kiwi
kiwi (üye)
İzmir / Amatör

Sony T-3? T-7? Nikon 5900? S1?

Sony T-3? T-7? Nikon 5900? S1?
Arkadaşlar ilk makinemi alacağım. Yukarıdakileri fotoğraf ve video kalitesi açısından karşılaştırabilirseniz çok memnun olurum.

Tarih: 15 Haziran 2005, 21:22 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Yekage tabii ki verdiğin paranın değerine ve alacağın malzemenin kalitesine bağlı pil tüketimi.
Ama peki ya genel olarak düşünürsek?
LCD de pil tüketimi fark etmiyorsa neden 300 den 150 fotoya düştü?

Tarih: 17 Haziran 2005, 21:03 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Murat,
Öncelikle nickim yekage değil yekaga (yek-aga)
300 den 150 ye düşen birşey yok. 150 adet çekenlerle aynı lcd kullanılarak 300 tane çeken makine aynı model değil. Dolayısıyla LCD büyüdükçe batarya ömrü kısalır tezin burda çürüyor. Her markanın kullandığı işlemci çektiği güç farklıdır. LCD de buna etken tabi. Ama sadece büyük LCD pil harcıyor küçük alın demek pek mantıklı değil. Büyük LCD de çekeceğiniz fotoyu daha iyi görmek sonrasında makine üzerinden izlemek daha rahat ve keyifli olsa gerek.

Tarih: 17 Haziran 2005, 23:36 - İp: yok
kiwi
kiwi (üye)
İzmir / Amatör

Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. T3 almaya karar verdim. Aslında T7 alacaktım ama garantisiz fiyatı T3 e eşit ve işimi şansa bırakmak istemiyorum. Son bir şey daha bunda standart SD kart kullanabiliyor muyuz yoksa sony e özel mi olmalı?

Tarih: 18 Haziran 2005, 21:21 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sd kartlarini kullanamazsin kiwi.. memory stick alman gerekecek.. sony veya sandisk memory stick olmus farketmez..

Tarih: 18 Haziran 2005, 22:03 - İp: yok
ozzy_3
ozzy_3 (üye)
Konya / Meraklı

Gece çekimlerinde T serisinin pekte başarılı olduğu söylenemez. Nikonları bilmiyorum ama sony diyorsan P200 7.2 mp'i Öneririm. Ben 1 ay önce aldım, elimden düşüremiyorum...

Tarih: 20 Haziran 2005, 00:37 - İp: yok