burakakdag
burakakdag (üye)
Balıkesir / Amatör

Acemiye Tele Objektif Fikri

Merhaba,

Forumda da fotoğrafçılıkta da yeni sayılırım. Hafifçecikten uzatacağım için af diliyorum öncelikle

Ben biyoloji lisans öğrencisiyim ve son 1 yıldır herpetoloji ile (sürüngen ve amfibi bilimi) ilgileniyorum ve yaşamımı bu yönde devam ettirmek niyetindeyim. Yaşamımın bundan önceki kısmında fotoğrafı hep sevmişimdir ama bir türlü fotoğraf makineleri ile kendimi buluşturamamıştım. Son 1 senedir çıktığım arazilerde hiç kayıt alamadım -telefonum ile tek tük olanları saymazsak- Son 1 senedir de ilgim her geçen gün daha da artmakta ve son 1 aydır da kesin olarak buluşma niyetine girdim Son 1 aydır sürekli fotoğrafa dair okuyorum tabii ama yine de yanlış bir başlangıç yapmamak için tecrübeli olan sizlerden öneri rica edeceğim.

Yılanlar ve kertenkelelerde öncelikle baş plak ve pullarını net kayıt etmemiz gerekiyor ve konuya çok yaklamadığımız zamanlarda gerekirse 7-8 metreden görüntü almamız da gerekebiliyor; bazı kertenkelelerin korunma mekanizması çok iyi, direk haldır haldır kaçıyorlar ve zaten onlara rahatsızlık vermekten de ar ederim.
Herptillerin dışında kuşlar da çok ilgimi çekiyor ve mümkün mertebe, çok iyi olmasa da hobi niyetine onları da ara sıra fotoğraflayabilmek beni mutlu edecek. Yani sanırım bilmiyorum tanımım doğru mu ama tele ağırlıklı gerektiğinde makro çekim de yapabileceğim bir sisteme ihtiyacım olacak.


* Canon efs 55-250 f/4-5,6 is2 veya
* Sigma 18-250 f3,5-6,3 dc os hsm düşündüm. Hem daha yakın netleme mesafesi hem de daha geniş diyafram aralığından dolayı kendimi sigmaya yakın hissediyorum ama zoom aralığı daha fazla olduğu için fotoğrafın kalitesinde hissedilir bir düşüş olur mu diye de düşünüyorum.
Birincil ihtiyacım sanırım mesela 7-8 metre uzaklıktaki 9-10 santimetrelik konumuzu net bir şekilde fotoğrafımıza sığdırabilmek. Bunun kaç uzak lens işimi görebiliir, diyafram açıklığı çok gerekecek mii hesaplayamadım. Sizlerin fikri çok önemli benim için.
Bu tercihlerim doğru mudur; başka önerileriniz olabilir mi? Bütçem sanıyorum ki 1200 tl civarına ancak çıkabilir.

Selamlar,

Tarih: 29 Ekim 2016, 08:02 - İp: 94.***.**1.145
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın arkadaşım,
Madem öğrencisin ve bütçen sınırlı. Bu durumda size en uygun objektif Sigma 70-300 apo macro objektiftir. Almaya karar verirseniz "os" lu yani titreşim önleyici olanına bakın.
Zum aralığı uzaktan çekmeyi düşündüğünüz hayvan ve kuşlar için yeterli bir aralıktır. Hem de fiyatı çok uygundur. Ben geçmişte kullanmış ve çok memnun kalmıştım. Tavsiye ederim.

 

Tarih: 29 Ekim 2016, 21:00 - İp: 212.***.**0.189
  • 1