Fotoğrafçılık Forumları
Ef 70-200mm F/4l Is Usm Ve Sigma Ap
70 - 200 mm aralığındaki objektifleri inceliyorum ve açıkcası bunlardan bir adet almakta istiyorum. Fakat alma aşamasına gelince
iki objektif arasında tıkanıyorum kalıyorum.
Objektifler:
EF 70-200mm f/4L IS USM ve Sigma APO 70-200mm f/2.8 EX DG HSM
Şimdi sorun açık gördüğünüz gibi. Sigma tabiki diyafram aaçıklığı olarak daha iyi bunun farkındayım.
Yinede bir sorayım dedim sonra kafamızı dağlara taşlara vurmayalım. Ne dersiniz? Elinde iyi durumda bu lenslere sahip olup satmayı düşünenlere de duyurulur.
Yakın bir zamanda almayı düşünüyorum (Yeri burası değil ama, o kadar hata kadı kızındada olur).
sanırım canon'un IS'li modeli yeni çıktı. 2. el'e düşmeyi bırak alan var mıdır bilmiyorum. (çok mu attım?)
ama IS'siz olanını bulabilirsin gibi geliyor.
Merhaba Oraldogu,
Açıkcası Canondan şaşma demek istiyorum ama bu söylendiği kadar kolay bir şey değil elbette.
200mm de f/2.8 diyafram açıklığı insanın içini aydınlatıyor ) elbette onunda bir bedeli var, hem de çok yüksek. Zor ışık koşullarında çekim yapmayacaksanız eğer bence f/4 işinizi görecektir. Hem fiyat olarak, hem de taşıma kolaylığı ile daha rahat edeceksiniz. IS ye gelince bende aynı lensin prime olanı var, Canon 200mm f/2,8 USM L ve bu lenste IS özelliği yok. Hiçte ihtiyaç duymadım.
Son olarak, ben sizin yerinizde olsam, Canon 70-200 f/4 USM L yi alırdım.
Şimdiden hayırlı olsun, selamlar...
Merhabalar
Sigma APO 70-200mm f/2.8 EX DG HSM lens kullandım çok rahat kullanılabilen bir lens ayrıca teleconverter desteği de tam fiyat olarak biraz üst seviyede ancak Reproset tarafından yapılan kampanyaları takip ederseniz çok daha hesaplı fiyatlara bu lensi temin edebilirsiniz.
Şu anki kampanya fiyatı 739 € +KDV sigma bayilerinden kampanya fiyat bilgilerine ulaşabilirsiniz.
valla hocam su anda bende ayni durumdayim seninle. Hatta canon 70-200 f 2.8L nin siparisini verdim ama 70-200 f 4L IS mi alsam diyede cok dusundum. Bu arada her ikiside ayni para bunlarin.
Simdi son okudugum yorumlara bakinca sunu anladim. Ciddi fotorafcilarin cogu IS lensleri tercih etmiyor. Ciddi den kastim dergilere vs resim cekenler. IS evet buyuk bir arti ama asla tripod kalitesinde temiz goruntu veremiyor ve IS li lenslerin olmayanlarina gore biraz daha zayif optigi oldugu ortada. Fakat Canon 70-200 4L IS de durum biraz farkli. IS olupta keskinlikten kaybetmeyen tek lens bu galiba ve hatta IS olamayan modelden daha keskin oldugunu soyleyen bir suru adam var.
Bana gelince genelde tripod ile cekim yapmayi sevdigim icin
ben kararimi 2.8L den yana verdim. Eger f4 IS alabilecek durumda isen sigma ile ugrasman biraz anlamsiz git adam gibi Canon 70-200 2.8L al. Kesinlikle daha keskin, AF si daha sorunsuz ve daha havali bir lens.
2.8L ile 4L yi kiyaslarsak 2.8L her acidan cok ustun. Kesinlikle fazladan verdigin 500 dolara deger. Daha hizli ve cok daha keskin bir lens.
#guneyt' tarafından 30.11.2006 08:34:35 tarihinde düzenlendi.
Şimdi, bu cins telezoom lenslerde ağırlık da önemli. Zaten (eğer profesyonel tipi metal gövdeli bir makine kullanıyorsanız) makinenin ağırlığı 1kg a yakın. Buna bir de havan topu cüsseli bir lens takıyorsunuz, toplam ağırlık 3kg civarlarına geliyor... Burada IS nin ağırlığı arttırdığına dikkat çekerim. Uzun süren çekimlerde makine hep elde taşınıyor, bazen de ağırlık sadece tek ele biniyor. Güçlü olabilirsiniz, ama eğer halter şampiyonu falan değilseniz, güç tükenmesi sonunda el titreyecek ister istemez... Yani bu IS hem titretiyor, hem de titreşimi engelliyor. Acaba hangisinde daha başarılı?
Ben bir çok profesyonelin sırf IS li daha ağır diye ISsiz lens tercih ettiğini biliyorum...
Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler. EF 70 - 200 F\4 L usm için düşüncelerinizialabilir miyim?. Sigma APO dan daha mı kaliteli acaba optik olarak ne dersiniz?
ekstra agırlıgı is yaratmıyor 2.8 diyafram yaratıyor..
guney hayırlı olsun sonunda aldın.. bende aldım aynısından
guneyt ve omergin hayırlı olsun.
valla ben bile rahatladım.
selamlar oraldogu,
son sorduğun soruya karşılık evet canon L serisi f4 bahsettiğin sigma apo dan daha kaliteli optiğe sahiptir. ama sigma da kötü değil. fiyat/performans olarak sigma verdiğin paranın her birim karşılığını daha çok verecektir. bende de canon usm 200mm f/2,8 L II var ve gerçekten mükemmel performansa sahip diyebileceğim bir lens ve is ne kadar iyi bir özellikte olsa çok da gerekli değil diye düşünüyorum. tabi tripod ile çekim yapanlar için.. ama ben tripod kullanmayı sevmiyorum diyorsan is kesinlikle avantaj.
bu tür karşılaştırmalar için sana tavsiyem aşağıdaki linki tıklaman..
photozone
saygılar..
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
İlk Defa Makine Alacağım Öneri Ve Tavsiye
05 Haz. 2025, 10:26 insanyiyici
132210 Haz. 2025, 12:39
mete007 -
Halil Erkal Vefasız Sevdiğim Nazlı Cananım
05 Şub. 2025, 14:18 prodersler