concon
concon (üye)
Ankara / Meraklı

W15’imi Satıp H1 Almak İstiyorum

Dostlar;
1 ay önce bu forumu henüz keşfetmeden Sony W15 satın aldım. Forumda H1 kullanan arkadaşların fotoğraflarını görünce pişman oldum. H1 kullanan Demirkayanın fotoları beni delirtti. Dadanagast ve Pazarbeyin makineler hakkında aydınlatıcı mesajları beni bu karara yönlendirdi.

Ankarada bir kaç fotoğrafçıya W15'imi verip H1 almak istediğimi söyledim. Adamlar 500 YTL fark istediler. Makinaların piyasa fiyatları yaklaşık şöyle: W15-640 YTL, H1-900 YTL. Aradaki 260 YTL'lik fark bana şimdi 500'e patlıyor. Zamanında 260 YTL daha ödeyip H1 almadığıma köpekler gibi pişmanım.

Acaba makinamı verip 500 YTL fark ödeyerek H1 alsam aptallık mı etmiş olurum. Ya da bu işin başka bir yolu var mıdır? Bana bir yol gösterin dostlar. Sıfır makinamı da neredeyse bedavaya vermek istemiyorum açıkçası.

Tarih: 14 Kasım 2005, 15:48 - İp: yok
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

slm concon
öncelikle makina 2. el olduğu için o fiyat karşılaştırmasını yapmamalısın. eğer h1 almaya karar verdiysen fazla tereddüt edilecek bir makina değil.
ayrıca h1 i sadece resim kalitesinden dolayı mı tercih ediyosun o da önemli eğer sadece resim kalitesi istersen daha iyi seçenekler de var. video kaydı dersen sana memorystick gerekecek ben s2 kullanıyorum 2gb sd kartım var. memorystick ler pahalı diye duymuştum.

#portigo' tarafyndan 14.11.2005 22:00:22 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Kasım 2005, 22:00 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

H1 ile diğeri karşılaştırılmaz bile. Hemen kendi makinanı satıp h1 al bir tane. kendi makinanı kendin satarsan daha az zarar edersin.

 

Tarih: 14 Kasım 2005, 23:41 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

concon sellam hoş geldin..w15...w17 vs.. yada bu segmenteki makınalara neden bu kadar para verirsiniz anlamıyorum...hele w7 nin fiyatı yaklaşık h1 fiyatı demek...ama neyse almışsın birkere...pazarbey in dediği gibi kendin uygun bir şekilde belki dostuna satarsan daha az zarar edersin...
gelelim h1 e ben de bu makınayı kullanıyorum acık soyleyeyım gören kullanan herkrsi şaşırtıyor benım fotoara da bakabilirsin ozellikle zoom cekımlerde ve gece cekımlerinde ne kadar ıyı olduğunu göreceksin...Ben slr alabilmekiçin satıyordum makınamı yepyenıdır zatalileri fakat şimdilik satışı erteledim...

not...bizimn dada.. da pazarbeyde aslında canon cudur sen yanlış adamlara sormuşsun

 

Tarih: 15 Kasım 2005, 02:33 - İp: yok
puma
puma (üye)
İçel / Amatör

bende hüzün seli ne katılıyorum, h1 kullanıcısı olarak cok memnunum arkadasım.

pazarbey gözlerimi yasarttın dostum ve sasırdım, h 1 i bırak s2 al dememissin ( saka saka )

herkese selamlar..

 

Tarih: 15 Kasım 2005, 09:53 - İp: yok
concon
concon (üye)
Ankara / Meraklı

Sevgili portigo; evet H1'i resim kalitesi için almaya karar verdim. Video kaydı gerçekten umrumda değil. Hiç olmasa da olur. Bu sitede H1 kullanan arkadaşların fotolarını görünce kararımı verdim. Pahalı falan, artık aldık bir memorystick. Mecburen onu kullanmaya devam edeceğiz.

Pazarbey Üstadım; valla haklısın galiba. Bayiler çok düşük fiyat veriyorlar. Herhalde bir tanıdığa satmaya çalışacağız. Satamazsam da makinemi kardeşime verip H1'e yeniden para bayılacağız. Bu arada Avukat olduğunu öğrendim. Ben de birkaç yıl avukatlık yaptıktan sonra müfetiişliğe geçtim. Okul hangisiydi hocam? Benim Ankara Hukuk-2000

Hüzünseli dostum; ne desen haklısın. Fotoğrafçılığa merak sardım. Doğru dürüst araştırma yapmadan W-15 aldım. Biraz arkadaşların, biraz da bayilerin fikirlerine aldandık. Sizler gibi makineden fotoğrafçılıktan anlayan kişilere ulaşabileceğim böyle sitelerden haberim bile yoktu. Makineyi aldıktan sonra bu siteyi keşfettim. Fotoğrafları ve yorumları okuyunca ne kadar yanlış bir seçim yaptığımı anladım. Mesajını gördükten sonra senin fotoğraflarına baktım. Valla hepsi çok güzel, ellerine sağlık. Umarım ben de böyle fotolar çekebilirim. Pazarbeyin S2'ci olduğunu biliyorum. Ama yine de ona sormak istedim. Kendisi bizim gibi acemilere elinden geldiğince yardım etmeye çalışan, sorularımızı cevapsız bırakmayan birisi. Dadanagast'ı da zikretmeden geçemeyeceğim.

Bu arada H1'ini satmaya niyetlenirsen mutlaka haberim olsun.

Hepinize teşekkür ederim dostlarım. H1 alacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Saygılarımla.

 

Tarih: 15 Kasım 2005, 10:10 - İp: yok
concon
concon (üye)
Ankara / Meraklı

Teşekkürler Puma; alacağım bir H1. Kararım kesin. Pazarbey beni kandıramaz merak etme. Ben de H1'cilerin safına katılarak S2'ciler ile göğüs göğüsre cenk etmek istiyorum. Şimdilik silahımız yok ama gönlümüz H1'cilerin yanında.

 

Tarih: 15 Kasım 2005, 10:14 - İp: yok
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

iyi güzel h1 alacaksın ama sadece resim kalitesi için daha iyi makineler var bence onlarada bak. h1 ve s2 resim kalitesinin yanında ki birçok özelliğiyle insanı kendine çekiyo

 

Tarih: 15 Kasım 2005, 22:11 - İp: yok
puma
puma (üye)
İçel / Amatör

valla cocncocn kardesim bende 3 ay boyunca s2 h1 arasında kaldım, pazarbey ve dadanagast çenemden bıktılar, hatta pzarbeyle aynı zamanlarda aldık makineleri onunki benimkinden 2-3 hafta önce geldi yanılmıyorsam o da yurtdısından aldı, hatta birbirimize onu alma bunu al diye takıldık durduk.

sonunda o s2 ben h1 sahibi olduk ikiside cok güzel makinalar, hatta forumda cok tartısmaları oldu bi ara, pazarbeyin rahmetli sitesinde yarısmamız bile vardı yani baya pöpüler iki makinada. bende amerikadan aldım h1 i cok uzun zaman arastırma yaptım ve karar verdim.

sonuc olarak, h1 kullanan herkes memnun ( aksine ben rastlamadım) ayrıca sadece resim kalitesi degil video cekim olayıoda güzel, 1gb pro karta 45 dakika normal cekim yapabiliyorum 640*480 25 fsp. bence gayet iyi degerler. bu süre sana yeter zaten kanımca.
valla su an karsımda duruyo makina, cok da güzel duruyo ha

valla secenek cok,makinada cok ama h1 diyorsan ben al derim. görüsmek üzere, tüm dostlara sevgiler..

 

Tarih: 15 Kasım 2005, 23:08 - İp: yok
concon
concon (üye)
Ankara / Meraklı

Eyvallah Puma kardeş. Şu W-15'i bir satayım hemen alacağım H1. Yardımlarınıza teşekkürler.

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 14:08 - İp: yok
  • 1