Fotoğrafçılık Forumları
Sony Dsc H1 Panasonic Fz30 Mu
sony dsc h1 panasonic fz30 mu uzun zaman incelemelerim sonunda bu iki makine arasında kararsız kaldım rasındaki fiyat farkının azlığı panasoniğin dijittal de yeni olmasına rahmen oldukca olumlu eleştiriler alması kararımı netleştirmede bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Her güzele kanma;
H1 den şaşma...
Lütfen takım tutar gibi fot. makinası önermeyin! Lütfen önerdiğiniz markanın diğerlerine göre artılarını belirtin!
Sevgili alptekinsa aşağıdaki linkte her iki makinayı da kendin karşılaştırabilirsin. FZ30, her yönüyle su götürmez bir şekilde H1'den üstün bir makina. FZ30'un H1'e göre artıları:
1. Daha yüksek mp,
2. Daha büyük sensör
3. Objektif üzerinden manuel fokus ve zoom imkanı
4. Min. ve max. enstantene değerleri daha yüksek
5. Gerektiğinde harici kafa flaş bağlayabilme olanağı
6. Daha kapsamlı flaş modu
7. Daha kapsamlı metering modu
8. Daha hızlı seri çekim
9. Raw ve tiff çekebilme
10. Daha yüksek çözünürlükte ve hareketli LCD
11.Daha ucuz SD kart kulllanabilme imkanı
Ve tabii ki LEICA objektif!...
Eksilerine gelince (H1'e göre):
1. Daha küçük LCD
2. Daha pahalı
3. Daha ağır
4. Li-ion pil kullanması (bu madde bence tartışılabilir).
Buları bir teraziye koy, tart ve sen karar ver alptekinsa...
FZ30 ve H1'i karşılaştırmak için:
http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=panasonic_dmcfz30%2Csony_dsch1&show=all
Saygılarımla...
#droral' tarafyndan 24.11.2005 20:50:16 tarihinde düzenlendi.
ben de yetkili bir panasonic servisi olarak FZ 30 derim.Sayın oral'a ilaveten elektronik komponent olarak da gayet mukavim ve dağ-bayır şartlarına uygun bir makine.
Lityum ion pil kullanmak bir makine için dezavantaj değildir aksine Nikel metal hidrit pillerin illede bittikten sonra şarz edilmesi gereğine bakılırsa lityum ion pilleri her daim şarz edebilme olanağı olması yola çıkarken henüz yarım olan pilinizi gönül rahatlığıyla şarz eder Pil biter mi kaygızı taşımazsınız.
Sevgili Burkay, pil konusunda ben de seninle aynı şekilde düşündüğüm için "tartışmalı " diye belirttim. Çünkü bazı kişiler, kolay bulunabilir olmasından dolayı kalem pili avantaj sayarak, tercih sebebi olarak görüyorlar...
hepinize karar vermem için görüşlerinizi aktarıp yardımcı
olmaya çalıştığınız için teşekkürler iki makina içinde bende fz 30 ağırlık veriyorum ama buişle benden daha iyi
olan sizlerin fikirlerini alarak deneyim ve tecrübelerinizden faydalanmak istedim yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler
"Lütfen takım tutar gibi fot. makinası önermeyin! Lütfen önerdiğiniz markanın diğerlerine göre artılarını belirtin! "
Sevgili droral;
Yukarıdaki cümleyi sarfederken nasıl bir ruh halindeydin anlamak zor. Başkasının tarzını eleştirmeye, adam çatmaya, gönül kırmaya hiç lüzum yok. Ben kendi tarzıma göre kendi fikrimi biraz esprili bir dille belirttim. Sen de aynı medeni seviyeyle kendi düşüncelerini kendine has tarzınla belirtebilirsin. Benim fikirlerimi de eleştireblirsin, yalnış bulabilirsin; AMA TARZIMI ELEŞTİRMEK HADDİNE DÜŞMEZ. Takım tutar gibiymiş...
Makinelerin artılarını eksilerini de sen yazıver. Herkes yorum yazmak için illa ki makinelerin artısını eksisini yazmak zorunda mı? Kaldı ki, başlığı açan alptekinsa zaten her iki makineyi de uzun zaman incelediğini söylüyor. Yani her iki makinenin de birbirine göre üstün-noksan yönlerini araştırmış. Şimdi senin yaptığın gibi bu adama makinelerin özelliklerini sıralamaya ne lüzum var anlamış değilim. Herhalde sadece başlığı okuyarak mesaj yazdın.
Makinelerin artısını eksisini sıralamak faydalı değil mi; tabi ki faydalı. Bu başlıktan sadece alptekinsa faydalanmayacak. Her iki makine hakkında da fikri olmayan arkadaşlar senin mesajından rahatlıkla fikir edinebilir. Ama dediğim gibi, alptekinsa makineleri uzun uzun araştırdım diyor. Şimdi ben bunu söyleyen bir arkadaşa makinelerin artısını eksisini sıralamadım diye neden eleştiriliyorum onu anlayamadım.
Sonuç olarak şunları söyleyeyim: Yorum yazarken lütfen önce başlığı açanın derdini anlayalım. Diğer yorum yazan üyelerin fikirlerini tabi ki eleştirelim ki doğruyu bulalım. Ama fikir eleştirirken edep kuralları çerçevesinde kalalım. Fikir eleştirme ile tarz eleştirme arasındaki ince çizgiyi kaçırıp, diğer üyelerin tarzlarını eleştirmeye kalkmayalım. İşi adam çatmaya, fitneye, fesada, düşmanlığa sürmeyelim. Zorlaştırmayalım, kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. Bu dünya kimseye kalmaz.
Merhaba Alptekinsa, sana söyleyecegim tek sey kesinlikle panasonic i secmen olur. Bende fz20 ye sahip birisi olarak sana bunu hic düsünmeden tavsiye edebilirim. Ben bile bir ara H1 ile FZ 20 arasinda düsünmüstüm ve bana göre dogru karari verip panasonic i aldim ve inanki hicde pisman degilim, kaldiki sen fz30 diyorsun!!!
sevgili concon,
hepimizin amacı daha iyiye doğru giden yolda yer almak ve bu forumda o kompartımanlardan biri....
"Ama fikir eleştirirken edep kuralları çerçevesinde kalalım. Fikir eleştirme ile tarz eleştirme arasındaki ince çizgiyi kaçırıp, diğer üyelerin tarzlarını eleştirmeye kalkmayalım. İşi adam çatmaya, fitneye, fesada, düşmanlığa sürmeyelim. Zorlaştırmayalım, kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. Bu dünya kimseye kalmaz. "
bu cümleni çok beğendim ve seni tebrik etmek istiyorum ancak şu cümlende kullandığın ifade tarzını sen hangi ruh halinde yazdın ve edindiğin bilgi birikimi sonucu yukarıda yazdığın kelimeleri sen kendi yaşamında kendi davranışlarına uygulayabiliyor musun? Yoksa kantarın topuzunu kaçırdığını kabulleniyor musun?
"Yukarıdaki cümleyi sarfederken nasıl bir ruh halindeydin anlamak zor. Başkasının tarzını eleştirmeye, adam çatmaya, gönül kırmaya hiç lüzum yok. Ben kendi tarzıma göre kendi fikrimi biraz esprili bir dille belirttim. Sen de aynı medeni seviyeyle kendi düşüncelerini kendine has tarzınla belirtebilirsin. Benim fikirlerimi de eleştireblirsin, yalnış bulabilirsin; AMA TARZIMI ELEŞTİRMEK HADDİNE DÜŞMEZ. Takım tutar gibiymiş... ....""
Ve bende hakikaten senin neden kesinlikle H1 tavsiye ettiğini nedenleriyle bilmek ve senden bilgilenmek istiyorum.lütfen bana H1 in tavsiye etmenin nedenini açıklar mısın lütfen yada neden panasonic i tavsiye etmediğinin gerekçelerini sıralar mısın? Evet bende takım tutar gibi körü körüne tavsiyelerde bulunan arkadaşlardan Sayın Droral gibi hoşlanmıyorum.Eğer bir görüş ortaya atıyorsanız bunun nedenlerşini de ortaya koyulması gerekliliğine inanıyorum ve sadece bu nedenle senden yukarıdaki sorumun yanıtını istiyorum yoksa senin bilgi seviyeni ölçmek benim haddime mi düşmüş?
paran varsa fz30 paran azsa h1 al.Ayrıca h1 in aksesuarları fz 30 a göre çok ucuz. belki 1/3 fiyatına belki dahada aşağıya.
Bunun dışında bence h1 in fz30 a göre avantajı yok.Fakat pil konusunda ben kesinlikle kalem pilden yanayım. Yedek pillerinin de pahalı olduğunu duymuştum.
Sayın Burkay, ben nedenini tam anlamadığım halde sevgili concon'u kırdığımı düşünerek ve konunun bu tarafını burada kapatmak için, kendisine özel mesaj yoluyla "pardon" dedim.
Ancak madem konu açıldı, ben de biraz daha devam etmek istiyorum:
Bu forumu düzenli takip edenler bilirler, birçok kişi bu forumdaki insanların tavsiyesiyle fot. makinası almıştır ve almaktadır. Yani eğer birisi ile bilgimizi paylaşıyorsak bunun sonucunda da biraz sorumluluk alıyoruz diye düşünüyorum. Burada herhangi bir konuda yazı yazarken , kendi adıma konuşayım, belli bir tecrübe ve bilgi birikimime rağmen , eksiğimi araştırıyor ve 1 değil, 2 değil 3 kere düşünüyorum ve öyle yazıyorum. Yanlış bilgilendirmek, hiç bilgilendirmemekten daha kötü bir şey kanımca. Konumuz teknoloji; matemetik, fizik, elektronik , yani pozitif bilim. Bugün dünyada onlarca firma, onlarca marka ve modelde ürün üretiyor ve biz bunları karşılaştırırken nümerik değerler kullanmak zorundayız. Bunun başka bir yolu yok.
Sevgili alptekinsa uzunca bir süre araştırdığı ve tercihini iki modele indirdiği halde, hala bulanık olduğunu belirtmiş. Bu nedenle açıklayıcı bir cevaba ihtiyacı olduğunu düşünerek bir cevap yazdım ve beraberinde sadece bir "dilekte" bulundum. Evet, (bu konu için konuşuyorum) doğru cevap H1 olabilir, ama bunun nedenini ben dahil herkesin bilmeye ve öğrenmeye hakkı var. Neden H1? Bu arada, H1 kullananlar lütfen , hemen üstüne alınmasın; H1 kötü bir makina değil fakat FZ30 ile karşılaştırıldığına biraz zorlanıyor ve bu durum H1'i kötü makina yapmaz. Pozitif bilimde duygusallık bir yere kadar, ancak işin ucunda bir insanı yanlış yönlendirmek varsa bu bir hata... Herneyse dediğim gibi ben ne kimseyi aşağıladığımı ne de fırçaladığımı düşünmüyorum, ve özellikle cevap yazılarında "dayanak" rica ettiğimi belirtiyorum. Burada bilgi paylaşıyoruz, ve mesnetsiz (dayanaksız) bilgi olmaz. Bu arada, burada da özel mesajdaki gibi tekrarlıyorum: amacım asla seni incitmek değildi, tekrar özürler sevgili concon....
Saygılarımla...
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
259229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0148827 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
-
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1247919 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0326425 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
-
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1347514 Şub. 2021, 16:41
mete007 -