other-side
other-side (üye)
Eskişehir / Amatör

Objektif Üzerindeki Değerler

Merhaba öncelikle şunu belirteyim ben slr makinalar ve objektifler konusunda çok yeniyim o yüzden sorduğum soru basit bir soru olabilir, fakat benim için önemli bi husus. şimdi; objektifler tarif edilip anlatılırken geniş açılı , normal açılı, dar açılı diye ayrılıyor ve işte 50mm odak uzaklığından öncesi geniş sonrası dar falan diye... birde zoom objektifler var deniyor, onlardada odak uzaklığı değişerek hem geniş hem dar hem normal olarak kullanılabilir şeklinde anlatılyor. peki mesela 18-55mm diye bir ibare var objektifin üzerinde, o zaman bu zoom objektif mi? veya şu an piyasada olan objektiflerin hepsi zoom objektif mi ? eğer öyleyse sabit odak uzaklığı olan objektifler varmı? varsa bildiğimiz yakınlaştırıp uzaklaştırma anlamında zoom yapma yeteneğine sahip değillermi yani kısacası bu hadise yakınlaştırıp uzaklaştırmaya bağlımı? (18-55mm, 17-70mm ) tarzındaki değerlerin anlatmak istediği şey nedir?

#ismailüç' tarafından 14.08.2009 21:07:51 tarihinde düzenlendi.


#ismailüç' tarafından 14.08.2009 21:10:51 tarihinde düzenlendi.


#ismailüç' tarafından 15.08.2009 15:22:04 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Ağustos 2009, 18:32 - İp: 92.***.**9.228
erhansanca
erhansanca (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Samet Bey,

Oncelikle iyi aksamlar. Bu sekilde bir baslik bildigim kadari ile forum kurallarina aykiri. Ayrica daha once acmis oldugunuz 3 konuyada cevap yazilmis. Kim nerde cevap yazmiyor acaba?

Sormus oldugunuz sorulara gelince,
objektifler tarif edilip anlatılırken geniş açılı , normal açılı, dar açılı diye ayrılıyor ve işte 50mm odak uzaklığından öncesi geniş sonrası dar falan diye
Bu link size yardimci olacaktir. Hangi degerler arasinda genis aci olduguna kendinizde kara verebilirsiniz.

birde zoom objektifler var deniyor, onlardada odak uzaklığı değişerek hem geniş hem dar hem normal olarak kullanılabilir şeklinde anlatılyor. peki mesela 18-55mm diye bir ibare var objektifin üzerinde, o zaman bu zoom objektif mi?
Fokal uzunlugu degisebilen objektifler zoom objektiflerdir. Evet 18-55 zoom objektiftir

veya şu an piyasada olan objektiflerin hepsi zoom objektif mi ? eğer öyleyse sabit odak uzaklığı olan objektifler varmı? varsa bildiğimiz yakınlaştırıp uzaklaştırma anlamında zoom yapma yeteneğine sahip değillermi yani kısacası bu hadise yakınlaştırıp uzaklaştırmaya bağlımı?
Hayir degil. Sabit uzakliklilar prime lens olarak adlandirilir. Zoom yapamazlar. Dediginiz gibi yakinlastirip uzaklastirmaya bagli.

 

Tarih: 14 Ağustos 2009, 22:22 - İp: 79.***.**1.183
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

konu baslıgını degiştirin, bu halde kalırsa konu kilitlenecektir.
****
yazdıgınız her konuya cevap verilmiş. bunun gibi.
arastırma yapsanız sordugunuz soruya cevapta bulabilirsiniz..

 

Tarih: 14 Ağustos 2009, 23:01 - İp: 78.***.**3.81
other-side
other-side (üye)
Eskişehir / Amatör

zaten konun asıl başılığı bu değildi, cevap yazılmadığı için değiştirdim ki bu site fotoğrafçılık üzerine insanların kendini geliştirmelerine yardımcı olacak bir siteyse sorulan soruya veya açılan konuya odaklanılmalı başlığa falan takılıp kalınmamalı diye düşünüyorum, iki cevap yazıldı birisi konu başlığıyla ilgili başlıyor diğer cevap sadece konu başlığıyla ilgilenmiş bence soruya cevap verilse daha makbul olurdu, insanlarında şevki kırılmazdı bende profesyonel değilim zaten hergünde foruma konu açmıyorum... başlık benim alakalı değil konuyla alakalı ayrıca diğer konularımada cevap yazıldığı zaman mail geliyor merak etmeyin ben bunun farkındayım...

 

Tarih: 15 Ağustos 2009, 15:21 - İp: 92.***.**7.35
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

birinicisi,

KURALLARA UYACAKSINIZ

bunun lamı cimi yok..
sizin konu acarken okumanız gereken kurallar hatırlatılınca şevkiniz kırılıyorsa demekki siz kuralsız yasamayı benimsemişsiniz...

siz kendinizde benım sorularıma cevap gelmiyor diye isyan etme hakkı buluyorsanız,bizimde forum kurallarına uyun deme hakkımız var..
--------------------------------------
ikincisi
hiçbir soruma cevap gelmiyor diye konu acan sizsiniz,ama konularınıza cevap gelmiş..şimdide geldiginde haberim oluyor merak etmeyin diyorsunuz.

su kustah tutumunuzdan biran once vazgecmenizi tavsiye ederim..
karsınızda uc yasında cocuk yok, yas oalrakda tecrube olarakda sizden buyuk insanlar var.
forum kurallarına uymayan kullanıcılara cevap verilmiyor...
bir dahaki sefere forum kurallarınıda okursanız, hem size hem foruma girenlere daha yararlı olur....

 

Tarih: 15 Ağustos 2009, 17:17 - İp: 78.***.**3.128
erhansanca
erhansanca (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Yanilliyorsunuz. Herkez actigi konu basligini sizin gibi "KIMSE CEVAP YAZMIYOR" tarzinda yazarsa forum aranan seyin bulunamadigi bir copluk haline gelir. Boylelikle o konudan konu sahibi disinda, baska kimse yararlanamaz.

Anlasilan o ki sizde basliga o kadar takilmissiniz ki, verilen cevap dikkatinizi cekmemis, "bence soruya cevap verilse daha makbul olurdu" diyorsunuz. Ilk cevap mesajini okursaniz, sordugunuz butun sorularin cevaplarini bulabilirsiniz. Ancak bu tutumunuzdan sonra, actiginiz konulara galiba sizinde dediginiz gibi "kimse cevap yazmayacak"

 

Tarih: 15 Ağustos 2009, 17:18 - İp: 62.***.**3.186
other-side
other-side (üye)
Eskişehir / Amatör

Birincisi kurallara uymayan birisi olsaydım konunun başılığını değiştirmezdim,
ikincisi, hiçbir soruma cevap gelmiyor diyede bir konu başlığı yazmadım,
üçüncüsü ben sadece mağduriyetimi anlatmaya çalıştım, hak iddaa etmedim,
dördüncüsü bu sitedeki bütün büyüklerime sonsuz saygım vardır, saygısızca birşey söyleyip onları çocuk pozisyonunda da algılamadım,
beşincisi de felsefe yapıpta insanları küçük düşürmeye çalışmanıza gerek yok bunlar tatsız şeyler rice ederim bu tarz şeyler bize yakışmaz eğer bir yanlışım olduysada diğer üyelerden özür dilerim, öğrenmiş oldum bundan sonrada dikkat ederim, fakat tavrınız ve emir verme şeklinde konuşmanız çok tuhaf "garjin" cevap şeklimin mahiyetide bundan kaynaklanıyor ben kimseye bu sitede saygısızlık etmedim etmem birşey söylemiş olmak için lütfen yanlış şeyler söylemeyin ama doğruysanızda ben kabul ederim, başlığıda değiştiririm özürde dilerim hiç sorun değil... SAYGILAR

 

Tarih: 16 Ağustos 2009, 00:05 - İp: 92.***.**7.99
  • 1