölümüne katkıda bulunabilmeyi bir ödüllendirme saymaksa bunu bir nevi anlarım..Ancak saydığınız ve bunun gibi kriterler sadece foto öykü bölümündeki seçiciliği artırmak içinse tahminimce zaten çok fazla ilgi duyulmayacak..Yani katkıda bulunacak sayısı zaten az olacak..

Ama bu bahsedilen kriter tüm nf içinse evet bu daha makul..Mesdela benim bildiğim galerisinde en az iki fotoğrafı olmayan forumlarda bilgi paylaşamıyor..-Tabi sagapo gibi istisnalar vardır elbet - Bu iyi bir kural..

Abicim foto öykü bölümü nf nin özüne aykırı mı bunu düşünüyorum kaç zmandır..Yani sizin kaygınızın temeli bu mu diye..Doğrusu bir karar veremedim.:Ama fotoğrafla ilgili her şeyi burada bulmalıyım..Ve bu nf nin özüne aykırı gibi gelmiyor bana..

Sevgili ozge71 kaygılarınızda kesinlikle haklısınız ama söylenilen kriterler geliştireilebilecek kriterlerdir diye düşünüyorum.:Fikret abi 210 yaroum demişse illa 210 olacak değildir..

 

Tarih: 11 Haziran 2009, 21:05 - İp: 88.***.**6.41