edemirci1
edemirci1 (üye)
İstanbul / Amatör

Gece Çekimi

Merhaba,

Elimde Canon EOS 400D fotoğraf makinası var. Makina ile beraber kit lens verildi. Yılların tecrübeli uzman lens ve fotoğraf makinası üreticisi Canon bize 18-55 kit lensi uygun görmüş. Büyük bir olasılıkla daha kötü bir lens üretemezlerdi. Bunada pazarlama stratejisi olarak bakıyorum. Canon başka türlü bana Flash ve lens nasıl satabilir ?

1- Düşük enstantaneden dolayı elimin titremesinden kaynaklı fotoğrafta bulanıklık oluşuyor. Kısaca gece elde çekimler tam bir işkence oluyor.

2- İç mekan çekimlerinde arka planın tamamen bulanık olmasını istiyorum. Örneğin



Bana önereceğiniz lens marka ve modeli ne olabilir ?
Fazla para vermek istemiyorum. Şöyle ucuz yollu 200 YTL'ye kadar olur. Neden fazla para vermek istemediğimide açıklamak istiyorum.

Bu makina beni fotoğraftan soğuttuğu için görmek bile istemiyorum. Görmemek için bir arkadaşımdan diğer arkadaşıma veriyorum. Lense bir dünya para vermek yerine elimdekini satıp üstüne 5-10 koyduktan sonra istediğimi yapacak bir DSL-R alırım. Ama bu asla Canon DSL-R olmaz artık. Helede üstün özellikler koyuyorlar ki benim aldığım 400D de sensör temizleme özelliği var. Çok güzel çalıştığı için servise ccd temizliğine gitti çok şükür 30 iş günü dolmadan Erkayalar ccd'yi temizleyip geri verdiler. Yoksa ccd temizliğinden değişen ilk makina ünvanını alacaktı. Ayrıca 10 Mega Piksel böylece berbat lensi ile çektiğiniz fotoğrafları daha yüksek çözünürlükte görebiliyor hatta bastırabiliyorsunuz. 2 Mega Piksel eksik olsaydı, CCD temizlemeseydi ben temizleme kiti satın alırdım ama keşke adam gibi lensi olsaydı. Ama hakkını vermek lazım Canon Compact makinaları güzel ablama bir Canon IXUS 950 alacağım. Ayrıca bende Canon'un MVX 300 kamerasıda var. Oda kalitesinden dolayı arkadaşlarımda duruyor. Demek ki kameramanlar boşuna Sony kullanmıyorlarmış, millette boşuna sony almıyormuş. Tabi 10 modelden 1 tane iyi çıkartmayı başarıyorlar. İlerde 10 modelden 2 tane iyi çıkartacak kadar uzmanlaşacaklarını düşünüyorum.

Ben şu sonuca vardım. Canon DSL-R makina ve kameraları güzel değil. Compact makinaları güzel.

Eğer söylediğim fiyata önerebileceğiniz bir lens varsa elimdeki 18-55 kit lensi Canon firmasının merkezine postalayacağım. Samimi söylüyorum. Üstündede "benim işime yaramadı belki sizin yarar" notu olacak. Ben Japonların şerefleri için harakiri yaptıklarını sanıyordum. Sanırım Canon'da artık Japonlar çalışmıyor. Umarım bir lens öneriniz olur. Bende size hayır dua eder, Canon harika derim.

Saygılar

Not: Canon'cu arkadaşlar bana kızmasınlar lütfen. Mercedes firması S500'e tofaş motoru koysa sizde kızardınız. Ayrıca ben yarı profesyonel makina alıyorsam onun hakkını vermeli yoksa amatör OLYMPUS C 500'de işimi görür.

#edemirci1' tarafından 14.02.2008 06:04:16 tarihinde düzenlendi.


#edemirci1' tarafından 14.02.2008 06:06:36 tarihinde düzenlendi.


#edemirci1' tarafından 14.02.2008 06:49:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Şubat 2008, 05:57 - İp: 85.***.**7.246
edemirci1
edemirci1 (üye)
İstanbul / Amatör

Tekrar Merhaba fdemirhan,

Siz 10 mt. göre tahmini bir hesap yaparak lens ihtiyacımı bulmaya çalıştınız sanırım. Çok teşekkür ederim ilginiz için. Muhtemelen alacağım 135 mm lens analog bir makina için olan ikinci el bir lens olacağını düşünüyorum. Ben hiç ikinci el kullanmadım karizmamı sarsamam.
Sıfır olsun 3 kuruş fazla olsun. 10 mt mesafeden çekim kolay kolay yapmam. 50mm f/1.8 ile resimdeki gibi arka plan uçar mı ? (Elinde örneği olan veya galeride gören arkadaşlar resim koyarlarsa çok güzel olur)

Gece çekimi için öneriniz nedir ?

Saygılar

 

Tarih: 15 Şubat 2008, 22:31 - İp: 85.***.**7.246
yorgunum
yorgunum (üye)
İstanbul / Amatör

ortada bir resim var ve bir sürü istek var.
gece çekimi olacak,tripotsuz olacak,alan derinliği olacak,ucuz yollu olacak,iç mekanda elde çekim yapılacak ve arka plan komple flu olacak vs.
-neden?
-çünkü yarı profesyonel bir makina aldım.
-

bence makinanız arkadaşlarınızda kalmaya devam etsin.onlarda tamron 17-50 veya sigma 17-70 alsınlar geniş geniş fotograf çeksinler.14-02-2009'da sonuçlara bakarız.

saygılarımla.

 

Tarih: 16 Şubat 2008, 00:37 - İp: 88.***.**7.72
edemirci1
edemirci1 (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba yorgunum,

Aslında istediğim 2 beklentim var.

1- Gece elde tripotsuz portre benzeri çekim. Her açıda tripot kullanmak mümkün olmuyor. Ya her açıdan çekebilecek tripot deseydim.
2- 50 mt. mesafedeki adamın arka planını uçursun demiyorum. En fazla 5 mt. mesafede uçursun yeter. Hadi taş çatlasın 10 mt. Daha fazlasında zaten ben manzara çekiyorumdur dağı uçurmaya (flu yapmaya) gerek yok.

Koca kanon firması yazıcı, tarayıcı, faks, hesap makinası bile yapıyor bir EOS 400D kamerada elde gece çekimi ve flu lens yapamıyor. Onu yapmaz bunu yapmaz iyide o zaman bu alet bu lens ne iş yapar ?

Hadi tamam giriş seviyesi yarı profesyonel sudan ucuz dijital kamera ve kit lens bunları yapmıyor çünkü sudan ucuz giriş seviyesi. O zaman giriş seviyesi uygun alet edavat almak istiyorsun onlarda makinadan pahalı ne anladım ben bu işten ? (arayınız yazdıklarım arasında "Gider profesyonel makina alırım" kısmını)

-neden ?
-Çünkü compact makina değil.

Saygılar

#edemirci1' tarafından 16.02.2008 01:13:30 tarihinde düzenlendi.
kelime hataları ve yazı düzenleme

#edemirci1' tarafından 16.02.2008 01:41:51 tarihinde düzenlendi.


#edemirci1' tarafından 16.02.2008 01:47:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Şubat 2008, 01:08 - İp: 85.***.**7.246
yorgunum
yorgunum (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba edemirci11;
bence marka ve modele bu kadar takılmayın.en beyenmediğiniz markanın veya modelin fotoğraflarını site içinden aratın eminimki etkileyici kareler göreceksiniz.
isteklerinizi f değeri düşük bir lensle yapabilirsiniz.teoride bu böyle.ne kadar düşük olur,aralığı ne olur,fiyatı ne olur orası sizi ilgilendiriyor.
bende kit lens performansından memnun degilim (hiçte olmadım,özellikle keskinliğinden)ve makinanızı verdiğiniz arkadaşlarınıza tavsiye ettiğim tamron f2,8 17-50,sigma f2,8 17-70lenslerle ilgileniyorum.fakat bunlara sahip olmakta yetmiyor.
nasılki yazıcı,tarayıcı,faks,hesap makinası yapan canon firmasına ait video kameranızla sualtı belgeseli çekemiyorsanız,elinizdeki makinayla istediğiniz fotoğrafı çekememenizde normal olabilir...
hele 18-55 lens ile gayet normaldir....

saygılarımla.

 

Tarih: 16 Şubat 2008, 04:25 - İp: 88.***.**4.238
edemirci1
edemirci1 (üye)
İstanbul / Amatör

Tekrar Merhaba yorgunum,

bence marka ve modele bu kadar takılmayın.en beyenmediğiniz markanın veya modelin fotoğraflarını site içinden aratın eminimki etkileyici kareler göreceksiniz.

Ben bu konuya yazdığım mesajlarımda bunuda yazmıştım. Aratınız 1. sayfada "şablonu"

isteklerinizi f değeri düşük bir lensle yapabilirsiniz.teoride bu böyle.ne kadar düşük olur,aralığı ne olur,fiyatı ne olur orası sizi ilgilendiriyor.

Bunuda uzun uzun diyafram açıklığı hatta 10 mt. örneği ile açıklamıştım. Geriye bir çözümler kalmıştı.

bende kit lens performansından memnun degilim

Zaten kimse memnun değil. Canon sanki bu lensi körler çekim yapsın diye üretmiş. Üretici tarafıda kör olabilir.

arkadaşlarınıza tavsiye ettiğim tamron f2,8 17-50,sigma f2,8 17-70lenslerle ilgileniyorum.

Arkadaşlarım benim makinayı geçici alırlar ama makinaya lens almazlar. Ben olsam bende almam. Umarı benden lens tavsiyesi beklemiyorsunuz. Kelin ilacı olsa kendi başına sürer. Ama herkesin yaptığı gibi ilk pahalı çözümler öneriyim. Üzerinde RGB ana renk filtresi olan EOS-1D Mark III alın uyumlu olması için EF 16-35mm f/2.8L II USM-EF 24-70mm f/2.8L USM lens. Birde sonuna "işinizi görecektir." ekledikmi tamamdır.

canon firmasına ait video kameranızla sualtı belgeseli çekemiyorsanız,elinizdeki makinayla istediğiniz fotoğrafı çekememenizde normal olabilir...

18mm-F/3.5-ISO 400-EV(+1)-Flash açık-Açık alanda büst yanında arkadaşı çekeceğim. Alet enstantane (shutter speed) 1.4 sn gösteriyor. Diyaframı düşüreceğim en düşün ayarda zaten. Manuel olarak enstantane ayarı 1/15 yapacağım karanlık çıkacak. Flash EV değeri arttıracağım büstün mermeri patlayacak. ISO yükselteceğim noise olacak. Tripod kullancağım istediğim poz olmayacak. Hazır menüden "Gece porte" moduna alıyorum enstantane aynı. Elin titremeden çek çekebilirsen. Bu arada yazdığım bütün ihtimalleri denedim. Pilin bitmesine yakın hafif el titremesi ile bir poz aldım. Zaten sonrasında pil bitti ben kusur kaldım. Kısaca EOS 400D digital compact makinaların, analog makinaların standart olarak ISO 400'de yaptığı gece portresini çekti bir su altında balığın portresini çekmek kaldı. Birde balık onu çekerken kaçar. Bilmez ki onun portresini çekmek için adam bir dünya para harcamış.

Bir daire aldıktan sonra dubleks villa beklemiyorum. Standart olarak depreme dayanaklı olmasını beklemek hakkım değil mi ?

Saygılar

#edemirci1' tarafından 16.02.2008 06:40:40 tarihinde düzenlendi.


#edemirci1' tarafından 16.02.2008 07:49:46 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Şubat 2008, 06:36 - İp: 85.***.**7.246
y.k.y
y.k.y (üye)
Kayseri / Reklam Fotoğrafçısı

tekrar merhaba kullanacagım kelimeler için özür diliyorum yorumlara bakıyorum millet sana yardımcı olmakiçin elinden gelini yapmış fakat öksüzün etegine kavurga koymuşlar oda şeyim yandı diye dökmüş sen tofaş araba almışın mercedesin özelliklerini istiyorsun ilk önce makinenin neler yapabilecgine bak birde senin neler yapabilecegine bak o kadar şeyler yazmışınki kesenin agzını açman lazım ondan sonra istediklerin olur saygılarımla

 

Tarih: 16 Şubat 2008, 13:43 - İp: 88.***.**2.162
edemirci1
edemirci1 (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın y.k.y

tekrar merhaba kullanacagım kelimeler için özür diliyorum yorumlara bakıyorum millet sana yardımcı olmakiçin elinden gelini yapmış fakat öksüzün etegine kavurga koymuşlar oda şeyim yandı diye dökmüş sen tofaş araba almışın mercedesin özelliklerini istiyorsun ilk önce makinenin neler yapabilecgine bak birde senin neler yapabilecegine bak o kadar şeyler yazmışınki kesenin agzını açman lazım ondan sonra istediklerin olur saygılarımla

Hiçbir arkadaşımın şahsına hakaret etmedim. Bana yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Forumun en güzel yanıda elinizde birden fazla alternatifin olmasıdır. Elimdeki alternatifleri sıralamak gerekirse,

1-Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM
2-Fuji S1,S3 veya S5
3-Canon 50mm f1.8 II ve 18-55 IS
4-135mm m42 vidalı Lens ve m42-eos dönüştürücüsü.

Bu çözümler ile ilgili olarakta fikrimi belirttim. Ama başka alternatif kalmıyorsa ağırlıklı kapalı mekanda çekim yaptığım için akşam üstü Sirkeci'ye gider aklıma yatanı alırım.

Tofaş araba almışım airbag istemiyorum diğer tüm arabalar gibi gaza bastığımda gitmesini istiyorum.

Saygılar

Not: Airbag benzetmesini açalım. Telezoom, süper makro çekim, yüksek hızlı flash, housing vs...


#edemirci1' tarafından 16.02.2008 15:18:46 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Şubat 2008, 15:15 - İp: 85.***.**7.246
yorgunum
yorgunum (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba edemirci11,
yaptığınız eleştiriler siteden yararlanmak isteyen arkadaşları oldukça yanlış yönlendiriyor.fotoğrafın kalbinin attığı hayyam pasajında,bütün vitrinlerde ağırlıklı olarak canon ve nikon vardır.biri diğerine tercih edilebilir ama bu diğerinin kötü olduğu anlamına gelmez.canon ve nikon'un yanına birkaç marka daha yazılabilir.onlarda belli çizginin üzerinde markalardır.
yazınızda geçtiği gibi sizden lens tavsiyesi istememiştim yinede bady tavsiyeniz için teşekkür ediyorum çok naziksiniz.
yapılan önerilerde,yazdığınız imkanlarlada sonuçtan memnun değilseniz önerim;akşam üstü sirkeci'ye gitmeyin,galata köprüsünde balık tutun (işinizi görecektir) .tebdi-i mekanda fayda vardır
diyaframı düşürmeden,estantaneyi yükseltmeden,flash EV değerine dokunmadan,tripod kullanmadan,mermerler patlamadan,piliniz bitmeden,isosuz,noisesiz,büst yanında arkadaş fotoğrafı çekmeniz dileğile...
(bilgilerini paylaştıkları için yorum yazan arkadaşlara teşekkürler)

saygılarımla.

 

Tarih: 16 Şubat 2008, 22:41 - İp: 88.***.**1.37
edemirci1
edemirci1 (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın yorgunum,

Tavsiyenizi listemize ekleyelim.

1-Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM
2-Fuji S1,S3 veya S5
3-Canon 50mm f1.8 II ve 18-55 IS
4-135mm m42 vidalı Lens ve m42-eos dönüştürücüsü.
5-Galata köprüsünde balık tutmak.

Saygılar

Not: Ben balık tutmasını sevmiyorum. Arkadaşıma yaptırmayı planlıyorum.

 

Tarih: 17 Şubat 2008, 01:08 - İp: 85.***.**7.246