Fotoğrafçılık Forumları
Sony Ve Canon Arasında...
Öncelikle hedefim bir digital makina almak bu konuda bilgim olmadığı için forumlara baktım ve burası kadar kaliteli bir yer bulamadım. yorumlar karşılıklı saygı gerçekten mükemmel istediğim cevaba ulaşabileceğim kanısındayım.
birincisi makinayı anı fotoğrafları için düşünüyorum ama fotoğrafçılığa merakım var ve daha sonra yarı profosyonel bir makinayla devam etmek istiyorum ve benim gibi pekçok arkadaşın olduğunu tahmin ediyorum
İstediğim özellikler
görüntü kalitesi
pil sorunu olmamalı
kapalı ortamlarda iyi çekim
estetik olarak güzel bir makina
kullanımı kolay olmalı
taşınabilir ve ergonomik olmalı
ve fiyat uygunluğu en fazla 600
aklımda bir kaç model var ve bir karşılaştırma yaptım
http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/987-1035-1242-1258.html
bir de 15 güne kadar almanyaya gideceğim ama yurtdışından getirelen makinalarda garanti problemi oluyor diyorlar canon bayiside garanti kabul etmeyiz dedi.
benim en cok hoşuma giden model Sony Cybershot DSC W17 oldu itiraf etmeliyim biraz görünüşten kaynaklanıyor eğer değerli yorumlarınız alabilirsem sevinirim
teşekkürler..
merhaba
sony ve canon arasında demişsiniz ama canon dan beğendiğiniz modeli yazmamıssnız ben w17 modelini test etmiştim gayet iyi bi makine ama yeni seriden W40 modeli bence daha iyi canondan ıxus 800 IS modelini tavsiye edebilirim belki fiyat olarak braz üstlerine çıkabilir ama ultra kompak 4X optik zoom ve optik titreşim engelleyicisi var kesinlikle yabana atılacak bir chaz değil...
öncelikle yanıtın için teşekkür ederim üstteki linkte seçtiğim 4 modelin karşilaştırmasını koydum. sony çok hoşuma gitti ama fotograf makinası olarak canonu bir kenara koyamıyorum.
Kusura bakma ben linki görmemiştim.A610 la kıyaslamıssın.Enstantene ve diyafram değerleri açısından canon daha önde gibi ve 4x optik zoom avantajı yine var bunun yanında bulabilirsen A620 de alabilirsin eğer m.p konusunda titiz isen...
Biara kompakt makina almayı planlıyodum , ozaman baya bi araştırmıştım.. Sizin saydıklarınız dışında aklımda kalan 2 makina daha var onlarıda incelemeni tavsiye ederim
Panasonic TZ1 ve Panasonic LX1
Arkadaslar yorumlar icin tesekkur ederim. su an kararım Sony Cybershot DSC W17 den yana veya canon 610 bu makinalarla ilgili saglıklı fiyatları nereden alabilirm yurtdışından almak daa mı uygun olur. youm yapabilirseniz sevinirim..
Sony alacaksan morfare.com var sony'nin yetkili satış sitesi
Kardeş Almanya'ya gideceksen burdan makine almayı unut bence. Örneğin burada 700 ytl civarında olan Canon A610 Almanya'da 500 YTL civarında. Garanti olayını çok takma bence. Zaten verecekleri iki yıl garanti. Makine iki yılda bozulmaz üçüncü yılda bozulursa o da bi işe yaramaz. Sen iyidsi mi Almanyadan güzel bi makina al gel. Sana bir de link vereyim. Almanyada faaliyet gösteren bir alışveriş sitesi. ( http://www.guenstiger.de/gt/main.asp ) Bu linkten Almanyadaki fiyatlar hakkında bilgi edinebilirsin.
ben dijital fotoğraf makinası olarak sony kullanıyorum. artık benimsedim ki başka makinalara ilgim kalmadı. ilk dijitalle tanışmam sony p52 2 mp. daha sanra p72 3.2 mp. en son p200 7.2 mp.le oldu. sony firma olarak bazı markaların (canon,nikon gibi) sensörlerini üretiyor. gerçi sony lenste üretiyor ama daha kaliteli çıktılar alabilmek için olsa gerek son çıkan modellerinde genelde carl zeiss lens kullanıyor. carl zeiss dünya çapında kendini kanıtlamış ayrıca şu an nasa'nın uzay araştırmalarında kullandığı kaliteli bir lens. lens carl zeiss'ten, sensör sony'den geriye birşey kalmıyor zaten. fotoğraf makinasının en önemli iki unsuru: lens, sensör. ikisi kaliteli oldumu tamamdır. geriye ince ayrıntılar kalıyor. bu ve bunun gibi elektronik cihazlar hakkında detaylı bilgi verebilirim. [email protected]
sony p200 ultra kompakt bir makina. dış kaporta olarak alüminyumdan yapılma şık, cazibeli power yaptığınızda hemen fotoğraf çekmeye hazır hale gelen güçlü (gücünü beraber verdiği gerçekten kendi adıma çok beğendiğim uzun süre şarj gerektirmeyen kaliteli bir batarya sağlıyor.) cihazla beraber ekstra bir şarj aleti verilmiyor. pili cihazın üzerinde şarj ediyorsunuz.li-ion batarya 3.6v. 4400ma. manuel ayar özelliğiyle gece çekimleri tripod üzerinden harika. manuel beyaz ayarı çok güzel sonuçlar almamızı sağlıyor. üzerindeki lcd ekranda dış darbelere karşı korumalı. kullanımı kolay, gömlek cebine koyup taşıyabilirsiniz. daha ne diyem yapmış adamlar helal olsun.
Arkadaslar yorumlar icin tesekkur ederim. buradan once amacım sadece digital makinalarla ilgili onfikir di ama burada fotoğraf yavas yavas tutku olmaya baslıyo makinayı almayı sabırsızlıkla bekliyorum ilerde daa teknik sorularda sorarım insallah...
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
150125 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
247629 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -