saltiks
saltiks (üye)
Denizli / Meraklı

Çekelim Mi Çekmeyelim Mi

merhaba resim çekmeyi sevenler sitede iinsanların çektiği birbirinden güzel resimleri bakıyoruz ve yorumluyoruz. çiçek resimleri manzaralar böcekler kuşlar hayvanlar ve tabi ki insan hepsi doğanın bir parçası ve görüp beğenip deklanşore basıyoruz. ama sokakta haberi olmadan resmini çektiğimiz çocuk amca dede bayan herneyse haberi yoksa onun hakkına tecavüz etmiş gibi olmuyormuyuz. ne yapmalı izin mi almalı yoksa görüp beğendiğimiz o kareyi çekmelimiyiz.

Tarih: 11 Temmuz 2005, 23:45 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Bir insan başkalarının görmesinden rahatsızlık duyabileceği bir eylemde bulunurken, özel bir anında habersiz olarak fotoğrafı çekilip yayınlanmışsa bu suçtur zaten. Bu konuda kişinin hakkını koruyan yasalar var diye biliyorum. Uç örnekleri bir kenara bırakırsak mesela yasaryarar'ın örneğini ele alalım. İnsan, eşini sokakta yürürken sokaktakilerin görmesinden rahatsız olmayıp bilgisayar ekranındakilerin görmesinden niye rahatsız olduğunun cevabını bulabilirsek saltiksin sorusu da cevaplanmış olur.

 

Tarih: 13 Temmuz 2005, 11:10 - İp: yok
saltiks
saltiks (üye)
Denizli / Meraklı

değisik bir bakış açısıilginç. lakin şu var ki eşinizle dışarda gezerken insanlar o an sizleri görüyor ve bakıyor,resminiz çekilip te internette yayınlanınca bakmak isteyen dönüp dönüp tekrar bakabiliyor.

 

Tarih: 13 Temmuz 2005, 11:17 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Çözüm: Çirkin bir kadınla evlenmek lazım.

 

Tarih: 13 Temmuz 2005, 11:45 - İp: yok
saltiks
saltiks (üye)
Denizli / Meraklı

öyle demeyelimde içi güzel olsun oda dışarıya hal hareketler yansır.

 

Tarih: 13 Temmuz 2005, 11:47 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Arkadaşlar neyden bahsediyosunuz ya. İsteyen istediğini çeker kardeşim. İzin müsaade aldıktan sonra o işin doğallığı yaratıcılığı nerde kalır. Fotoğaraf dünyası "kurmaca fotoğrafçılığın" fotoğraf sanatının önüne getirdiği engeli tartışırken siz izin almak gerekir, yok birinin bacısı, eşi olabilir diyosunuz. Sadece fotoğraf çekiyosunuz arkadaşlar başka bi şey yapmıyosunuz insanlara. Tamam burası kapalı bi toplum olabilir ama o kadar da değil.

 

Tarih: 13 Temmuz 2005, 15:12 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Çirkin bir kadınla evlenmek lazım diyorum sayın!! ceko. Güzel bir kadınla evlenirseniz eşinizle sokakta yürürken birileri fotoğrafınızı çekip internette yayınlayabilir. İnsanlarda dönüp dönüp bakarlar. Bu duruma meydan vermemenin çözümünü söyledim. Niye kızıyorsunuz ki?

 

Tarih: 13 Temmuz 2005, 15:40 - İp: yok
saltiks
saltiks (üye)
Denizli / Meraklı

o arkadaşın mızaçı öyle herşeye kızıyor sadece kendi fikirleri doğru . biz ne demiştik bu tartışma üzar gider yine bilen bildiğini yapar . sayın ceko ben sizin resminizi çekeçek olursam izin isterim sizde lütfen benim resmimi izinsiz çekmeyin . nasıl açıklayıcımı.

 

Tarih: 13 Temmuz 2005, 18:22 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Kızarım tabi. çekmeyin kardeşim izinsiz benim fotoğrafımı. Sonra yayınlarsınız internette aleme rezil olurum valla

 

Tarih: 13 Temmuz 2005, 20:38 - İp: yok
saltiks
saltiks (üye)
Denizli / Meraklı

bana göre bahsettiğimkonu edepkonusudur.kimki sanat diye edepsizolmakistiyorsa buyursun olsun . biz ona dua ederiz sadece.

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 00:50 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

herkese selamlar..
bence haber vererek cekilmis bir fotografda istediginiz ani yakalama sansiniz cok aza inmis olacaktir..
simdi hepiniz soylediniz; hani esimle yuruyorum caddede ornegini.. arkadaslar neden olayi hemen ese getiriyorsunuz ki? aman esimin fotografini cekip -ustelik fotografin cekildigi esnada siz el elesiniz- internete koymasin namussuz! koysa ne olur ki? veya esiniz yalnizdi.. ne olabilir ki?
dunyada o kadar cok kadin varki, cirilciplak fotograf verecek.. neden sokakta yuruyen bir bayani internette bilmemne yapsinlar? arti nasil yaparlar? yapsalar satar mi acaba?..
..isin gercegi habersiz fotograf cekmek o kisiye yapilmis bir saygisizlik; ayni zamanda da bir suctur.. ama haber verirseniz de olmayacak..
bence en iyisi siz cekin fotografi.. sonra da baktiniz vicdaniniz elvermedi (niye elvermeyecek de bir soru aslinda.. cunku siz internete kotu amacla da koymayacaksiniz..), gidin kisiye ve dijital makinenizin lcd'sinden cektiginiz fotografi gosterip izin isteyin... istemezlerse silersiniz fotografi..
bu kadar basit degil mi? yoksa ben mi yanlis dusunuyorum acaba?

 

Tarih: 14 Temmuz 2005, 14:02 - İp: yok