alfons23
alfons23 (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon D200 Veya Canon 40d İcin

oncelikle selamlar herkese, iyigunler

bir otelde, otel musterilerinin fotograflarini cekmek icin bir makine ve birde objektif lazim, katalog tarzinda foto session, yakin ve uzak plan fotograflar olacak, amator bir fotografciyim gecen sene fotografcinin yaninda calistim yine otelde, kasadaydim, bu sene kendim cekmek istiyorum, yapabilecegime inaniyorum, birkac cekim denemem oldu beyenildi, ben nikon D200 ve canon 40Dyi uygun buldum, ama nasil bir objektif alacagimi bilemiyorum, bu konuda yardim edebilir misiniz??? ayrica makine icin tavsiyesi olan varsa, lutfen!?
cok tesekkurler simdiden
herkese kolay gelsin
iyi cekimler)

Tarih: 9 Nisan 2009, 10:55 - İp: 88.***.**7.39
maunal100
maunal100 (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Bence 50d alın para dumunuz yeterse ama yetmezse canon 40d kit alın.Nikon yapıcagınız işe pek yatkın degil açıkcası

Tarih: 9 Nisan 2009, 16:59 - İp: 88.***.**4.254
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Nikon yapıcagınız işe pek yatkın degil açıkcası

Nikon sözkonusu işe neden yatkın değildir acaba detaylı açıklasanız da bizler de bilgi sahibi olsak..

Tarih: 10 Nisan 2009, 00:34 - İp: 78.***.**6.102
maunal100
maunal100 (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Çünkü nikonun perde hızı yavaş yani aktif işlerde pek tercih edilmez.En seri alet Canondur.

Tarih: 10 Nisan 2009, 10:30 - İp: 88.***.**8.240
emilmutlu
emilmutlu (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 40D ile Nikon D200 kıyaslarsak: bence Canon 40D

Canon40D ile Nikon D300 kıyaslarsak: bence Nikon D300

Bende Canon 40D almadan önce boyle bir kıyaslamadaydım. ve tavsiyeler üzerine Canon 40D aldım. D300 e boyum yetmedi

Tarih: 10 Nisan 2009, 11:44 - İp: 95.***.**6.172
augenblicke
augenblicke (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

sana benim tavsiyem NIKON olur nikonun hizina Canon yetisemez ,serilikde Nikon D200 isini cok rahat halleder birde bodypackini alirsan cift pille daha hizli oluyor hizina yetisemezsin birde yeni basladigin icin bu meslege nikon seni mutlu eder.
Canon mu Nikon mu kiyaslamasi herzaman gündemdedir su bir gercektir ki Profesyonellerin tercihi her zaman Nikon olmustur Canon ise Reklam ve pazarlamada iyi oldugu icin ismi daha cok duyulmaktadir,gercek profesyonel anlamda nikon vazgecilmezdir.
Kolay gelsin bunlar benim Kendi görüslerimdir.
Bütün fotografci arkadaslarin kullandigi Kamarayada ayrica Saygim var dir sonucda ,senin elinmde dünyanin en iyi fotograf makinesi olsa(HAssel Blat)onu kullanmayi bilmezsen neye Yarar degilmi !!!!

Tarih: 20 Nisan 2009, 11:42 - İp: 87.***.**9.234
ousahin
ousahin (üye)
Yurtdışı / Amatör

Çünkü nikonun perde hızı yavaş yani aktif işlerde pek tercih edilmez.En seri alet Canondur.
su bir gercektir ki Profesyonellerin tercihi her zaman Nikon olmustur

Arkadaşlar bu Canon-Nikon tartışmasını abartmayalım, zaman zaman saçma noktalara varıyor. Canon veya Nikon'dan birisi diğerinden bariz şekilde daha iyi olsaydı kötü olan bugüne kadar yaşayamazdı. O kadar sert rekabet yapan başka iki firma bilmiyorum ben açıkçası.

Nikon da en az Canon kadar hızlıdır (Canon'un bazı avantajlarını bir kenara bırakırsak). Nikon kullanan profesyonel olduğu kadar Canon kullanan da vardır. Herkes kendi ihtiyacına göre seçimini yapar.

Konuya gelirsek, D200 çok eskidiği için tavsiye etmem. D300'ü de gereksiz şekilde pahalı olduğu için (APS-C sensörlü bir makineye o kadar para vermektense ben biraz daha verip D700 almayı tercih ederim). Makine almadan önce hangi lensi kullanacağınızı belirleyip ona göre makine seçmeniz daha mantıklı. Sadece belli uzaklıktan portre çekecekseniz geniş zoom aralığı olan lenslere ihtiyacınız yok. 50 mm'lik bir prime lens de işinizi görebilir. Hatta o durumda ben prime lens kullanmanızı tavsiye ederim.
Hem Canon'un hem Nikon'un prime lensleri gayet iyi.

Gövde olarak da eğer Nikon'sa D90, Canon'sa bütçenize göre 50D, 40D, 450D'den birini seçebilirsiniz hepsi de mutlu eder sizi bence.

Tarih: 20 Nisan 2009, 12:04 - İp: 192.***.**0.229
photographer07
photographer07 (üye)
Antalya / Firma

sevgili alfons..
geçen sene otel fotoğrafçılığı deneyimin olduğu için bu soruyu kendi yorumunla cevapla bence..çünkü bulunduğun otelde hangi marka ile çekildiğini sen gördün..sonuçları da sen gördün..maunal100 arkadaşımızın yaptığı gibi , hiçbir dayanağı olmayan yorumlara SAKIN aldanma..

ben de otel fotoğrafçısıyım..Akdeniz Bölgesinde otel fotoğrafçılığında en çok tercih edilen marka NIKON dur..sebebi ise günbatımıdır.günbatımında NİKON un verdiği tonlar Canondan çok daha başarılıdır..senin hangi bölgede otel fotoğrafçılığı yaptığını bilmiyorum ama NIKON u tavsiye ederim..5 takım makinem var..4 ü Nikon biri ise Canon..sanırım bu da bazılarına bir cevap olur..augenblicke arkadaşıma çok teşekkür ederim yazdığı mantıklı şeyler için..eğer d200 ve 40d den başka seçeneğin yoksa,KESİNLİKLE D200 al..tecrübelerimle konuşuyorum...bazılarının yaptığı gibi sadece kulaktn dolma bilgilerle tavsiyede bulunmuyorum..
ama alabiliyorsan d300 al ya da body si küçük demiyorsan d90 al..
objektif için ise sakın prime lens alma..alabiliyorsan 18-200 al...ya da 18-135...
sevgilerle...

Tarih: 21 Nisan 2009, 14:26 - İp: 78.***.**7.230
ousahin
ousahin (üye)
Yurtdışı / Amatör

tesadüfen girip yazılan cevabı görünce konuyu açan arkadaşa iyilik olması açısından cevaplama ihtiyacı hissettim.

alfons, madem iş yapacaksın bence biraz kendin araştırma yapmanda fayda var. internette çok iyi kaynaklar var dpreview, photozone, kenrockwell, vs. oralarda yazılanları okursan, biraz araştırırsan bu "ben 4 tane Nikon kullanıyorum, bu da herkese kapak olsun"tarzından saçma sapan marka tartışmasının çok gereksiz olduğunu görürsün.

kimin ne makineyi alacağı beni ilgilendirmez. kimseyi de bu kadar ilgilendirmemeli. sana biri "git şunu al" derse ona itibar etme bence kendin bakıp değerlendir.

Profesyonel iş yapacaksan görüntü kalitesi ön planda olmalı. D300 ve 18-200 VR kombinasyonun stüdyoda verdiği sonuçları gözlerimle gördüm, Canon 450D ve 18-55 IS'in verdiği görüntü kalitesinin yanına bile yanaşmıyordu (Canon'da da 18-200 IS lens takılı olsa sonuç benzer kötülükte olurdu). Profesyonel iş yapacaksan kullanacağın zoom lensler kaliteli olmalı (biri 24-70 f/2.8 veya 70-200 f/2.8 VR lenslerini tavsiye etse kabulüm olur ama o kadar bütçe ayırabilirsen tabi). Veya prime lens kullanmalısın.

makineden önce lens gelir. iyi makine kötü lens almaktansa (D300 ve 18-200 VR gibi) kötü makine iyi lens almak daha iyidir. 18-200 geziye giderken yanında çok makine ve lens taşımak istemeyenler için ideal ama profesyonel iş yapacakların yanından bile geçmemesi gereken bir lens.

#ousahin' tarafından 21.04.2009 16:49:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Nisan 2009, 16:47 - İp: 192.***.**0.229
photographer07
photographer07 (üye)
Antalya / Firma

selam alfons.
belki de sen makinanı ve objektifini çoktan aldın ama eğer almadıysan git kendine 50mm lens al...ama SAKIN YANINDA ÜÇ TANE DAHA LENS ALMAYI UNUTMA..

fotoğrafçılığı hobi olarak yapabilirsiniz..profesyonel gibi de davranabilirsiniz..internetten laboratuar ortamlarındaki test sonuçlarını da takip edebilirsiniz..ken rockwelle kanki de olabilirsiniz..ama nikon 18-200 VR lensine kötü deme cahilliğini nasıl yapabilirsiniz..saçma sapan olmak eğer birisiyle yaptığın mesleği paylaşmak ise,ben saçmalamaya devam ederim.

..

alfons otel fotoğrafçılığı yapacağım diyo,gidiyosun 50mm lik lens tavsiye ediyorsun.. bari yanında üç tane daha lens almasını da tavsiye et..ayrıca müşterilerine de onun lenslerini taşımasını da tavsiye et..havuz çekimlerinde havuza atlamasını da tavsiye et..lensinin suya dayanıklı olması gerektiğini de tavsiye et..e ne de olsa hiç denizden çıkmayacak arkadaş..
iyi lens , herzaman sana uyacak diye bir kural yoktur..otel fotoğrafçılığından bahseden insana ,laboratuar ortamındaki gözlemlediğiniz sonucu söyleyerek yanlış yönlendirirsiniz..
sanırım kapak olmak isteyen bazı arkadaşlar var..her konuda boy göstermeye çalışan..

üstelik nikon d300 ile canon 450d yi karşılaştırmak kadar saçma sapan bişey olmasa gerek..

çok şey okuyor ve biliyor olabilirsiniz..ama profesyonelmiş gibi davranmayı,hele hele hiç bilmediğiniz bir sektörde lütfen bırakın..ahkam kesmeyi,hele hele saçma sapan yarım yamalak gözlemlerinle yorum yapmayı..d300 ü ayarlamayı bilmiyosan sana cep telefonu kalitesinden bile kötü fotoğraf verir...

FOTOĞRAFÇILIĞI SADECE OKUYARAK YAPMAYA ÇALIŞAN ve gerçek fotoğrafın daha ne olduğunu bilemeyenlerin KAPAK OLMA ARZULARINI TATMİN ETTİRDİĞİ İÇİN NETFOTOĞRAFA ÇOK TEŞEKKÜREDERİM...bu forumlarda lütfen yorum yaparken mantıklı olunuz...

değerli ustalarımdan ve büyüklerimden affımı arz ederim..herkese sevgiler...

Tarih: 22 Nisan 2009, 01:26 - İp: 78.***.**8.239
ousahin
ousahin (üye)
Yurtdışı / Amatör

)

çok güldüm gerçekten cevaba. ne kadar yazarsanız yazın, anlatabildikleriniz karşınızdakinin anlayabildiği kadardır diye boşa dememişler. D300'e 18-200 gibi kötü bir lens takınca iyi sonuç vermediğini söylemeyi D300'ü 450D ile kıyaslamak olarak değerlendiren birine çok şey yazmak gereksiz olur.

epeydir girmiyordum bu foruma, bir gireyim dedim ama eski hali kalmamış anlaşılan. eskiden bir şeylerden anlayan, iyi niyetle yorumlarda bulunan, yardımcı olmaya çalışan ama böyle ahkam kesmeyen ve SAYGILI insanlar vardı burda. üye profili epey değişmiş. girmemekle iyi ediyormuşum demek ki. bir daha da girer miyim bilmiyorum.

kimin ahkam kestiğini, kimin anlayıp kimin anlamadığını okuyanlar görmüştür sanırım.

Tarih: 22 Nisan 2009, 12:01 - İp: 192.***.**0.229