ozcanikli
ozcanikli (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Yeni Makine Alacaklar Kesin Okusun.

2-3 ay önce hiç birşey bilmezken gözü kapali bir s2 aldım ve cok şey öğrendim.
Bir makine alirken öncelikle dikkat edilecek konular.

1. Öncelikle Optik zoom'un büyüklüğü.(digital zoom bir aldatmacadir.Optik ne kadar büyükse makine o kadar iyidir.(Tabi lensin kaliteside cok mühim.Canon lens, leica lens,sony lens,vb)
2. Makinenin megapiksel olayi.Makinenin megapiksel olayıda bir aldatmaca.Eğer takvim yaprağı yada poster bastırmıcaksanız 8.0 10 megapiksel bi makine gereksiz oluyor.
3.Makinenin pili harcama durumu.Eğer az pil tüketen ve özellikle lityum olmayan şarjli pil kullanlar tercih ederseniz memnun kalırsınız.
4.Belli markalar üzerinde durmakta fayda var.Hafiflik miniklik yada kullanım alanınıza göre bi makine tercih edin.
5.Eğer evde resim cekecekseniz kesinlikle 500 milyonu aşan fotoğraf makinesi almayın.

.....................................................
NE kadar kaliteli makine olursa olsun.fotograf baskısını iyi vermeyen bi fotoğrafciniz varsa sonuç mide bulandırıcı.

Ben 8 megapikselde resim cektim adam bundan küçük bi kağıda bastığı zaman 8 megapiksellik cözünürlük 3 megapiksele dönüşüyor.PEki ne gerek var 8 megapiksele para dökmeye?

Tarih: 13 Ocak 2006, 18:34 - İp: yok
viiiizzzz
viiiizzzz (üye)
İstanbul / Meraklı

"Optik ne kadar büyükse makine o kadar iyidir."

Yanlış bir bilgi...

Tarih: 13 Ocak 2006, 18:41 - İp: 85.***.**8.29
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

özcanikli tam ben de bir kamera alma aşamasındaydım.. tavsiyelerin için teşekkürler.bu arada ben de s2 almak istiyorum..başka konular altında s2 ile ilgili bir sürü yorum yazıldı.. hepsini okudum..acaba yeni bir kullanıcı olarak bu makineden memnun musunuz? İkincisi evet katılıyorum mp çok önemli bi krite değil..fakat lens ve sensör çok önemli..acaba s2 nin sensor büyüklüğü kaç? Lensi canon mu? başaka makine kullandın mı bilmiyorum ama genel olarak s2 içine sindirebildiğin bi makine mi? tşk

Tarih: 13 Ocak 2006, 18:47 - İp: 85.***.**1.10
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Nerden buluyorsunuz bu tür bilgileri anlamıyorum.
www.melihozbek.com buradan doğru bilgilenin arkadaşlar...

Tarih: 13 Ocak 2006, 19:28 - İp: 85.***.**8.166
ozzyalp
ozzyalp (üye)
İzmir / Amatör

Bu sonuçlara hangi değerlendirmeler ve hangi deneyim sonucu ulaştığınızı merak ediyorum bende. Kısmen doğru bilgiler var yazdıklarınız arasında ama Burkay bey'in verdiği linki kullanmanızı ve forumu biraz daha derin araştırmanızı tavsiye ederim.

Tarih: 13 Ocak 2006, 20:55 - İp: 82.***.**4.30
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Dijital zoom'un kesinlikle aldatmaca değil aksine çok faydalı olduğuna inanıyorum. 10x15 baskılarda, dijital zoom kullanıldığı farkedilmiyor. kesinlikle faydalı dostum...

Tarih: 13 Ocak 2006, 21:05 - İp: 88.***.**0.2
aylin_84
aylin_84 (üye)
Samsun / Amatör

SLM BEN VOLKAN (BU ADRES ARKADAŞIN) BENIM ELIMDE CANON A510 VAR.ERKAYALARDAN YENİ ALDIM VE DAHA GARANTİSİ İMZALANMADI.HERŞEYİ SIFIR FULL.HİÇ KULLANILMADI SAYILIR BİR İKİ KEZ KULLANDIM.EKRANDAKI BANTI DAHİ DURUYOR EN UFAK ÇİZİK DAHİ YOK ZATEN DEDİĞİM GİBİ YENİ ALDIM. ACİL NAKİT PARAYA İHTİYACIM VAR SATMA SEBEBIM BU.YANINDA BIRDE 512 KINGSTON KART HEDIYE EDECEĞİ[email protected] yada 05447433770 den ulaşabılırsınız.

Tarih: 19 Ocak 2006, 17:58 - İp: 81.***.**0.179
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bilgiler tamamen yanlış değil.Çoğuda doğru.
Lazut senin burda ne ışın var.Cık cık cık.

Tarih: 19 Ocak 2006, 18:29 - İp: 85.***.**3.81
mrtksn
mrtksn (üye)
Ankara / Amatör

ideefixeden spariş ettiğim canon powershot a610 bugün elime geçti, saatlerdir oynuyorum makinayla; doğru tercih yaptığıma kesinlikle eminim.

peki nasıl seçtim a610 u?

öncelikle belli bir maximum bütçe belirledim ve alışveriş sitelerinden bu fiyatın altında olan makinaları tek tek incelemeye başladım; bu sırada aklıma yeni kriterler gelmeye başladı: resim kalitesi sınıfında kesinlikle üst düzey olacak, makro çekimi iyi olacak, sensörü en az 3mp olacak,en az 4x optik zoom olacak,manuel kontroller olacak,hızlı çalışacak,pilleri idareli kullanacak,sağlam olacak, tipi güzel olacak

bazı kriterlerdeki yeterliğili sınamak kolay oldu (5.0mp > 3.0 mp gibi ), iş resim kalitesi, kullanışlılık, müşteri memnuniyeti v.s gibi şeylere de açıklık getirmek için de şunu yaptım: google.com.tr ye girdim ve "review makina mark ve modeli" şeklinde tek tek arama yaptım her aday için. karşıma çıkan incelemeler genelde belli sitelerdendi hep zaten. neyse son derece ayrıntılı olan bu incelemeleri okudum, her model için en az 2 farklı inceleme okudum, örnek fotoğrafları ve videoları inceledim , makinaların artı ve eksilerini iyice öğrendim.

sonra başladım alışveriş sitelerini gezmeye ve finalist makinalar hakkında yapılan kullanıcı yorumlarını okumaya.

finale 3 makina kalmıştı: canon a520/510,canon a610;

hepsinin birbirine göre üstün yönleri vardı;

a510: düşün noise,3.2mp olmasına karşın yüksek fotoğraf kalitesi ve düşük fiyat; ne yazıkki rengi gri ve kahferengi karışımı bişeydi, en çok 20fps lik video çekebiliyordu
a520: 4mp olması, fiyatının yine ucuz olması onu ciddiği bir rakip haline getirirken, a510 noise konusunda yenik düşüyordu, ama kasasında kahferengi yoktu
a610: bütçemi yaklaşık 100 ytl kadar aşıyordu; buna karşın 1cm makro,5mp ve 1/1.8 ebadında sensör,30fps ve limitsiz video çekmesi,digic2 işlemcisini kullanması yüzünden çok daha hızlı olması gibi çok güçlü yanları vardı;

iyice kararsızlığa düşmüştüm; donanım ve fotoğrafçılıkla ilgili forumları gezmeye başladım bu sayede bu 3 makinayla ilgili doğrudan kullanıcı fikirlerini öğrenebileceğim gibi yaşattıkları sorunları da önceden görmüş olacaktım;

a610 bütçemi aşasına karşın ekstra ödenek sağlamam imkansız da değildi, ama beni buna itecek bir sebep daha lazımdı: en iyisi o olduğuna inanmalıydım; forumları gezdim, a610 için neredeyse tek kötü bir şey okumadım; ne yabancı nede türk sitelerinde yoktu kötü bir deneyimi olan kullanıcı! kaldı ki bir çok sitede 1000$ lık makinalarla karşılaştırılmaya başlanmıştı bu makina; sonuç olarak bu forumda da okuduklarımdan sonra a610 almaya karar verdim; fiyat araştırması yaptım, taksitli alacağım için bulduğum en uygun yer de ideefixe oldu, ve makinayı aldım; aman diyeyim teknosa dan uzak durun kazık yersiniz. öyle araştırmadan mahalledeki bilgisayarcıdan alma gibi bir hata ise affedilmez; bizim burda bir mağaza a520 için piyasa fiyatından 180 ytl yüksek br fiyat çekti!

sonuç olarak,eğer çok spesifik bir makina almayacaksanız, sanırım izlediğim yolu izlerseniz zararlı çıkmazsınız.

Tarih: 20 Ocak 2006, 01:51 - İp: 195.***.**4.219
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Tarih: 20 Ocak 2006, 16:35 - İp: 88.***.**7.206
drongo
drongo (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Iyi ve doğru seçim yapmışsın, güle güle kullan. Ben de bugün A610 aldım, çok memnunum. [>:D

Tarih: 22 Ocak 2006, 02:50 - İp: 85.***.**9.166