alptekinsa
alptekinsa (üye)
Balıkesir / Amatör

Sony Dsc H1 Panasonic Fz30 Mu

sony dsc h1 panasonic fz30 mu uzun zaman incelemelerim sonunda bu iki makine arasında kararsız kaldım rasındaki fiyat farkının azlığı panasoniğin dijittal de yeni olmasına rahmen oldukca olumlu eleştiriler alması kararımı netleştirmede bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Tarih: 24 Kasım 2005, 07:03 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Droral,
Alınganlığımızı ve tepkilerimizi kontrol etmeliyiz diye düşünüyorum.Tahammülsüz bir toplum olduk çıktık.Bende yukarıdaki yazımı tepki gösteren arkadaşın "kantarın topuzunu kaçırdığını" düşündüğüm için yazmıştım.

Sevgili pazarbey dostum,
Alkalin pillerin daha ucuz olduğunu düşünüyorsun peki bu düşüncenin şu boyutunu hiç irdeledin mi? Diyelim ki yedek pili 60 dolara aldın ve biliyorsun ki bu piller kuralına göre kullanıldığında yaklaşık 1000 şarz alabiliyor. Yani 60 dolar /1000 =0,06 cent beher şarz peki bunun yerine alkali pil alsan tanesini 1 ytl den aldığını farz edelim 1 X 1000 =1.000 ytl yani 60 dolar nere 1.000 ytl nere ayrıca çevre kirliliği de yok.

Tarih: 26 Kasım 2005, 22:41 - İp: 81.***.**6.11
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

droral,
FZ-30 da saydığın özelliklerin %80 i Fuji S-9500 de daha üstün. Leica objektife gelince - bu objektif Leitz Wetzlar üretimi (yani orjinal Leica) değil. Leica kullanıcıları bu farkı çok iyi bilir. Bu objektifte çoğu makinelerde olduğu gibi uzakdoğuda üretiliyor. Sony aynı amaçlarla Carl Zeiss ismini kullandıktan sonra Panasonic de rakip olarak Leica ile isim hakkı anlaşması yaptı. Bunun karşılığında Panasonic Leica ismi altında vizörlü dijital makineler üretti. Leica nın 4-5 yıl önce vizörlü dijital makineleri FUJI tarafından üretiliyordu. Leica veya Carl Zeiss gibi eski isimler günümüzde isim haklarının kullandırılmasından daha fazla para kazanıyorlar ve bundan dolayı ayakta kalabiliyorlar. Kısacası: Büyük efsaneler günümüzde ne yazıkki "topallıyor". Düşünsenize Sony veya Panasonic gibi elektronik alandan gelme şirketler Carl Zeiss veya Leica gibi isimleri kullanamasalardı fotoğraf tutkunlarına bu kadar kolay ulaşabilirlermiydi.
Bu tür stratejilerden sadece bir örnek vermek istiyorum - Makinelerin zirvesi olarak bilinen Hasselblad ın H-1 diye bir ürünü var bu ürün tamamıyla OBJEKTİFLERİ DAHİL Fuji tarafından üretiliyor ( fuji japonya sitesinden bu ürünü Fuji GX-645 olarak görebilirsiniz) aynı markanın meşhur
x-pan analog modeli ( fuji üretimi ve Fujinon üretimi objektif ) hasselblad ve carl zeiss objektif olarak pazarlanmakta.

Tarih: 26 Kasım 2005, 23:36 - İp: 85.***.**6.99
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Sayın Positif, Fuji'nin DSLR-like olmayan birkaç kompakt makinesini kullandım, S2 ve S3pro'ları kullanmadım, ancak inceleme fırsatım oldu. Fuji fot. makinası ve objektif konusunda kesinlikle takdir ettiğim ve güvendiğim bir markadır. Ancak fiyatları muadillerine göre hep biraz yüksektir. Belki de kalitesinin bir yansıması. En azından ben makina almaya karar verdiğim dönemlerde (2,5 yılda 6 makina aldım, sattım, şu anda da 3 makinam var) öyleydi, şimdiki fiyat- performans ilişkisini bilmiyorum. Fuji S9500'ü ise henüz değil elime almak, vitrinde bile göremedim. Sadece yabancı forumları okuyarak öğrenmeye çalışıyorum.Evet makina güzel gibi duruyor ancak yorumlar çok çeşitli. Review'lar kadar kullanıcı yorumlarını da okumaya çalışıyorum, memnun olanı var olmayanı var. Evet haklısınız, Fuji birkaç yönden kesinlikle FZ30'dan üstün. Ha, ben bugün makina alacak olsam Fuji'yi tercih eder miydim? Hayır etmezdim. Sebebi tamamen kişisel: şu an elimde 2GB SD ( 2x512mb, 1x1gb) kartım var ve yeni tip hafıza kartı edinmek işime gelmez. Bir diğer sebep de "image stabilizing" sisteminin yokluğu, veya zayıflığı. Evet bir anti-blur sistemi var ama neticesi tartışmalı ve bunu ISO yükselterek yapıyor. Ancak görebildiğim kadarıyla, 1600 ISO'nun fotoğrafları pek kullanıllabilir gelmedi bana. Bunlar benim şahsi görüşlerim ve ne yazık ki sadece okuduklarımdan vardığım kanılar. Ancak asla sabit fikirli birisi olmadım, bugün yarın bir şekilde bu makinayı kullanma fırsatım olur da kendi kriterlerimde çekim yaparak deneyebilirsem fikrim değişmez değil...
Saygılarımla...

#droral' tarafyndan 27.11.2005 02:57:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Kasım 2005, 02:52 - İp: 85.***.**2.115
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Ankara S-9500 modelini SANFO, ILGAZ DİJİTAL, TEKNOSA, YALÇINLAR da inceleyebilirsiniz. Ondan sonra tekrar yazışmak daha doğru olur bence...

Tarih: 27 Kasım 2005, 02:57 - İp: 85.***.**6.99
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Tamam Sn.Positif .Teşekkürler...

Tarih: 27 Kasım 2005, 12:31 - İp: 85.***.**2.115
concon
concon (üye)
Ankara / Meraklı

Sayın droral;
Mesaj servisim çalışmadığı için malesef özelime gönderdiğiniz mesajı okuyamıyorum. Bu konuda "Öneri ve Görüşleriniz" bölümüne başlık da açtım; ama henüz sorun çözülmedi.

Ancak, bu başlık altında sonradan yazdığınız mesajlarınızdan olumlu bir tutum sergilediğinizi gördüm. Özelime gönderdiğiniz mesaj da muhakkak öyledir. Olgun ve seviyeli tavrınızdan dolayı teşekkür ederim. İlk mesajınızı yanlış anladığım ve birden parladığım, sevgili burkay'ın belirttiği gibi "kantarın topuzunu kaçırdığım" için herkesten ve özellikle sizden özür dilerim.

Bazı duygular gerçekten yazıyla anlatılamıyor. Daha doğrusu bir yazıdan bazen yazı sahibinin amacının ne olduğu, kızgın mı, sevinçli mi, hakaret mi ediyor, yoksa eleştiri mi yapıyor, ciddi mi, ya da espri mi yapıyor.. tam olarak anlaşılamıyor. Bu da sanal ortamın bir dezavantajı olsa gerek.

Ben de ilk mesajınızdaki " Lütfen takım tutar gibi fot. makinası önermeyin! Lütfen önerdiğiniz markanın diğerlerine göre artılarını belirtin! " ifadelerinden, özellikle cümle sonlarında ünlem işareti kullanmanız nedeniyle kızgın olduğunuz, hakaretamiz ve kaba bir tavır sergilediğiniz izlenimi edindim. Ama belirttiğim gibi tavrınızın ne kadar olgun olduğunu sonraki mesajlarınızdan anladım. Ben de aslında ilk mesajımda espri yapmak niyetindeydim. Biraz mani tipinde şaka yollu bir mesaj yazdım. Maksat ortam şenlensin. Tabi ki içeriğine halen katılıyorum; yani oyum halen H1 den yana.

Tekrar herkesten özür diler, saygılar sunarım.

Tarih: 28 Kasım 2005, 12:26 - İp: 195.***.**7.7
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Sen de sağol sevgili concon...
Ama ben yine zorlayacağım seni: Tamam, FZ30 karşısında tercihin H1! Ama neden allahaşkına, neden? Sadece sempati mi, yoksa başka birşey mi?....
Saygılarımla...

Tarih: 28 Kasım 2005, 17:00 - İp: 85.***.**2.115
concon
concon (üye)
Ankara / Meraklı

Evet;
Fiyat, makro çekim (2cm & 5cm) ve lcd ekran büyüklüğü dışında Fz30'un neredeyse tüm özellikleri H1'den üstün. Daha fazla Mp, daha büyük sensör, shutter speed, F değerleri, harici flaş, raw format, hafıza türü..... Bu yönleriyle Fz30'un kullanıcısına daha fazla özgürlük tanıdığı muhakkak.

Tabi bunlar katalog bilgileri. Eğer amaç kaliteli fotoğraf çekmek ise H1, Fz30'a 30 kere basar. Fotoğrafta netlik, doygunluk, renlerde canlılık, kontrast isteyen beri gelsin.
Renk ve netlik konusunda zaten Sony ile Panasonic'i kıyas bile etmem. Çeşitli sitelerden her iki makineyle çekilmiş olan fotoğraflar kıyaslanabilir. Farkı görmemek imkansız.

Bir arkadaşımda H1, diğer bir arkadaşımda da Fz30 var. Yani her iki makineyi de kullanmadıysam da, inceleme fırsatı buldum. Çekilen fotoğrafları gördüm. Arkadaşların makineleri hakkındaki yorumlarını dinledim. Fz30 sahibi arkadaş şunu söylemişti "Eğer bir şeyin benzerini Sony üretiyorsa, hem de daha ucuza, başka marka tanımam". Makiineyi satıp H1 almaya bile niyetlendi; ama sonra vazgeçip DSLR almaya karar verdi. DSLR olmasa da Sony R1, ilgilendiği makineler arasında başı çekiyor.

Ayrıca, elektronik olan her şey gibi, fotoğraf makinesinde de saydıklarımız dışında önemli olan bazı hususlar var. Marka imajı ve güvenirliliği,satış sonrası servis, garanti koşulları, dünya genelinde daha çok kişi tarafından tercih edilme vb. Bu konularda yine Sony Panasoniği döver döver; dinlenir yine döver. Panasonic sahibi arkadaş servisle kavga bile etmişti; telefonda kardeş oldular servis ile.

Evet bu benimkine marka hayranlığı derseniz deyin; doğrudur. Fotoğraf konusunda Canon ve Nikon'a lafım yok. Ama Sony ve Panasonic kıyaslanacaksa, gözüm kapalı Sony derim. Televizyonda da bu böyle, ev elektroniği ve diğer elektronik olan herşeyde de öyle.

Evet droral kardeşim, benimkisi mantık değil, sempati. Hatta daha da öte Sony aşkı. Yaşasın Sony.

Bu arada Sony'den prim aldığımı, çok belli ettim galiba.

Tarih: 30 Kasım 2005, 17:18 - İp: 195.***.**7.26
parody
parody (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

FZ 30 un LEICA lensi bile yeter H1 i altetmeye..

Tarih: 2 Aralık 2005, 17:18 - İp: 81.***.**5.236
alptekinsa
alptekinsa (üye)
Balıkesir / Amatör

hepinize verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekkürler ben birazda gönlümün fz30 dan yana olmasından dolayı almaya karar verdim siparişimi gönderdim bana ve bu site ile yardımcı olmaya çalışan bütün arkadaşlara teşekkürler

Tarih: 20 Aralık 2005, 14:42 - İp: 85.***.**0.17