chowwee
chowwee (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Canon 450d Objektif Yardim

onlceikle herkese selam.

yaklasik 4 aydir canon450d kullaniyorum. ama herkesin yazdigi gibi kit lens yeterli gelmemeye basladi. o yuzden yeni bir lens almaya karar verdim. butce die sorarsaniz 1500 $ civarinda ayirabilirim. ama benim icin oncelik IS ozelligi olmasi. ve piyasada arastirdigimda bu konuda pek alternatifim olmadigini gordum.

ne tarz fotograf cekmek istedigime gelince porte, ve bokeh i goz doldurucu fotograflar daima ilgimi cekmistir. canon lens kullanmak bana daha mantikli geliyor.

ileride body de upgrade yapmak istedigme gore bana uygun bir lens tavsiyesinde bulunabilirmisiniz...

canon 17-55 USM IS F2.8 lens arastirmalarimdan sonra bana en cazip gelen lens.

simdiden tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim

slmlar

Tarih: 4 Mart 2009, 05:46 - İp: 82.***.**1.82
kingjames
kingjames (üye)
Bursa / Meraklı

@yabree

Doğru diyorsun 100mm f/2.8 macro lenste iyibir seçim olur hem macro hem portre olarak kullanılabilir.Ozaman özetlersek arkadaşa konuyu eğer zoom'a ihtiyacı yok sadece portre gibi fotoğraf çekecekse 85mm yada 100mm f/2.8 macro lensine bir göz atmalı

Tarih: 6 Mart 2009, 18:27 - İp: 88.***.**4.87
chowwee
chowwee (üye)
Yurtdışı / Meraklı

yabre, kingjames;

ikinizinede tesekkur ederim yaptiginiz yorumlar icin. 85mm ve 100 mm lenslere baktim. fiyat acisindan 85 mm f1.8 - 890+kdv (uv filtreli) 100 mm f2.8 (macrolu) - 1.340+kdv (uv filtreli) 100 mm f2.0 USM medium telefoto 1.100+kdv (uv filtreli)

fiyatlar hakkinda nerdersiniz. gece cekimlerinde ozellikle ic mekanlarda (bar, tiyatro salonlari vs..) bu tek diyafram degerli lenslerin erformanslari hakkinda fikirleriniz nedir. okudugum yourmlarda yabanci sitelrede ozellikle 100mm f2.8 gece cekimlerinde ii bir performans sergiliyormus.

ama bir de sizden duymak isterim

selamlar

Tarih: 7 Mart 2009, 05:40 - İp: 82.***.**1.82
kingjames
kingjames (üye)
Bursa / Meraklı

@chowwee

Siz lensleri nereden alacaksınız?

http://www.slrgear.com/reviews/showcat.php/cat/10

lenslerin incelemesine buradan bakabilirsiniz. Ben daha önce hiç kullanmadım bu lensleri sadece uzun süren araştırmalarıma göre sizi yönlendirmeye çalışıyorum kullanan biri daha iyi yorum yapacaktır ama 85mm f/1.8 gece çekimi için biraz daha iyi bir diyaframı vardır.Ama 100mm f/2.8 macro lensininde diyaframı uygun ama 100mm yi alırsanız macroda çekersiniz portrede ama tercih sizin 2 lenste çok iyi araştırdığıma göre

http://www.pixel-peeper.com/adv/

burdan kamera ve lens modelini seçip örnek fotoğraflara bakabilirsiniz. saygılarımla

Tarih: 7 Mart 2009, 12:03 - İp: 88.***.**4.87
yabree
yabree (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Benim ilk olarak alacağım lens 100mm macro daha henüz kullanmadım fakat örneklerini gördüm, beğendim. Lens fiyatlarına gelince biraz pahalı geldi bana açıkçası nereden yazdığınızı nereden fiyat aldığınızı bilemiyorum. Fakat satın almadan önce gidip fotoğraf makinanızla birkaç kare çekip deneyin derim.

Tarih: 7 Mart 2009, 18:15 - İp: 92.***.**8.136
kingjames
kingjames (üye)
Bursa / Meraklı

@yabree

O dediğin lensi bende çok araştırdım çok beğendim zaten macro fotoğraflara merakım var bende bu lensi almayı planlıyorum ama daha hiç makinem bile yok 5-6 ay sonra ABD'den canon eos 50D almayı düşünüyorum ama yanına lens olarak ne alacağımı hala kararlaştıramadım body olarak fiyatı 1100 $ şu an 50d 5-6 ay sonra sizce ne kadar düşer tahminen

Tarih: 7 Mart 2009, 19:02 - İp: 88.***.**4.87
chowwee
chowwee (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Selamlar, yorumalriniz icin tsk. gercekden isime yaradi...

fiyatlari fotozeynep.com dan aldim. makinayi da oradan almistim. TR de dolar yukseldigi icin fiyatlar haliyle yuksek oluoo.

kingjames gondermis oldugun siteler icin tsk ederim. ozellikle pixel peeper bayagi isime yarayacak. simdilik 100 mm macrosuz olani almayi dusunuyorum..

yurtdisindan lens yada body siparisi verdiginizde kargo ile mi getiriyorsunuz yoksa tanidigiz vasitasi ilemi. eger kargo ise gumrukde vergi vs. odemesi yapilmasi gerektigini duymustum.birde sitelerin bazilarinin guvenilir olmadigini duydum genellkle ikinci el malzeme satiyorlarmis dogrulugu nedir?onerebileceginiz bir site varmi bu tarz seylri almak icin

son bir sorum olacak. 450d ye bir lens seti yapsaniz hangi lensleri secerdiniz.. tum fotograf cesitleri icin (macro, portre gece cekimi vs..)

saygilarimla

Tarih: 8 Mart 2009, 01:40 - İp: 82.***.**1.82
oximaxo
oximaxo (üye)
İzmir / Amatör

Alıntıdır ........ ocant 35 fk

Arkadaşlar ,
17-85 ile 28-135 in aynı olduğu doğrudur.
Biri EF-S olarak croplu makinelerde, 1, 6 çarpanıyla 28-135 aralığını karşılar;
Diğeri ise ff. makinelede 28-135 aralığını cropsuz karşılar.

Asıl ünlü olan 28-135 tir. 17-85, eşdeğer olarak yapılmaya çalışılmış, nisbeten uygun bir açı ve is ile belirli bir performans sağlanmıştır.
Özellikle 17-85 i.in geniş açıda perspektif bozukluğu şikayeti olabiliyor.

28-135 i Kit 18-55 üzerine kullanırsak asıl avantaj ortaya çıkıyor.
Normal ve orta tele birarada tam "Tak-Yürü" bir seyahat lensi oluyor.
ff. olduğu için de ileride değiştitmek gerekmiyor.

Tabii imkanlar fazla ise hem 17-40 ve 24-70 ile de bu aralığı tamamlayabiliriz.
Spotta biri 700 diğeri 1500$
Bu aralığı 18-55 kit ve 28-135 ile çözesek, biri 80$ diğeri 450$
Neredeyse 5 kat civarı fiyat farkına karşılık performans yüzde on dan fazla da fark etmeyecektir. Profosyonel çalışma ve büyük boyut basıda bu fark kayda deydiği için para önemsiz olur.

Ben 28-135 ten sonra aldığım 24-105ten ve 17-85 ten sonra aldığım 17-40 tan verdiğim paranın amatör olarak karşılığını alamadığımı düşünüyorum.
Lensleri sattımmı? Hayır. Gerektiğinden değil.o iki lensi ikinciel satarken kaybedeceğim 500$ dan fazla risk sebebiyle.

Güvel ile fevkalade arası 5 kat ödemeye gücünüz varsa pahalı olanı alın.

Tarih: 8 Mart 2009, 10:40 - İp: 78.***.**4.195
kingjames
kingjames (üye)
Bursa / Meraklı

@chowwee

Önemli değil,:D Benim babam ABD'de çalışıyor burda fiyatlar malum o yüzden bende ordan getirteceğim 5-6 ay sonra bildiğim kadarıyla en güvenli olarak alış verişi ebay'dan yaprsınız

www.iyibey.com burdan ebay ile ilgili herşeyi öğrenebilirsiniz.

450D'ye lens seti yapacak olsam kendimce aslında hepsini prime alırım maksimum performans ve kalite için ama kullanmak biraz zor olur

geniş açı: EF 17-40mm f/4 L USM veya 14mm f/2.8 prime veya 24-70mm f/2.8 USM L

macro: EF 100mm f/2.8 macro USM

telephoto: EF 70-200mm f/4 L IS USM veya 300mm bir prime lens alırdım

portre için: EF 135mm f/2 veya 100mm macro veya 100mm f/2 şeklinde olabilir

saygılarımla

Tarih: 8 Mart 2009, 14:29 - İp: 88.***.**4.87
kingjames
kingjames (üye)
Bursa / Meraklı

@chowwee

eklemeyi unutmuşum lenslerin yanına birde gece çekimi filan içinde diyaframı açık bir prime lens daha alırdım mesela gece çekeceğiniz konuya göre 85mm f/1.2 L veya 50mm f/1.2 gibi olabilir 1.2 diyaframlılar aşırı pahalı 1.4 olanlarında olabilir saygılarımla

Tarih: 8 Mart 2009, 14:37 - İp: 88.***.**4.87