meg
meg (üye)
Konya / Amatör

Yüz Tanıma Özelliği

selamlar
bebeğimizin resmini çekmek için kompak bir makina arıyorum.ama kafam öylesine karıştıki sizin yardımınıza ihtiyacım var.
Öncelikle çooook amatörüm
istediğim özellikler:
yüz tanıma özelliği
titreşim engelleme
kırmızı gözlü de çıkmayalım
pilli mi olsun batarya mı iyidir fikrim yok
gece flaşsız çekimlerde iyi olsun
yani kısaca bizim oğlan yakışıklı çıksın fotolarda
sonra bide kamera kalitesi iyi olursa sevineceğiz.
bütçe 500ytl.
şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Tarih: 13 Temmuz 2007, 02:21 - İp: 85.***.**8.223
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

nikonun pentaxın kompaktlarına yanasmayın bence cok fazla..
gorunusunde bır onemi yada artısı yok kesinlikle..

bebegınızın fotograflarını gun ısıgında ev içinde flaşsız cekebilirsiniz..tek yapmanız gereken odanın aydınlık bolumunde durmak yada bır ısık kaynagından destek almak..
iso performansı ıyı bır makina ısınızı gorebılır..
fujilerin iso performansları oldukca ıyı..
a800 u arkadaslarıma oneriyorum..cok komplike bir makina degil ve yeterlide olacaktır sizede..

yuz tanıma ozelliği daha cok yuze gelen flaşı ayarlamak ve netlik saglamak gibi nedenlerle kullanılıyor bıldıgım kadarıyla..cok buyuk bır artısı oldugunu dusunmuyorum acıkcası..kırmızı goz flaş olmadan olmaz,pilli olması daha ıyı bakkaldan alacagınız pillerlede kullanabılme ımkanı saglar..

ixuslar hakkında cok bilgim olmadıgından birşey dıyemeyecegım ama bısquıt anlar bu işlerden
ona guvenıp rahatlıkla alısveriş yapabilirsiniz..canon a serisinde bisquitinde dedigi gibi a 630 iyi bir alternatıf ama boyut olarak daha irice..

Tarih: 16 Temmuz 2007, 12:49 - İp: 88.***.**5.71
meg
meg (üye)
Konya / Amatör

yani her durumda bizim gece-gündüz flaşsız çekim yapmamız gerekiyor öyle mi?iso değerinin kullanımından pek anlamıyorum, anladığım ışık az olduğunda bu değeri yükseltecek miyiz?
bir de canon ixus 60 bas çek, fuji a800 kompakt diyor.Bu önemli bir ayrıntı mı?
li-on pil neyin nesi(pek cahilce oldu aldırmayın bana fazla yeniyim.

Tarih: 16 Temmuz 2007, 14:18 - İp: 88.***.**4.126
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ikiside kompakt bascek makinalar..dedigim gibi ixusu bilmiyorum ama fujinin fotografları oldukca iyi..

li-on pil diyorsa kendi bataryası vardır onu sarj ediyorsunuz.bır yedek almanız iyi olur bu durumda...kalem pille calısan makinalardada sarjlı pil yada duracell kullanıyorsunuz..

Tarih: 16 Temmuz 2007, 14:59 - İp: 88.***.**0.193
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Bence sizin isteklerinize en çok uyan makine Fujinin F serisinde yeralan F30 - 31 - 40 gibi modeller. ISO başarısı olarak birçok makineden üstündürler. Hem de cüsse olarak oldukça küçük cüsseli makinelerdir. Bence bu seriyi düşünün. Şekle şemale bakarak makine almayın. Pişman olursunuz. Burada size doğru yönde yardımcı olunuyor. Bu görüşlere kulak verin derim. Selamlar...

Tarih: 16 Temmuz 2007, 15:09 - İp: 81.***.**4.46
yilmaz47
yilmaz47 (üye)
Batman / Amatör

ixus un nesi, beğenilmedi ki..
adamlar sırf tip ve kalite iiçin makine yapmışlar.
ixus 75 ve ixus 800is daha derli toplu,daha karizmatik ve kaliteli çeken ultra compact makine bilmiyorum.
sırf zengin işi tr fiyatı 650-850 arası ..
gömlek cebinde taşınan ,ünlü biri geçtiğinde hızlıca açılıp foto çeken,foto çekerken bütün gözlerin üzerinde toplandığı fotograf makinesi

Tarih: 16 Temmuz 2007, 16:49 - İp: 88.***.**6.123
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

hareket eden bir bebek düşünün akşam olmuş florasanlı bir odadasınız,fuji f30 bile olsa bebek hareket ettiği sürece o elin ya da parmakların hafif oynaması flu çıkar gibime geliyor. ayrıca fuji f30 artık üretilmiyo ve tr'de de satılmıyor. o yüzden ya fuji f31e de bakılabilir fakat gece çekimine bu kadar takmayın yoksa bu işin sonu dslr almaya kadar gider.

Tarih: 16 Temmuz 2007, 16:56 - İp: 88.***.**2.97
mrbworld
mrbworld (üye)
Isparta / Amatör

ben kodakz712 aldım yüksek bir ISO özelliği var ama arkadaşım bisquit kadar foto mak hakkında bilgim yok ama yinede bunudda düşün derim ben

Tarih: 16 Temmuz 2007, 17:00 - İp: 88.***.**4.94
meg
meg (üye)
Konya / Amatör

kesinlikle bu işin sonu iyi değil.
yakında kompaktlar bizi kesmeyecek dslr alıp bu işi büyütebiliriz.
galerideki fotoğraflara bakarak karar vermek doğru mudur bilemiyorum ama aşağıdakilerin fotoğraflarını gerçekten beğendik.
canon a630(485 ytl)
canon ixus60(kipada 485)(çantalı 2 gb hafıza kartlı teknosa da 518)
fuji a800(cebim ondan yana)(teknosa da çantalı,hafıza kartlı 360ytl)
fuji f40 çantalı 680 ytl

siz olsaydınız fotoğraf kalitesi/fiyat dengesini kurduğunuz da hangisini alırdınız?

şu makinayı alalım söz bir daha gözünüze gözükmem

Tarih: 16 Temmuz 2007, 20:13 - İp: 88.***.**4.126
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

a630 alırdım ben olsam..fiyatta iyi performansta

Tarih: 16 Temmuz 2007, 20:40 - İp: 88.***.**8.163
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

a 630 derim ben fakat zahmetli ve büyük gelir mi bilmem senin için.4 tane pil alacaksın yedek de alayım dersen 4 tane de yedek alırsan 8 pil eder,
4 pil + şarj aleti set halinde satılıyor: gp marka 45 civarı
+4 tane daha pil alırsan 20-25 de o tutar
15 20 ytl'ye bi tane kılıf
30ytl civarı 2gb hafıza kartı

Canon a630: 485+45+25+15+30: 600YTL

ama ixus serisi alırsan şarjlı pil ve şarj aleti içinden çıkar

fuji a800ü nette 320 330'a bulabilirsin.

gold mağazası var sizin orada gidin orada ixus 60 490ytl olarak görünüyor. a630 476ytl olarak görünüyor

2gb hızlı hafıza kartı alırım:58 ytl
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1100011&productid=bd70659

bi de ixus 60 alırım.490a 15 ytllik de bi kılıf aldın mı tammdır

AYRICA TEKNOSADAN HİÇBİR ÜRÜN ALMA VE ALDIRMA..

Tarih: 16 Temmuz 2007, 20:47 - İp: 88.***.**6.200