Fotoğrafçılık Forumları
Ucuz Makine Bulalım
Slm arkadaşlar ilk önce site süper insanın öğrenebileceği bir çok şey olduğu kesin bu siteden bende öğrenmek istiyorum ama sadece okuyarak olmayacağı için bir makine almak lazım ama nasıl bi makine alacaz ben daha çok profesyonellerin kullandığı büyük makinalar var ya onlardan istiyorum ama ben profesyonel olmadığım için o tarz bi makinenin en az özelliklisi en ucuzu gibi bişey bakıyorum 400 ytl na böyle bi makina bulabilirmiyiz dijital bir makina olsa ekranı olması çokta önemli değil şu aşamada ama ekranlı olsa ne fark eder fiyat olarak bunları cvplandırırsanız çok minnettar kalacağım şimdiden teşekkürler
Merhaba;
Hoşgeldiniz, bu hastalık insana bir bulaştı mı bunun kurtuluşu yok... Ne istediğinize tam karar vermeniz, nasıl fotoğraflar çekeceğinizi belirlemeniz, bunlardan nasıl baskılar alacağınız gibi konuların aydınlığa kavuşması gerekir.
Aşağıda adreslerini vereceğim sitelere bakarak makine tercihinizi belirlerseniz sonrasında bizlerin yönledirme yapması daha kolay olur.
Şimdi siz "ben zaten makine seçimi konusunda kararsızım, bu söyledikleriniz benim işimi görmüyor" diyeceksiniz. Ben de size cevap olarak "yazdıklarınız neticesinde nasıl bir makine istediğiniz anlaşılmıyor, bu sitelere bakarak fiziki ve teknik özellikleri konusunda bir göz aşinalığı olsun" derim.
Herhangi bir/birkaç makineyi listenize aldıktan sonra bunları sorarak konuya devam etmeniz daha sağlıklı olur. Çünkü size şu makine iyidir, xx mp'dir, şu kadar zoomu vardır, fiyatı da 400 ytl civarı demek en kolayı.
Madem böyle bir işe gönül verdiniz eldeki imkanlar dahilinde en iyiyi ve sizin işinize en çok yarayacak olanı almanız (bizim de katkıda bulunmamız) daha doğru olur.
Umarım fazlaca sıkmadım, daha sonra tekrar görüşmek üzere
http://www.dpreview.com/
http://www.imaging-resource.com/
http://www.steves-digicams.com/
Evet anladım dediklerinizi tip olarak Panasonic DMC-FZ30 ve FinePix S602 Pro Zoom gibi bir makine istiyorum bu tipte olan en iyi özellikte 400 ytl sınır rakama yakın (aşabilirde altında da kalabilir) ama istediklerimden bir tanesi kesinlikle dijital olması yoksa kendim banyo ile uğraşacak kadar yeterli zamanım yok diğer özellikler size üstadlara bırakıyorum ne kadar seçenek sunarsanız bana o kadar çok iyilik yapmış olursunuz ki anlatamam daha 19 yaşındayım daha fazla vakit geçirmeden bu olaya kaptırmak istiyorum kendimi heycanla cvplarınızı bekliyorum umarım sizi ben kafanızı ağrıtmıyorumdur
Merhaba rocklifest,
Kafamızı ağrıtmıyorsun tabi ... Ama ben hala senin kafanda bazı kavramların tam oturmadığını seziyorum.
Öncelikle şu konuda anlaşalım, sen klasik analog bir makine (yani filmli bir makine) istemiyorsun... Doğru anlamışım herhalde
Gelelim dijital dünyasına, burada makineler üçe ayrılır, ana hatlarıyla :
Kompakt : Amatör
SLR-like : Yarı profesyonel
DSLR : Profesyonel
Senin tipini tarif ettiğin ve örnek verdiğin "Panasonic DMC-FZ30 ve FinePix S602 Pro Zoom" SLR-like olarak adlandırılan makineler... Bunlar 500-700 $ civarı (ABD fiyatları), Panasonic DMC-FZ30 zaten piyasaya çıkmadı ve muhtemelen 700$ dan aşağı bir fiyatı olmaz...
Kısaca şöyle söyleyeyim; sen DSLR istemiyorsun ve elindeki para da SLR-like almaya yetmez
O zaman kompakt, fakat tüm ayarları manuel, fiyatı da makul olan bir başlangıç makinesi alman en mantıklısı
Bu grupta sana önereceğim (benim kendi fikrim) Canon A510 veya 520, biraz daha pahalı ama iyi bir makine olan Canon A95 olacaktır... Bunları verdiğim sitelerde bir incele, belki başka markaların benzer modellerini beğenirsin...
İş sonuçta senin harcama limitinle ilgili ... Şunu da unutma, makineyi aldıktan sonra hafıza kartı, pil, kamera için kılıf vb. ekstralar çıkacak, sonra hayal kırıklığına uğrama
Hadi bakalım dersini çalış, kolay gelsin
zor dostum zor...
İlginiz için tekrar teşekkür ederim bazı kavramların kafamda oturmaması kesinlikle doğru bi açıklama ama bunun ilk nedeni benim için önce özelliklerinden daha çok karizmasıdır sizin verdiğiniz modeller "Canon A510 veya 520, biraz daha pahalı ama iyi bir makine olan Canon A95" benim bu ihtiyacımı görmüyor olaması nedeniyle kompakt makine grubu bu tip makinalardan oluşuyorsa o zaman SLR-like tip makinelere yoğunlaşalım işte tam burda fiyat konusu karşımıza çıkıyor sanırım bunu da ikinci el makine olarak çözebiliriz diye düşünüyorum ama güvenebilirliği açısından da pek sıcak bakamıyorum işte şu anda kararsız bi durumdayım
Sanırım fiyatda biraz yukarı çıkmanın zamanı geldi sonradan çıkan harcamalar önemli değil ufak ayrıntılar onlar önce makineyi alalım gerisi kolay aaaaah aaaaaahhh
10.000 dolarlık gibi görünen 400 YTL değerinde bir makine arıyorsun anladığım kadarıyla. Ferrari görünümlü Şahin gibi birşey. Yanlış mı anladım?
sevgili bitpire merhaba...
epeydir yoktun, izne falan mı çıktın?
selamlar...
Yok be Centurion. Henüz çıkamadım. Hafta sonları Saroz'la idare ediyoruz şimdilik. Her hafta 650 km
#bitpire' tarafından 22.07.2005 14:27:09 tarihinde düzenlendi.
ona da şükret, biz onu da yapamıyoruz.
"10.000 dolarlık gibi görünen 400 YTL değerinde bir makine arıyorsun anladığım kadarıyla. Ferrari görünümlü Şahin gibi birşey. Yanlış mı anladım? "
Güzeldi ama 10000 $ yerine 1000 $ desek daha iyi olur ne yapacan eldeki imkanlar öyle
Normal fotoğraf makinem var zaten 5.1 mp
daha profesyonelleşmek istiyorum
buda SLR olarak olacaksa alıcaz artık varsa bildiğin makine yardımcı olursun artık gençlerin elinden tutmak lazım yanılıyormuyum
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
İlk Defa Makine Alacağım Öneri Ve Tavsiye
05 Haz. 2025, 10:26 insanyiyici
152810 Haz. 2025, 12:39
mete007 -
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2218721 Şub. 2025, 11:34
emre11 -