Fotoğrafçılık Forumları
Yüz Tanıma Özelliği
selamlar
bebeğimizin resmini çekmek için kompak bir makina arıyorum.ama kafam öylesine karıştıki sizin yardımınıza ihtiyacım var.
Öncelikle çooook amatörüm
istediğim özellikler:
yüz tanıma özelliği
titreşim engelleme
kırmızı gözlü de çıkmayalım
pilli mi olsun batarya mı iyidir fikrim yok
gece flaşsız çekimlerde iyi olsun
yani kısaca bizim oğlan yakışıklı çıksın fotolarda
sonra bide kamera kalitesi iyi olursa sevineceğiz.
bütçe 500ytl.
şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.
ayarlarla kafa karıştırmak yerine gidin canon ixus 60 alın
yüz tanıma titreşim önleme muhteşem bir özellik değil. bu zamana kadar bunlarsız kullanıyorduk şimdi olsa da çok çok verim alacagını sanmıyorum,satış politikası bunlar pek fazla takmayın.
bisquit
ixus 60 ı önermenizin sebebi nedir?aydınlatırsanız sevinirim, yarına almayı düşünüyorum.
küçük ihtiyaçlarınıza yetecek,fazla ayar gerektirmeden hazır modlarla işini rahatça görecek bir ürün.
kırmızı gözlü çıkma olayı flashlı cekimlerde olur. teknik bilgisi için burayı TIKLA
video çekimi başarıldır. yüz tanıma ve titreşim engelleme çok mühim bir özellik değildir.
buradaki yorumlarda kamera çekiminin sınırlı olduğu söyleniyor. kafam karıştı
teknik detayda sınırsız video cekimi var diyor. ben de video cekiminde sınır var diye duydum ama o sanırım hızı yavas olan hafıza kartları için geçerli bir durumdu. yüksek hızda alınan hafıza kartında olmuyor diye biliyorum
bisquit
fuji a800(fiyatı çok güzel)
canon a540
canon a560
pentax m30 a ne dersin?
"teknik detayda sınırsız video cekimi var diyor. ben de video cekiminde sınır var diye duydum ama o sanırım hızı yavas olan hafıza kartları için geçerli bir durumdu. yüksek hızda alınan hafıza kartında olmuyor diye biliyorum" demişsin. ne kadarlık bir hafıza kartı işimizi görür.
bir de flaşsız çekim bizim için gerçekten önemli, çünkü bebeğin gözlerine zarar veriyormuş. yüz tanımadan, titreşim engellemeden geçtim artık.
bugün almak için gittik
ama eşim hiçbirini beğenmedi
biraz daha verip daha estetik bişeyler alacakmışız
listeye fuji z5fd, pentax s7, bir de nikon coolpix modellerini ekleyelim...
yardımcı olun da bişeyler alalım bu iş çoookkk zormuş
şunu bilin baştan..
kompak makinalarla akşam oda ışıgında bu da muhtemelen florasan ışığı olacak,o gibi durumlarda flashsız cekim yaparsanız bu makinelerin hiçbirinden dogru dürüst sonuc alamazsınız. ki özellikle çektiğinz şey bebek yani hareketli birisi. fuji f31 alın diyeceğim ama o bu işi becerebilir mi bilmiyorum. çünkü yine cocuk hareketli obje olarak karşıda duracak ve flashla cekilmiş kadar olmayacak...
flash gerektiren durumlarda flashla cekim yapmak zorundasınız malesef ama gündüz böyle bir sorununuz olmayacak yeterince ışık oldugu için sonuçlar gayet başarılı olur.
Eşim bahsedilen makineleri beğenmedi demişsiniz fakat neyini begenmedi? eğer şekline şemaline bakarak beğenmemezlik etmişse bu kanıdan bir an önce kurtulası gerekir yoksa fotoğraf makinesi alamazsınız makinenin rengine,duruşuna tipine ya da genel olarak karizmasına göre beğenmemişse bu ondan bu iyi çekemez izlenimi oluşturmasın,öyle olsaydı bana göre casio fotoğraf makineleri dünyanın en iyi fotoğrafını çekerdi. malesef bizim halkımız genelde şekle şemale göre fotoğraf makinesi alır..
ki ben size ixus 60 önerdim, normalde önermem gidip direk canon a630 alın derdim,bu ondan daha basarılı bir makine,ama 4 pille çalışan 250gram civarında olan ixus'a göre nerdeyse 2 kat büyük olan bir makineyi tercih eder misinz bilemem
hafıza kartı olarak 2gb alın her zaman avantaj olur..
ayrıca kamerayı da fotodan cok video cekme amaclı kullanmayın,sitemizdeki fotoğraf makinesi tamircisi murat abi'nin yazısını okumuşsanız,sürekli video cekmek makinenize zarar verir.
dediğiniz makinelere baktım. içlerinde a800 ve benim tavsiye ettiğim ixus 60a bakın son olarak bence.. fakat a800'ün video çözünürlüğü yeterince tatmin etmeyebilir sizi,verilere göre sadece 320*240 çözünürlüğünde cekim yapıyor.
ixus 60 için video cekimi ile ilgili bi yazı buldum
"IXUS 40'ın hızlı çekim modundan ve kesintisiz 640x480@30fps video çekim özelliğinden yararlanmak için mutlaka hızlı yazma okuma oranına sahip SD kartlardan almalısınız. Standart kartlarda örneğin video çekimi esnasında veri aktarım hızı yeterli olmadığı için, kartta yer olduğu halde video çekimi yazım hızı yetişmediğinden kesilir.
Bu nedenle Sandisk UltraII/Extreme, Twinmos Ultra-X, Kingston Elite Pro, Transcend 45x ve üzeri kartlara yönelmeniz tavsiye olunur."
Teşekkür ediyorum oldukça aydınlatıcı olmuş, bizimkine okutalım diyeceğim ama o hala ince zarif şık bir tasarım istiyor
bu yüzden ısrarla soruyorum hem ucuz, hem zarif pentax s7 nin ve pahalı ama zarif z5fd nin eksileri neler?
bir de makina alırken dahili hafıza ve pil/şarj durumu önemli mi?
açıkcası bana kalsa fuji yi gider alırım, üstüne bir de kamera
o zaman kendisi bilir boşuna dil dökmüş oluyoruz.
fuji ya da pentax alabilir özellikleri hemen hemen aynı. ama ben foto kalitesi açısından yine canon derim
dahili hafıza önemli bir problem değil zaten hafıza kartı almak zorundasınız..
pil şarjları arasında cok büyük fark olacagını sanmıyorm
İlgili olabilecek konular
-
Telefonla Yüzde Hesaplama Nasıl Yapılır Kdv Dahil - Hariç
12 Oca. 2025, 21:18 prodersler
032912 Oca. 2025, 21:18
prodersler -
Bahri Altaş Gökyüzünde Bölük Bölük Turnalar [bozlak]
28 Haz. 2022, 02:09 prodersler
0149128 Haz. 2022, 02:10
prodersler -
Filmora X Açılış Arayüzü, Proje Seçenekleri