magnetic
magnetic (üye)
Kocaeli / Meraklı

Sony Ve Canon Arasında...

Öncelikle hedefim bir digital makina almak bu konuda bilgim olmadığı için forumlara baktım ve burası kadar kaliteli bir yer bulamadım. yorumlar karşılıklı saygı gerçekten mükemmel istediğim cevaba ulaşabileceğim kanısındayım.

birincisi makinayı anı fotoğrafları için düşünüyorum ama fotoğrafçılığa merakım var ve daha sonra yarı profosyonel bir makinayla devam etmek istiyorum ve benim gibi pekçok arkadaşın olduğunu tahmin ediyorum

İstediğim özellikler
görüntü kalitesi
pil sorunu olmamalı
kapalı ortamlarda iyi çekim
estetik olarak güzel bir makina
kullanımı kolay olmalı
taşınabilir ve ergonomik olmalı
ve fiyat uygunluğu en fazla 600
aklımda bir kaç model var ve bir karşılaştırma yaptım

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/987-1035-1242-1258.html

bir de 15 güne kadar almanyaya gideceğim ama yurtdışından getirelen makinalarda garanti problemi oluyor diyorlar canon bayiside garanti kabul etmeyiz dedi.

benim en cok hoşuma giden model Sony Cybershot DSC W17 oldu itiraf etmeliyim biraz görünüşten kaynaklanıyor eğer değerli yorumlarınız alabilirsem sevinirim
teşekkürler..

Tarih: 11 Haziran 2006, 09:14 - İp: 85.***.**3.60
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba subaschi bence sen yanlış biliyorsun.Canon ve nikon sensorlerini kendileri üretir.Hatta bütün parçalarını kendileri üretir.Ama sony ne yazııkki lensini ve bunun igib bir kaç parçasını başka firmalara ürettirir.Mesela hiç araştırdınmı bilmiyorum ama Sony video kameralarında carl zeiss merceği kullanmadan önce kendi lensini ve canon lensini kullanıyodu.

Tarih: 13 Haziran 2006, 14:35 - İp: 85.***.**9.41
iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

valla illaki yazdıklarından birini alacaksan sonyi tavsiye ederim. nede olsa sony
bencede garantiyi boşver.
ne zaman gitsen kullanıcı hatası diyorlar

Tarih: 16 Haziran 2006, 17:36 - İp: 81.***.**0.94
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Magnetic selam.Bana kalırsa yurt dışından 3 kuruş ucuza alma pahasına,almayı düşündüğün fotoğraf makinasını riske etmeye değmez.Türkiyeden garantili bir makina almanı tavsiye ederim.
Tavsiyem ise Canon A610 olacaktır.Şimdi özelliklerini saymak çok zamanımı alır ancak;
www.dpreview.com
sitesini ziyaret edersen,orada hem teknik özelliklerini hemde makina ile çekilmiş fotoğrafları görüp yaklaşık bir fikir edinebilirsin.
Piyasa fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 550-600YTL kadardı.Tabi bu fiyat,A610'un yeni modelleri piyasaya çıkmadan önceydi.Belki şimdi ucuzlamıştır.

Unutmadan söyliyeyim iş sadece makinayı almakla bitmiyor.
Taşıma çantası,hafıza kartı ve pil+şarj aleti için 100-150 YTL kadar daha bütçe ayırmanda fayda var.

Tarih: 17 Haziran 2006, 01:59 - İp: 85.***.**3.86