freedolphin
freedolphin (üye)
İstanbul / Amatör

Lens Seçimi İçin Yardım

Çocuğumun doğumuyla birlikte fotoğrafçılığa merak saldım (Yani 6 aylık çiçeği burnunda bir fotoğrafçıyım . Onun her halini çekmek istiyorum. Fotoğrafçılık konusunda çok eksiğim olduğunu bildiğimden araştırmalar yaptım. Foruma da yeni üye oldum. Canon Eos450 makinem var ve kit lensi çok yeterli bulmuyorum. Ben çocuğumun her halini (yürürken, koşarken, uyurken) fotograflamak istiyorum. Araştırmalarım sonucunda aşağıda bir kaç tane lens buldum. Ama kararsızım. Bu konuda usta olan sizlerden yardım bekliyorum
CANON EF 24-105MM F/4 L IS USM
CANON EF 50MM F/1.4 USM
TAMRON 18-250 MM AF 3.5-6.3
TAMRON 17-50 mm SP AF 2.8
SIGMA 18-50 mm. F/2.8 EX DC
SIGMA 18-200/3.5-6.3 DC OS

Şimdiden teşekkürler, sevgiler

.

Tarih: 13 Ağustos 2009, 14:36 - İp: 212.***.**1.59
freedolphin
freedolphin (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili paperman ne demek kusura bakmak. Burada verilen tüm görüşler benim için önemli. Öyle olmasa sizlerden yardım istemezdim. Hani Nasrettin Hocanın dediği gibi siz de haklsınız. CANON EF 50MM F/1.8 lensi bütçeme çok fazla yük getirmediği için dün iş çıkışı satın aldım ve hemen eve gelip çekimlere başladım ve bugün gidip tab ettirdiğimde istediğime yakın fotografları elde edebildiğimi gördüm. Tabii ki daha makinamı tam olarak tanımıyorum, fotografçılık bilgim sizler kadar engin değil. Onun eksikliğini de lens değiştirerek telafi etmeye çalıştım
Esas marifetin makinada değil onu kullananda olduğuna inanırım. Fakat bir taraftan da bebeğimin hiç bir anını kaçırmadan çekme konusunda sabırsızlık var işte ne yapayım.
Sevgiler

Tarih: 15 Ağustos 2009, 21:30 - İp: 88.***.**2.3
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Hayırlı olsun , ilerde bir çok durumda kullanabileceğiniz , faydasını çok göreceğiniz ( gerçekten hızlı objektif gerektiren durumlarda ) bir lens almışsınız ...

Tarih: 15 Ağustos 2009, 22:14 - İp: 96.***.**9.175