Fotoğrafçılık Forumları
Canon 450d Objektif Yardim
onlceikle herkese selam.
yaklasik 4 aydir canon450d kullaniyorum. ama herkesin yazdigi gibi kit lens yeterli gelmemeye basladi. o yuzden yeni bir lens almaya karar verdim. butce die sorarsaniz 1500 $ civarinda ayirabilirim. ama benim icin oncelik IS ozelligi olmasi. ve piyasada arastirdigimda bu konuda pek alternatifim olmadigini gordum.
ne tarz fotograf cekmek istedigime gelince porte, ve bokeh i goz doldurucu fotograflar daima ilgimi cekmistir. canon lens kullanmak bana daha mantikli geliyor.
ileride body de upgrade yapmak istedigme gore bana uygun bir lens tavsiyesinde bulunabilirmisiniz...
canon 17-55 USM IS F2.8 lens arastirmalarimdan sonra bana en cazip gelen lens.
simdiden tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim
slmlar
@chowwee
Selam bende lensleri uzun süredir araştırıyorum. Dediğiniz lens 17-55 çok güzel bir lens çok araştırdım. Ama bu lensi alırsanız sadece APS-C tipi sensör olan makinede kullanabilirsiniz full frame kameralarla uyumsuzdur bu lens EF-S sadece aps-c ef ise hem aps-c hem full framede kullanırsınız.o yüzden ilerde full frame kameraya geçmem diyorsanız bu lens güzeldir ama kullanlardan fikrini almak lazım benim baktığım ve bana önerilen lensler EF 24-70mm f/2.8 L bu lensin diyaframı açık olduğu için bokeh etkisi güzel olur diye düşünüyorum birde ıs yok bu lenste ıs olan EF 24-105mm var ama diyaframı f/4 bu lensleri inceleyebilirsiniz saygılarımla
oncelikle vakit ayirip cevap yazdiginiz icin tesekkur ederim. ileride full frame makinaya gecmeyi dusunuyorum ama biraz daha zamani var. o yuzden kaliteli bir lensle uzerimde acemiligi atarak bu sureyi degerlendirmek istemistim. sizin onerdiginiz lens luxury serisi sanirsam bu lensler cok iidr. ama biraz pahali. hem benim gibi yeni ogrenen kisiler icin fazla gelebilecek lenslerdendir.
EF lenslerin cok azinda IS bulunuyor yaniliyorsam beni duzeltin. diyaframin sayisal degeri dusuk olup (2.8 1.8gibi) hem IS olan lens oneriniz varmi? sigma tamron olabilir
saygilarimla
Anladım, evet benim dediğim lensler canon'un L serisi siz 1500$ ayırabilirim deyince bende o lenslere bakın dedim. Dediğiniz gibi EF lenslerin çok azında IS bulunuyor.Siz bokeh li vede portre fotoğraf demişsiniz L serisinde telefoto zum lensler var 70-200 IS USM f/4 birde f/2.8 olanı var ABD'de 900-1200$ arası telefoto lensle portre çekilirmi bilemiyorum TAMRON ve SİGMA lensleri daha hiç araştırmadım.Ama size şunu sorayım siz genellikle gece ve zor ışık şartlarındamı çekim yapacaksınız?
soylemis oldugm fiyat icin l serisi lensler alinabilir. ama daha acemi oldugum icin bu lensleri hakkini veremem die dusunuyorum.
sizinde soylediginiz gibi gece zor isik altinda cekim yapmak istiyorum. bu tarz cekilen fotolar beni hep cezbetmistir. bir gizem katiyor fotografa...
@chowwee
zor ışık şartlarında çekim yapacaksanız IS ve açık diyafram şart ozaman
http://www.canon.com.tr/For_Home/Product_Finder/Cameras/EF_Lenses/Image_Stabilization_Lenses/index.asp
burdan tüm IS özellikli lenslere bakabilirsiniz Şu anda en iyi lens sizin dediğiniz 17-55 IS USM f/2.8 duruyor ama ilerde satmak zorunda kalırsınız onun yerine EF 28-135 17-85 gibi lesnlere bakabilirsiniz diyaframları 4-3.5 gibi ama IS var genede kullanan birileri yardımcı olsa daha iyi olur
Portre için ya 50mm yada 85mm almalısınız. En büyük diyafram açıklığı düşük bir değer olmalı 1,8 gibi, böylece iki stop kısıp lensi daha performanslı kullanırsınız. Hem de ileride ff makinada kullanırsınız. Varsın IS olmayıversin portrede. Siz de enstanteneyi yettiği kadar yüksek tutup ışığa göre birazcık iso yükseltirsiniz (neticede Canon Ya ''). Herhangi bir lensin en geniş diyafram açıklığı lensin performansını tam gösteremediği bir açıklık olduğundan ne kadar kaliteli de olsalar 2,8 mm lik lenslerin başlangıçlarını uygun bokeh için kullanmak iyi olmaz diye düşünüyorum.
#yabree' tarafından 06.03.2009 01:12:09 tarihinde düzenlendi.
yabree;
tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim. onerebileceginiz F1,8 lens varmi.. gerci gene ben IS da israrliyim ama sanirim IS olmadan cekmeyi ogrenecegiz artik kingjames onermis oldugu lens hakkindaki fikriniz nedir.EF 28-135
selamlar
@chowwee
yabree'ye katılıyorum bende aslında 28-135 ahım şahım bir lens değil sonuçta kit lens sadece IS var diye söyledim ama portre konusunda yabree'nin dediği gibi 50 yada 85 mm almalısınız hem diyaframları çok açık olduğundan IS'a gerek yok benim baktığım 50mm f/1.8 lens var canon da 80$ fiyatlı çok güzel bir lens var ama sağlam değil birde f/1.4 olanı var 3/2 stop daha inebiliyor 1.8 olandan oda USM ve metal kasasıyla evladiyelik olarak alınacak bir lens 320$ fiyatı var 450D için ideal bir portre çünkü 50mm 450D'de 1.6 crop faktor yüzünden oluyor 80mm saygılarımla
Portre için ideali 85mm ile 135mm aralığıdır. Crop faktörden dolayı 50mm 85'e 85mm ise 135 mm'ye denk gelmektedir. Bu prime lensler aynı zamanda ff uyumludur. 50mm f:1,8 yaklaşık 100 $ ediyor. 85mm f:1,8 ise çok daha pahalı bir lens. 50mm f:1,8 komple plastik ucuz fakat optiği çok iyi bir lenstir. 50mm f:1,4 350$ civarında oldukça sağlam ve kaliteli bir lenstir. Keza 85mm f:1,8 de 350-400$ civarında sağlam gövdeli kaliteli bir lenstir. biraz daha pahalı olan (550$) civarında 100mm f:2,8 macro USM lens ile çekilen çok güzel portreler gördüm internette, ki aynı zamanda macro çekmekte de kullanabilrsiniz.
Ki benim listemde şu an ilk sırada bu var. Fakat mevcut ekonomide çok ta kasmak istemiyorum.Tüm bunlar tamamen para ve tercih meselesi. İdeal kombinasyonu yine siz belirleyeceksiniz. Ben net alan derinliği için f:8 ve üstü gerektiren işler için kit lensi kullanıyorum fakat geniş diyafram gerekince 50mm 1,8 burada ucuz kurtarıcı oluyor.
Chowwee,
birde bu lenslerin f:1,2 L olanları var ki onlara hiç girmiyorum, zaten teki bile bütçenizi aşıyor. Onun yerine iki tane f:1,4 prime alırsınız evladiyelik olur. Zaten gitgide bu yükselen megapiksel değerlerinin hakkını verebilecek lensler normal zoom lensler değil artık. İleriyi düşünürken bunu da göz önüne almak lazım. Bu günkü her ff lensin 24mp'lik 5dMkII nin hakkını vereceğini zannetmiyorum.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
150225 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
-
-
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
093930 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1234019 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
-