y_k
y_k (üye)
İzmir / Amatör

350 D Kit Objektifi

Merhabalar...350D makinam var...yeni aldım...kullanmayı da yeni yeni öğreniyorum...ayrıca ilk dslr makinam...

şu ana kadar çektiğim fotoğraflar bana istediğimi veremedi...kit objektifin iyi olmadığını duydum...Makinanın dünya çapında tercih edilen bir model olduğunu da biliyorum...

Daha iyi bir objektif alsam fotoğraf kalitesindeki artış ne kadar olur?...

Fotoğrafta keskinlik istiyorum...Keskinlik ayarlarını da artırdım ama yine istediğimi vermiyor...

Forumlarda keskinlik isteyenlerin canonu tercih etmesinin yanlış olduğu yazıyordu...Canonun daha yumuşak fotoğraflar verdiği yazıyordu...Başka bir yerde de canonun fotoğrafı mümkün olduğu kadar işlemden geçirmeden çektiğini...daha sonra foto programlarında işlenmesinin daha kolay ve kayıpların az olduğu yazıyordu...

Bu işi bilenler lütfen yardım...

Daha iyi bir lens mi alayım? (Sigma 17-70 Dg Macro gibi)
Sen biraz daha öğren bu işi mi dersiniz?...
yoksa sen o makinayı değiştir mi dersiniz?...

#y_k' tarafından 05.10.2006 00:28:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Ekim 2006, 00:24 - İp: 85.***.**1.189
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Merhabalar y_k

350D kit lensin pek ahım şahım bi lens olmadığını sende belirtmişsin sigma 17-70 kendisini ispatlamış bi lens eğer bütcen kısıtlı değilse canonun 17-40L serisi bi lensini al.

O makinayı değiştir diyecek olsam Nikonun canondan daha keskin fotoğraflar verdiği gerçek ama bide onu değiştirecek olsan bi yığın zarar edeceksin. bu konuda bişey diyemem.

ocaklilar abi A100 BODY aldı vede sigma 17-70 aldı vede açtığı başlıkta gayet memnun olduğunu defalarca belirtti.

linki veriyorum10. sayfadan itibaren bu lens hakkında epey bişey konuşulmuş.

LİNK

 

Tarih: 5 Ekim 2006, 00:54 - İp: 85.***.**9.250
caganen
caganen (üye)
İstanbul / Amatör

Selam,

Bence değiştirmek için acele etme. Bende ilk DSLR aldığımda ani kararlarla 1 ay içinde 4 lens değiştirdim ) Önce makineni tanı. Hayat uzun. Biraz kendine vakit tanı. (bende nikon d50 var)

Photoshop'ta smart sharpen uyguladın mı? Bu filtre CS2 versiyonunda mevcut. Eğer doğru ayarları kullanırsan, tatmin edici sonuçlar alırsın.

Elindeki makine kendini kanıtlamış bir cihaz. Değiştirmeyi düşünme bence.

Birde lensler en büyük diyaframda (sende 18 mm'de 3,5) keskin olmayabiliyorlar. Diyaframı f9-11 arasına kısıp, tripod kullanarak keskinliği arttırman mümkün.

Bunları bir dene istersen.

Bu arada senin makinenle çekilmiş muhteşem bir örneğe link veriyorum:

http://www.dpreview.com/gallery/canoneos350d_samples2/

smartsharpen'ı mutlaka dene derim. belki tatmin olursun ve değiştirmezsin

 

Tarih: 5 Ekim 2006, 09:13 - İp: 213.***.**8.2
y_k
y_k (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar öncelikle çok teşekkürler cevaplarınız için...

sayın chopsuey dediğiniz linki inceledim...yararlı oldu...teşekkürler...17-40L yi de duymuştum ama o kadar para ayırmayı düşünmüyorum...Sigma 17-70 yeter sanırım benim seviyemdeki birine...

sayın caganen aslında çok haklısın biraz daha tanımak lazım makinayı...ama insanız işte hep en iyisi olsun hem de hemen olsun isteriz....dpreview deki fotolar başka bir lensle çekilmiş tabi çeken de profesyonel olunca bu fotolar çıkmış ortaya...ben de lens te iyi değil çekende de iş yok

 

Tarih: 5 Ekim 2006, 11:20 - İp: 85.***.**5.250
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

acele etme bence. canon un kit lensinin dandikliği dillere destan ama önce makineyi kullanmayı öğren. herşeyini öğren ondan sonra ihtiyacın olan lensi elinle koymuş gibi bulursun zaten.

 

Tarih: 5 Ekim 2006, 11:27 - İp: 81.***.**6.23
ricoz
ricoz (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba y_k,
Evet bence de acele etme. Ben makinayı ve lensleri almadan önce bir yıla yakın bir süre araştırma yaptım. Bady ye fazla yatırım yapmadım, işimi görecek ucuz bir bady seçtim (350D) kalan parayı lenslere yatırdım. Çokta iyi ettim. 350D kullanmaktan hiç pişman olmadım. Sen 18-55 lens ile 350D yi kullanmaya devam et. Forumları okuyarak bilgi toplamaya çalış ve 6-7 ay sonra zaten sen bana şu lens gerekli diyerek kendi yolunu çizeceksin.
Hiç pişmanlık duyma, iyi bir makina almışsın.
Bol fotograflı günler dilerim. Selamlar...

 

Tarih: 5 Ekim 2006, 12:08 - İp: 81.***.**9.174
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

Elindeki makina oldukça iyi...ben 1 sene kadar kullandım..

ama kit lensin kalitesi cidden kötüdür..itediğin keskinliği alman hayal

Sigma 17-70 cidden benimde tavsiye edeceğim bir lens..1:2 bile olsa macro özelliği de bir artı...

canon 17-40 L ise çok pahalı...tartışma götürmez L lenslerin kalitesi ortada ama 40 mm de biten odak ve parayı düşününce bence sigma ağar basar

 

Tarih: 6 Ekim 2006, 18:27 - İp: 85.***.**0.21
quetela
quetela (üye)
Antalya / Amatör

Merhaba y_k
Aynı makina bende de var objektif konusunda bende baya araştırma yaptım, Canon 70-300 is usm ile 50mm 1,8
aldım ikisindende memnunum şu an tek ihtiyacım sigma 17-70,
forumlarda hep olumlu yorum almış yakında bende alacağım.
50mm 1,8 fiyatı çok uygun onuda almanı tavsiye ederim



#quetela' tarafyndan 06.10.2006 21:40:15 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Ekim 2006, 20:48 - İp: 88.***.**1.100
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Kit lensin kötülüğü senin fotoğrafçılığa olan şevkini kıracaksa, o zaman vakit kaybetmeden düzgün bir geniş açı lens almakta fayda var demektir.

 

Tarih: 7 Ekim 2006, 11:39 - İp: 85.***.**3.127
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ula erdem (dunesea'ya.. yanlislikla baska birisinin de adi erdem olur, sonra al basina belayi.. ) sen alamadin diye keskinlik niye herkesi etkilemeye calisiyorsun!!
ben de kullandim, canavar gibiydi valla.. acaba sana en kotusunden mi kakaladilar..

neyse.. selamlar y alttire k..
arkadaslar fikirlerini soylemisler, ben de soylemek isterim..

kit objektifi kaliteli bir lens degil, ama fena da degil..
ben 350d ve 18-55'imi aldigimda, bir tane dogru duzgun fotograf cekemedim.. keskin olmayan fotograflari cok cektim.. cok cektirdiler bana..
ama zamanla makinemi tanimaya basladigimda, istedigim gibi sonuclar elde etmeye basladim.. bu isin ilk basi, kullanma klavuzunu birkac kere okuyup herbir ayarin neye yaradigini ogrenmektir..
zamanla makineye alistikca, fotograflarin duzelecek.. cok acele etme simdi..
....
daha iyi bir objektif alirsan, fotograf kalitesi inanilmaz degisir.. hem de kelimelerle anlatilamayacak kadar diyeyim de sen gerisini dusun artik..
fotografda keskinligi hepimiz istiyoruz, nedense.. zaten dslr ile cekiyoruz, a3'de bile harika printler alabiliyorsun ama nedense cok keskin olacak lensimiz.. tabii hersey bilgisayarda %100 bakmaktan kaynaklaniyor..
oncelikle keskinlik ayarini makinende yapma y_k.. sana tavsiyem photoshop'da photokit sharpener plug'ini kullanman.. digital photo pro'da da keskinligi verebilirsin..
her zaman raw formatinda cek..
..
forumlarda yanlis yaziyormus y_k.. nikon makinelerde AA filtresi daha ince oldugundan daha keskin goruntuler aldigini dusunebilir insanlar.. canon dslr'lar ile genelde daha fazla keskinlik verirsin yazilimlarda, ayni sonuclar ortaya cikar.. tabii en onemli faktor lensin kalitesi ama simdilik yeni bir lens alacaksan sadece ucuza bir tane 50mm f/1.8 al bence.. veya macro lensi bir tane..
tabii boyle soyluyorum yanlis anlasilma olmasin; sonucta kaliteli lens takinca makineye, keskinlik vermeden bile keskin sonuclar alinabiliyor.. eger imkanin varsa al tabii ki.. ne de olsa lensler fiyatlarindan da birsey kaybetmiyorlar.. tek kotu yani, yani kaliteli lens almanin; bir daha kotu lenslere (ucuz lenslere) bakmiyorsun, dolayisiyla cok fazla masraf demek bu da.. gunun sonunda eger ki amator olarak calisiyorsan, elindeki kit lensi ile cekim yapsan da degisen birsey olmuyor..
..cekimlerini, lensin verecegi maksimumu yaparak yap.. en acik diyaframda 18-55 iyi degil, ama bir f/8'e falan kistiginda kalite cok da iyi oluyor.. tripod kullan.. kaliteli bir tripod.. ve mirror lock-up yap cekimlerini yaparken.. tabii ki zamanli ayarlama yaparak cek.. titresim olmadan yani..
bak o zaman kalite nasil da degisecek.. cok az keskinlik de verdin mi photoshop'da, yeme de yaninda yat olur..

...
daha iyi bir lens alayim mi?.. evet alabiliyorsan al tabii ki.. ama yukarida soyledigim gibi, bir daha kotu lenslere de bakamayacak hale geleceksin, sonra artik herbir lense 350d parasi verirsin, ona gore..
sigma 17-70 cok iyi bir lens.. macrosu ve araligi harika..
bende tamron 17-50mm f/2.8 var, keskinligi inanilmaz.. kontrast, renkler.. ama sanirim turkiyede bulmak zor oluyormus..
canon 17-40'in kalitesi super tabii ki.. cam gibi fotograflar veriyor.. paran yetiyorsa, hic dusunmeden bu lensi al derim.. sigma'ya bakma kesinlikle..

.......

evet sen bu isi biraz daha ogren.. zamanla daha iyi fotograflar cekmeye baslayacaksindir.. kafadan bir alti aya ihtiyacin var makineni iyice taniyabilmek icin.. tekniginin gelismesini bekle..

.............

makineyi istiyorsan degistir derdim ama ne gerek var ki buna.. alabiliyorsan mesela canon 5d alabilirsin yerine.. bir de ustune L serisi lens aldin mi, keskin fotograflar seni bekler.. ama cok para..
once 350d'yi iyice kullan, iyice ogren, sonra daha ileri duzeydeki kameralara bakarsin..
350d yetersiz mi peki? hayir kesinlikle degil.. 10 mp'lik makinelerden de geri kalir bir tarafi yok.. 8 ile 10 arasinda fazla fark yok..

 

Tarih: 7 Ekim 2006, 16:58 - İp: 86.***.**0.120
a_hamit
a_hamit (üye)
İstanbul / Firma

dadanagast yaa tam r1 almaya karar vermiştim ama öle bi yazmışsınki kafamı karıştırdın insanın koşarak 350d almaya gidesi geliyor
r1 de beni cazip kılan çift kart yuvası lensinin güzel olması 10megapixel olması ve ekranı kullanabiliniyor olması çekim sırasında (yanlış bilmiyorum değilmi)
ama sen şimdi öyle bi övdünki kafam karıştı iyice bi düşüneyim veya y_k sen 350d yi uygun fiyata bana sat

 

Tarih: 7 Ekim 2006, 21:12 - İp: 85.***.**0.163