alfons23
alfons23 (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon D200 Veya Canon 40d İcin

oncelikle selamlar herkese, iyigunler

bir otelde, otel musterilerinin fotograflarini cekmek icin bir makine ve birde objektif lazim, katalog tarzinda foto session, yakin ve uzak plan fotograflar olacak, amator bir fotografciyim gecen sene fotografcinin yaninda calistim yine otelde, kasadaydim, bu sene kendim cekmek istiyorum, yapabilecegime inaniyorum, birkac cekim denemem oldu beyenildi, ben nikon D200 ve canon 40Dyi uygun buldum, ama nasil bir objektif alacagimi bilemiyorum, bu konuda yardim edebilir misiniz??? ayrica makine icin tavsiyesi olan varsa, lutfen!?
cok tesekkurler simdiden
herkese kolay gelsin
iyi cekimler)

Tarih: 9 Nisan 2009, 10:55 - İp: 88.***.**7.39
photographer07
photographer07 (üye)
Antalya / Firma

..............

http://www.kenrockwell.com/nikon/10-best.ht

Tarih: 22 Nisan 2009, 22:38 - İp: 78.***.**7.168
photographer07
photographer07 (üye)
Antalya / Firma

evet 18-200 o kadar kötü ki...5 kat zoom aralığına ve otel fotoğrafçılığındaki işlevselliğine rağmen...

Nikonun EN İYİ 10 LENSİ arasına girebiliyor...

http://www.kenrockwell.com/nikon/10-best.htm

gerçek fotoğrafçıların yorumlarıyla bilgilendirmeye evet,ama daha eline bir( pro)dslr almamış birisinin yorumlarına HAYIR...

kimseye saygısızlık yapma gibi bi niyetim ASLA yok..benim işim fotoğraf...fotoğrafla ilgili ,özellikle de otel fotoğrafçılığı ile ilgili bir konuda,üyelerin yanlış yönlendirilmesine sebeb olacak insanlar zaten mümkünse UZAK DURSUNLAR bu forumlardan.....

yazık olur yoksa bu yorumları ciddiye alanlara...gövde göstericilerinin kurbanı olurlar..ekipmanlarına ekipman katarlar...

Tarih: 22 Nisan 2009, 23:03 - İp: 78.***.**7.168
alkan123
alkan123 (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

arkadasim kesinlikle nikon objektif ise 18 135 sasma maslara yakin fotograflar cekecen gubatimlari ise nikonun ustunlugu tartisilmaz. canon un analoglari harikaydi ama digitallari cektigi resimlerde dogallik yok yapmacik duruyor. gun batimlari icin 28-300 sigma bulursan al. masa lar icin 18-135 uygun harekli bir objektif. show gecelerinde isini gorur. nikon fotograf ustune calisiyor, canon da yok yok.

Tarih: 28 Nisan 2009, 22:58 - İp: 85.***.**2.184
h.iz
h.iz (üye)
Giresun / Amatör

Nikon D80 ve 18-200mm Vr sanırım daha ekonomik ve tatmin edici...

Tarih: 30 Nisan 2009, 09:53 - İp: 79.***.**6.18