okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Sigma 28-135 Asp If Macro

Selam arkadaşlar. Analog makine için sigma 28-135 Asp IF macro objektif almayı düşünüyorum. Adından anlaşılacağı üzere internal focus ve 1/2 macro özelliğine sahip. Acaba bu objektifi kullanan arkadaşlar var mı ? Fiyatı sanıyorum kdv hariç 175 dolar civarında. Beni cezbeden yanı sürekli kullanım için uygun bir geniş açı ve zoom aralığı, filtre kullanırken kolaylık sağlaması bakımından internal fokus özelliği olması, ve genel kullanım için bence çok iyi olan 1/2 oranında macro çekebilmesi. Macro çekim amacıyla kullanılan pek çok objektifin ( mesela 70-300 civarı macro objektifler ) objektiflerle aynı oranda macro çekim özelliğine sahip olması çok cazip tabiki de fiyatı. Kullanan arkadaşlar var mı acaba, fikir ve tecrübelerini paylaşmalarını dilerim.

Saygılar..

Tarih: 17 Haziran 2005, 19:32 - İp: yok
gediz-
gediz- (üye)
İzmir / Amatör

Ben 28-135 macrosu olan bir sigmayı kaçırmazdım ama genel maksat amcıyla tabiki,sigma harici odakları farklı macrosu olan objektifler kullandım ama keskinlik ve netkik gerçek bir macronun yerini asla tutamdılar,tabiki bunu farklı metotlarıda var şüphesiz,deneme yanılma yapmadan uygulacağın formatlarla karşına neyin çıkıp çıkmayacağını bilemesin yani ne istediğin çok önemli objektifinden,28-135 şüphesiz seni genel amaç olrak tatmin edecektir fakat macrosu konusunda ne amaçlı kullanacağını bilemedğim için yanlış yönlendirmek istemem zaten sigma¯o tecrübem olmadığınıda beletmiştim,şuda var ileride o fiyata sağlam bir sigma 28-135 de bulamıyabilirsin!!buarada 70-300 macro objektif değildir...iyi çalışmalar.

 

Tarih: 20 Haziran 2005, 00:31 - İp: yok
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Gediz merhaba.

Belirttiğim objektifin sıfır ve garantili fiyatı 174 dolar+KDV. Özel olarak sırf makro çekim için düşünmüyorum zaten. Fiyatının ucuzluğundan dolayı ilk etapta kit lens yerine almayı düşündüğüm bir objektif. Eski makinamı satmış olduğumdan yeni bir body almayı ve objektif olarak ta kit yerine bu objektifi almayı düşünüyorum.
Almayı düşünmem sadece makro çekim yapmak için değil.Genel amaçlı kullanılacak bir objektif olarak düşünüyorum. Ancak bu limitlerdeki ve fiyattaki bir objektif için 1/2 büyütme oranı çok iyi gibi geldi bana. Makro objektif dememin sebebi de eğer yanlış bilmiyorsam 1/4 den daha fazla büyütme yapan objektiflere makro dendiğini sanmamdır. Tabiki çok mükemmel makrolar beklemiyorum. Ama sıradan gündelik bir objektif için benim gibi bir amatörü de tatmin edecek bir oran gibi geliyor 1/2. 70-300 macro olmasa bile pekçok insan makro objektif olarak düşünüp almaktadır o nedenle söyledim. birde tabi 1/4 ölcüsünden dolayı.

 

Tarih: 20 Haziran 2005, 13:17 - İp: yok
gediz-
gediz- (üye)
İzmir / Amatör

Aslında piyasaya baktığında anlam karmaşına yol açacak okadar çok ürün varki,ben bazen fotoğrafın yan ve temel ürünleri konusunda beynime tatil yaptırıyorum desem yeri var okyanus,herkez anladığı gibi analiz ediyor şüphesiz,mesala 70-300 de 70 ayrlayıp yakın çekersen adı yakın çekim olur tabiki max yaklaşma alnın objeye sınırlıarın altıda olsada hem.Bir elmas çekimcisi için ise 70mm objektife verilecek isim süper tele objektif olur şakasıyla gibi....etik bilginin işte burada çok önemi var bence ,bu bilgi tecrübe ilede birleştimi fotoğrafla ilgili ne yapmak ve ne almak konusundaki çelişkilerimiz azalacacktır.Işığın sekme açısı verdiğin açıyla doğru orantılıdır ama her seken ışık kaynağından çıkarken sekme anında nekadarı apsorbe olur,yani etkisiz olur anlamında,ölçtüğün ışık doğrumudur bilmek isterdim gibi binlerce konu vardır fotoğrafcılıkta,işte fotoğrafcılığın bir yerlerindeyiz ama düzenli bir yer değil enazından benimkisi,sabırsızlık düşmanımız bizim,gelişecez gelişecez..uzatım biraz konu değişti idare et artık.
O zaman ojektifini alıyosun sanırım,karar vermiş gibisin;iyi günlerde kullanırsın umarım

 

Tarih: 21 Haziran 2005, 01:16 - İp: yok
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Arkadaşlar teşekkür ederim. Bahsi geçen objektifi aldım. Nikon f75 gövde ile kullanıyorum. Son derece memnunum. Keskinlik ve kontrastı süper. Eos 300v nin kit objektifinin resmen kamyon camı olduğunu daha iyi anladım. Kit yerine gövde ve bu objektif, eos 300v nin kit fiyatıyla neredeyse aynı. Ama aradaki görüntü farkı dünyalar kadar.

 

Tarih: 1 Ağustos 2005, 15:28 - İp: yok
  • 1