Fotoğrafçılık Forumları
Sigma 17-70 Vs Canon 28-135
Bir hafta önce450D makinamda kullanmak üzere bütçeme uygun(500-700) bir lens araştırmaya başladım ve 500-600 TL arasında değişen fiyatı ve performansına göre Canon 28-135'e karar kıldım. Sirkeci Hayyam Han'a lensi bulmak ümidiyle gittim, buldum da... Fakat amatör olduğum için satıcıya yine de danışmak istedim ve malum soruyu sordum "Bu lensin netliği kit lensime(Canon 18-50 IS) göre nasıldır?" Cevabı ise netlik istiyorsan Sigma 17-70'i öneririm. Her iki lensi de denemek istedim, elinde Sigma lens kalmadığı için sadece Canon 28-135'i denedim. Fakat satıcı canonu hiç denememe bile gerek olmadan Sigma almam konusunda ısrar ediyordu. Testleri yaptım, sonuçta kit lensime göre çekim kalitesi iyi fakat 135mm'de kalite belirgin derecede düşüyor.
Forumlarda araştırdığıma göre kullanan herkes Sigma 17-70'ten memnun. Daha önce Sigma 18-200 alıp vasat resimleri gördükten sonra(belki de iyi bir kopya değildi) geri iade ettiğim için Sigma'ya karşı bir antipatim oluştu.
Sigma 17-70 konusunda düşünceleriniz nelerdir?
Gerçekten Canon 28-135'e göre resim netliği iyi midir?
Bu lensten iyi bir kopya denk getirebilmek sadece şans mıdır yoksa yapılması gereken bir iki ip ucu var mıdır?
Şu anda IS özelliğe sahip kit lensimi kullanıyorum ve buna alıştım, bu lenste IS, OS gibi bir teknoloji olmadığı için çok problem yaşar mıyım?
Zoom oranı bu derece iyi olan başka önerebileceğiniz lens varsa da bilmek isterim.
Yanlış bilgim var ise affola, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
#mrtasci' tarafından 27.07.2009 23:14:25 tarihinde düzenlendi.
oncelile selamlar.ben 400d kullaniyorum ve kit lensinden memnun degildim.ama lens almaya karar verip arastirmaya basladigimda kendimi cok farkli seceneklerin icinde buldum birdenbire.once genis aci ve iyi zoom ozelligi olsun ve tak cikar derdi olmasin diye dusundum fakat konunun icine girdikce bu tur lenslerin artilari oldugu kadar eksilerininde oldugunu gordum.fotograf kalitesi ve renkleri (fiyat performansida ekleyelim) on planda tutarak yaptigim arastirmalar sonucunda karsima iki lens cikti:sigma 17-70 ve tamron 17-50.tamron a soylenecek bir sey yok cunku gercekten mukemmel ve keskin bir lens ayrica sabi 2.8.ben sigma aldim ve yaklasik 1 yildir kullaniyorum.sigma tercih etmemin sebebi ise 70 mm olmasi.suana kadarda gayet memnunum ve kesinlikle tavsiye ederim.bence sendebu iki lens arasinda bir tercih yap.bu arada okadar forumu okuyup hayyama gittigimde yine iki tavsiye vardi sigma ve tamron.sigma hakkinda soracagin birsey olursa menuniyetle cevaplamaya calisirim.
saygilarimla...
Ben de Sigma 17-70 almaya karar kıldım tek korkum kötü kopya çıkması. Ayrıca bir yerde okudum; Sirkeci gibi fiyatların biraz daha uygun olduğu yerlerde yurt dışından iade edilmiş olan ürünlerin Türkiye'ye sokulup satıldığını iddia ediyordu birisi... Hepsiburada'da 890 TL olan lens Hayyam'da 620-670 TL arasında değişiyor. Tabii ki ucuz olanı almak istiyorum fakat problem bu fiyat farkına sebep olan unsur nedir ?
Hepsiburada'da 890 TL olan lens Hayyam'da 620-670 TL arasında değişiyor.
Peşin taksit olayı olabilir.
Birde oraları herkes bilmez ve istanbul dışındakiler çoğunlukla gittigidiyor tarzı yerlerden alırlar.
ben sizin dediğiniz yerin internetten pahalı sattığını duymuştum. Sanırım bu husus makina gözdeleri için geçerli.
Diğer bir düşüncem, karları düşürerek internetle rekabet ediyorlar.(bu benim tahmini görüşüm)
Aslında çoğu yerde fiyatlar birbirine uymaz. Ama arad bu kadar fark olur mu derseniz bazen evet oluyor denk geldimi hemen almak lazım satıcı uyanmasın
28-135 ve 17-70 bence farklı lensler. Fakat ben size tamron 17-50'i öneririm. Akıl karıştırmak istemem ama madem herkes bir şey öneriyor bende onu önerdim(tamron 17-50).
17-50 Tamron da güzel bir model ama bütçemi biraz aşıyor ve zoom oranı yüksek bir lens istediğim için Sigma 17-70 daha makul geliyor. Belki ileriki zamanlarda Tamron 17-50'ye geçerim, öneriniz için teşekkürler
hayyam da bir sorun cikacagini sanmiyorum.ben makinayida,lenside hayyamdan aldim,gerci makina erkayalar garantiliydi.suana kadar hic bir sorunum olmadi ve gayet memnunum.sigma ve tamrona gelince sabit 2.8 ve 70mm gibi iki farkli ozelligin hangisi sizin icin uygunsa onu secmelisiniz diye dusunuyorum.buarada sigma Almanya'da 400 euro satiliyor.
D300, Sigma 17-70@17mm, polariser and 0.9 ND grad.
bu kombinasyonla çekilmiş foto örneğine rast geldim paylaşmak istiyorum.
ve sigma 17-70 ile çekilmiş fotoğraflar>>>
Canon 350 D makinamda Sigma 17-70 lensi devamlı lens olarak yaklaşık 3 yıldan bu yana kullanıyorum. Çok memnunum.
Hiç bir problemini görmedim.
Yanlız şu var...
Tabiiki orijinal lenslere göre biraz daha yavaş. Pili çabuk tüketiyor. Ama performansı, keskinliği ve netliği onlarla aynı. Fiyatı ise henen hemen yarı yarıya.
Ben makinamde Canon 17-85 Is lensi kullanmak istemezmiyim? elbette isterim. Ama lensin fiyatı makinadan pahalı... Alabilirsen al...
Sigma orijinal lensleri emin olun hiç aratmıyor...
Her zaman tavsiye ederim...
Sonunda aldım Sigma 17-70. Keskinlik iyi güzel ama odaklamada biraz sıknıtısı var sanki. Doğru yere odaklamayınca flu çıkıyor resim. IS özelliğinin olmaması kapalı mekan çekimlerinde sorun çıkartıyor biraz. İyi güzel lens ama yazılanlara göre daha fazlasını bekliyordum
lens hayırlı olsun, gittigidiyorda yuzde 10 satıs komısyonu alındıgı için fiyatın hayyamdan fazla olması normal,orada satıs yapanların bazıalrıda zaten sirkecide eminonunde dukkanı olan insanlar..
---
18-200 unuz kotu kopya degildi buyuk ihtimalle, o aralıkta bir lensten kalite beklenemez..
sigma olmasıda farketmez,butun markalar için durum aynı..
--
17-70 iyi bir aralık, fiyatına gore kaliteli bir lens..
beklentinizin yuksek olmasından kaynaklı bir durum sizinki sanırım..
ama fiyat/performans olgusunu gozonunde bulundurmanız gerekir.
Peki sigma 17-70mm 'yi canon 60mm ile karşılaştırırsak hangisi ,ikisinde de macro özelliği var
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
D7000 Otomatık Modda Cekım Yapmama Nedeni Nedir
05 Eyl. 2024, 22:41 e.koksal
381906 Eyl. 2024, 18:13
mete007 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1234319 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -