Fotoğrafçılık Forumları
Yeni Makine Alacaklar Kesin Okusun.
2-3 ay önce hiç birşey bilmezken gözü kapali bir s2 aldım ve cok şey öğrendim.
Bir makine alirken öncelikle dikkat edilecek konular.
1. Öncelikle Optik zoom'un büyüklüğü.(digital zoom bir aldatmacadir.Optik ne kadar büyükse makine o kadar iyidir.(Tabi lensin kaliteside cok mühim.Canon lens, leica lens,sony lens,vb)
2. Makinenin megapiksel olayi.Makinenin megapiksel olayıda bir aldatmaca.Eğer takvim yaprağı yada poster bastırmıcaksanız 8.0 10 megapiksel bi makine gereksiz oluyor.
3.Makinenin pili harcama durumu.Eğer az pil tüketen ve özellikle lityum olmayan şarjli pil kullanlar tercih ederseniz memnun kalırsınız.
4.Belli markalar üzerinde durmakta fayda var.Hafiflik miniklik yada kullanım alanınıza göre bi makine tercih edin.
5.Eğer evde resim cekecekseniz kesinlikle 500 milyonu aşan fotoğraf makinesi almayın.
.....................................................
NE kadar kaliteli makine olursa olsun.fotograf baskısını iyi vermeyen bi fotoğrafciniz varsa sonuç mide bulandırıcı.
Ben 8 megapikselde resim cektim adam bundan küçük bi kağıda bastığı zaman 8 megapiksellik cözünürlük 3 megapiksele dönüşüyor.PEki ne gerek var 8 megapiksele para dökmeye?
Hayırlı olsun drongo. Keyifli çekimler yapmanı dilerim
Fazla Megapiksele kimse hayır demez herhalde.Ama sadece A3 ve Daha büyük baskılarda kullanabilmek için 100-130 milyon niye fazladan verilsin ki.100 - 130 milyona SD 512 sandisk , 4 adet sarjlı pil ve aleti , çanta ve tripot almak daha mantıklı değilmi..... Tabiki bütçe meselesi....
#avsarv' tarafyndan 24.01.2006 11:21:09 tarihinde düzenlendi.
Ben yaklaşık 20 gün evvel Sirkeci yuvam dan A 610 , SD 512
Sandisk , 4 adet sarjlı pil ve aleti , çanta ve tripot aldım.Toplam 705 milyon verdim.12 taksit kredi kartıyla üstelik.Eğer fazladan 120-130 milyon seni sarsmayacaksa tabiki A620 al derim.Fakat bu sefer bütçe SLR benzeri makinalara yaklaşıyor.( üstelik 12 optik canon S2 , Sony H1 , Fuji 5600 , Panasonic FZ 5 )
YANİ GÖRDÜNMÜ BU İŞİN SINIRI YOK GİBİ TAMAMEN BÜTÇE MESELESİ.
Bence fiyat performans olarak A610 veya slr benzeri 12 optik cihazlar daha mantıklı.Boşuna A620 ye o kadar para verme.
Doğrusunu söylemek gerekirse.Şimdiye kadar A3 baskısı almadım.O yüzden bir bilgim yok.Caglareral yada Ocaklılar sanırım daha net bilgi verebilirler.
Bunun dışında makinadan memnunum.
#avsarv' tarafyndan 24.01.2006 12:08:50 tarihinde düzenlendi.
Selam
Arkadaşlar gerçekten de bağzı faydalı bağzı gereksiz bilgiler yazılmış. Evet aynı zamanda kimi doğru kimi ynalış ama eminim ki yinede hepsi faydalı bilgiler.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bir Lens fotoğraf makinesinde herşey olabileceği hiçbirşey de olabiliri. Örneğin canon veya nikon veya herhangi biri iyi lensler yapıyor diye fotoğ. makinesi de iyi olacak diye birşey olamaz! Ha ama iyi lens yapar orta kalitede makine üretir o zaman lens makinenin açığını kapatır tabi ki tam tersi de mümkün.
Zoom konusuna gelince..Optik zoom denen şey tabi ki aslında en doğal ve en faydalı zoom yçöntemi ..fakat bir arkadaşın da dediği gibi dijital zoom un da kullanıldığı alanlar mevcut...dijital baskıcılık..garfik taasrım gibi...yani sözün özü herşey size kalmış...neyi nasıl nerede kullanacağınızı siz bileceksizniz..yani dijital zoom palavra aldatmaca diye birşey söz konusu değil.
Marka konusunda ise gerçekten çok iyi tercih yapmamın gerekiyor. Fakat zaman zaman bazı markalardan çok şaşırtıcı ürünlere de rastlamıyor değiliz. Örneğin Canon gibi bir dijital fotoğraf makinesi devi son derece kalitesiz makineler üretebileceği gibi..canona nazaran piyasa payı daha düşük olan Minolta bir modelinde harikalar yaratabiliyor..bınların hepsi pzarlama taktikleri falan filan..önemli olan neyi istediğimiz?? biz ne fotoğraflayacağız? bütçemiz ne kadar? alacağımız makinenin profesyonellik derecesi nasıl olsun istiyoruz? ve daha birçok etken...Misal biz alacağımız fotoğraf makinesini pek manuel kullanmak istemiyoruz, genelde otomatik ayarda veya makinenin kendi bünyesinde bulunan belli çekim modlarında çekim yapmak istiyoruz..eğer böyle bşr tercihimiz varsa bu işi son derece güzel beceren hem küçük boyutlu hem de kaliteli birçok makine var piyasada. Ama yok efendim ben gün gelir çiçek çekerim gün gelir böcek çekerim, gece gündüz demeden makinem elimde dolaşır sürekli çekerim şeklinde düşünüyorsak o zaman manuel özellikleri biraz daha fazla olam makineler ilgi alanımız olmalı..
Sözün özü...hiç bir makine ya da marka mükemmel değil..hepsinin belli ticari pazarlama stratejileri ve teknikleri var..her markanın da önceden söylediğim gibi kendi içinde bir inci modeli var ) Siz eğer yeni fotoğraf mikenesi almak istiyorsanız benim size tavsiyem mutlaka internetteki değerlendirme ve test sayfalarını dolaşın, ben şahsen dpreview.com un değerlendirmelerini ve uyguladığı tesetleri hep başarılı bulmuşumdur. Ayrıca türkiyenin en ucuz fiyatlarıyla bir fotoğ. makinesi edinmek istiyorsanız BURAYA TIKLAMADAN kesinlikle makine satın almayın...
Saygılarımla
Sevgili Gogo78, aradığın cevap burada
http://www.fotokritik.com/forum_goster.php?konu_id=13238
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Sayın Arkadaşlar. Çok Yeniyim Yardıma İhtiyacım Var
03 May. 2025, 18:10 aslls
019103 May. 2025, 18:10
aslls -
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?