abuzittin2
abuzittin2 (üye)
Malatya / Doğa Fotoğrafçısı

Ve Sonunda Pes Ettim

arkadaslar yaklasik bir ay evvel canon eos 300 d kit

Tarih: 16 Mart 2005, 00:10 - İp: yok
abuzittin2
abuzittin2 (üye)
Malatya / Doğa Fotoğrafçısı

arkadaslar özür dilerim yanlislikla mesaji yarim gönderdim,kaldigim yerden devam ediyorum .ben yaklasik bir senedir sony f 828 kullaniyordum.bir kac eksisi disinda makinamdan memnundum.fakat bu forma takilmaya baslayinca fotografciligin sadece benim yaptigim gibi,deklansöre basmakla olmadigini anladim.ve makinami satarak canon eos 300d kit-75-300 mmve 50mm macro objektif aldim.amma velakin bu isin bunlari alinca olmayacgini anlamam bana pahaliya patladi.Slr fotografciligin bu kadar zor oldugunu bilseydim bu ise kalkismazdim.ve sonunda pes ettim ve bumakinayida bugün ebayda sattim ve kendime olympus camedia 8080 aldim .simdide kara kara düsünüyorum iyimi yaptim diye bana bir akil verirseniz sevinirim

 

Tarih: 16 Mart 2005, 00:22 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

vw golfüm vardı, sattım ferrari aldım, ama bu otomobili şehir trafiğinde kullanmak çok zormuş meğerse onu sattım şimdi de toyota corolla aldım. iyi mi yaptım kötü mü? gibi bir soru sormuşsun? bu sorunun cevabını yalnız sen verebilirsin. Önce fotoğrafla ne kadar ilgilenmek istediğine karar ver. Anladığım kadarıyla bütçe problemin yok. O halde bu işe ne kadar zaman ayırabileceğine, ne kadar merak duyduğuna ve kendini ne kadar geliştirmek istediğine karar ver. Keşke bu alım satımları yapmadan sorsaydın sorularını.

 

Tarih: 16 Mart 2005, 11:32 - İp: yok
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

oly-8080 kendi sınıfının en başarılı makinesi...herkes bu konuda hemfikir sanırım.

 

Tarih: 16 Mart 2005, 11:47 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

bence yanlış yapmışsın 300d daha iyi,kaliteli çekim yapan bir mak.300d den tek artısı gövdesinin daha sağlam olması

 

Tarih: 17 Mart 2005, 19:48 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

abuzittin, fotografcilik 300d ile ne kadar zorsa 8080le de o kadar zor... Makina degistirdikce fotografciligin kurallari degismiyor.

 

Tarih: 18 Mart 2005, 10:07 - İp: yok
murlem
murlem (üye)
İzmir / Amatör

Abuzittin arkadaş,

Bu durumu sadece sen tartıp değerlendirebilirsin, bu senin neyi istediğine bağlı. "Ben olsaydım" diye başlayan cümleler senin işine ne kadr yarar bilemiyorum. Yazdıklarımın fotoğrafçılıkla bir alakası yok ama pişmanlık duygusunu hayatından mümkün olduğunca uzaklaştırmalı insan. O an öyle istemişsin yapmışsın. Rahat ol....yok bişey....

 

Tarih: 18 Mart 2005, 10:33 - İp: yok
abuzittin2
abuzittin2 (üye)
Malatya / Doğa Fotoğrafçısı

saol murlem arkadas.biraz rahatladim .fotografcilik bakimindan degil psikolojik bakimdan .ha bu arada siz psikolok musunuz?.... saka saka.benim su anki panik durumumuma en güzel böyle cevap verilirdi tebrikler.sabirsiz davranmamak lazim .bunu yeni aldigim olympusu görünce anladim.gercektende fotografcilik bayagi bir zahmet gerektiriyor.herkese bol resimli günler

 

Tarih: 23 Mart 2005, 15:41 - İp: yok
xenkebikec
xenkebikec (üye)
Kocaeli / Meraklı

Bende DSLR bir makina almayı düşünüyorum, maddiyat dışında ne gibi zorluklarla karşılaştın. Ben de şimdi dandirik bir makina var HP 635 ama sevmedim çok geç çekiyor ve azcık ışıksız ortamlarda hiç sonuç vermiyor. Bende güzel bir makine almaya karar verdim ve Nikon D70 karar kıldım. Sen neden vazgeçtin SLR den anlatırsan sevinirim.

 

Tarih: 23 Mart 2005, 15:52 - İp: yok
abuzittin2
abuzittin2 (üye)
Malatya / Doğa Fotoğrafçısı

xenkebikec kardes(Ismini yazmakta zormus arkadas ya) en birinci ve en önemli sebep ve hatta tek sebep diyebilirimki objektif fiyatlarinin cok asiri pahali olmasi .dslr makinaya bi ton para veriyon ,sonrada az bucuk sööle internete gördüklerin gibi resim cekmek istiyon,eeee ne lazim öyle resim icin :kalite objektif o ne kadar: Kalite objektif 1000 eur bir macro, bir tele zoom derken bakiyon 5000 eur gitmis .alirsin abi koc gibi 8 mp compact bir makina ortalama 800-1000 eur kullanirsin tepe tepe.benim yorumumda bu.(Gerci ustalar bana kizacaklar ama)

 

Tarih: 25 Mart 2005, 12:38 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili abuzittin2

Başına gelen bu musibetten sonra çok güzel bir nasihat vermişsin. Senin bu nasihatin sayesinde belki birileri gereksiz masraftan kurtulacak. Keşke sen de daha önce sorsaydın dediğimde bunu kasdetmiştim. Daha önce sorsaydın belki sen de böyle bir tavsiye alacak ve hiç SLR olayına girmeyecektin. Her neyse olan olmuş. Juggler'ın dediği gibi fotoğrafçılığın kuralları makineye göre değişmiyor. O kuralları bilip uyguladıktan sonra Olympus 8080 ile de şahane fotoğraflar çekersin. "Ustalar bana kızacak" demişsin. Niye kızsınlar. Usta diye adlandırdığımız bütün fotoğrafçılar SLR kullanmıyor ki. Galiba makine seçiminde yapılan en büyük hatalardan biri de bu oluyor. Usta olmanın yolunun SLR kullanmaktan geçtiği, SLR alınca otomatik olarak usta olunacağı zannediliyor.
Ustaların cevaplaması gerekirken ben cevapladım. İnşallah ustalar bana da kızmazlar

 

Tarih: 25 Mart 2005, 15:53 - İp: yok