Fotoğrafçılık Forumları
Sony T-3? T-7? Nikon 5900? S1?
Sony T-3? T-7? Nikon 5900? S1?
Arkadaşlar ilk makinemi alacağım. Yukarıdakileri fotoğraf ve video kalitesi açısından karşılaştırabilirseniz çok memnun olurum.
ben olsam sony t7 alirdim.. video kalitesi acisindan sony'nin ustune yok diye biliyorum.. ama arkadaslar sana daha kesin bir sekilde yorumlarini yazacaklardir.. benimkisi; beklerken hic cevap yazilmadi diye sinirlenmemen icin bir yorum..
foruma hosgeldin.
Cevap yazdığın için sağol. İnşallah daha ayrıntılı cevaplarda gelir.
kiwi daha ayrintili bir cevap gelinceye kadar ben birseyler daha yazayim bari..
daha fazla ayrinti aramana gerek yok bence.. nikon 5900 kullanan biri sana video cekimi harika diyecektir.. sony T7 kullanan ve digerleri de ayni cevabi verecektir.. zaten hicbiri bir video kamera gibi cekemiyor.. coolpix S1 haricinde soylediklerinin hepsi 640x480'de 30fps goruntu kaydedebiliyorlarmis.. yani cok daha iyiler..
nikon 5900 modeli biraz daha fotografik cihaz.. biraz daha fazla manuel var gibi.. ama bu makineler genellikle otomatik ceksin diye aliniyor.. gosterisli olmasi gerekir.. buyuk LCD ekrani cok hos bir ozellik.. sony'nin iki modeli de 2.5" ekrana sahip.. ve T7, T3'ye gore daha yeni bir model..
..
fotograf kaliteleri eminim asagi yukari aynidir.. hicbiri seni uzmez..
..
beklemeye devam.. hadi arkadaslar, konusun.. sizce hangisi?
Kusura bakma bu makinalar hakkında bir yorum yapamayacağım ama büyük lcd almayı falan düşünüyorsan pil tüketimini göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.
Büyük LCD olunca pil tüketimi artar diye bişey yok. Ona göre pixel sayısını ve işlemcisi bataryası da geliştiriliyor. Örneğin Casio'nun 2.7" LCD li EX-z57 modeli tek şarjla 300 den fazla foto çekebiliyor . Zira Panasonic in 2.5" lcd li türkiyeye henüz gelmeyen FX8 de 300 foto çekiyor. Ama diğer 2.5" lcd kullananlar ortalama 150 çeker ki bu da fena değil.
sony t3'le t7 benzer modeller, t7 daha ince ve daha hafif. foto ve video kalitesi açısından pek bir fark yok aralarında. ikisi de gerçekten çok temiz foto ve video çekerler...
nikon 5900 ise dadanagast'ın dediğinin tersine manuel ayarlı bir model değil. bir tek manuel odaklama var ki bu t3 ve t7'de de mevcut.
S1 Nikon'un başarılı bir ultra-kompakt modeli. sınırsız video özelliği, kadraj oluşturmaya yardım eden özelliği, insan yüzü öncelikli otomatik odaklama, D aydınlatma vb. gibi bir çok yararlı özelliği bünyesinde barındırıyor.
Genellikle Sony'leri beğenen biri olarak, bu kez Nikon Coolpix S1 diyorum!
dogru manuel bir yani yok 59900'un; diger yandan nikon 5900'un max ve min shutter sureleri digerlerine gore daha fazla, ayrica daha buyuk CCD'si ve uc cesit metering opsiyonu var.. sonucta biraz daha fazla secenek ve daha fazla sartta kullanim kolayligi sagliyacak bir model 5900..
..
S1 guzel bir model de S2 cikti artik.. kiwi S2'den haberin var mi?
sevgili dadan aga,
canon'la karistiriyor olmayasin? zira nikon'un s2 modelini ben de duymadim. s1 bile dunyada piyasaya cikali henuz 3 ay olmadi!
#centurion' tarafından 17.06.2005 10:55:55 tarihinde düzenlendi.
S2 isimi guzel olsa gerek ki bircogu bu adi kullanmis..
..
beni sonunda "aga" bile yaptin ha centurion..
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Portekiz'de 5. Piri Reis Kongre Kitabında Hikayelerim Çıktı
13 May. 2025, 18:32 serdar102
04413 May. 2025, 18:32
serdar102 -
Sayın Arkadaşlar. Çok Yeniyim Yardıma İhtiyacım Var
03 May. 2025, 18:10 aslls
018203 May. 2025, 18:10
aslls -