by_phtogpr
by_phtogpr (üye)
İzmir / Amatör

Sonunda A520yi Aldım!!!!!!!!!!!!!!!

Öncelikle bu makineyi bana öneren herkese ve özelliklerini benimle paylaşan herkese teşekkür ederim birkişi varki o bana çok yardımcı oldu ona ayrıca teşekkür edeceğim.
makine çok hoşuma gitti 4-5 gündür elimden bırakamıorum 512mbı doldurdum siyah beyaz ve sepya ağırlıklı fotoğraflar çekiorum
makinenin herşeyini çözdüm sayılır ama şu gece çekiminde çok zorlanıorum dün ankarada oranda dondurucu bir soğuk vardı 8den 91 kadar fotoğraf çektim tv ayrında değişik enstantanelerde tripodla ama hepsi flu çıktı belkide tripod rüzgardan etkilenmiştir bilmiom enstantane yi ayarlıom diyaframı kırmızı gösterio flaş kullanmakta istemiyorum gece çekimini nasıl ayarlarım ısoyuda 50de tutuom gren olmasın die

yardımcı olursanız sevinirim

Tarih: 3 Mart 2006, 16:23 - İp: yok
ilhamid
ilhamid (üye)
İzmir / Amatör

Makineyi,etatene öncelili moda al...en düşük hız 15 olarak görünecektir.sonra enstatenteyı düşürmeye devam et..saniye sembollü rakam çıkacaktır.örnek: 15''--10''...gibi...1- den 15 saniyeye kadar gece cekimi içn uzun pozlama yapablirsin..orta aydınlıkta 4-6 sanıye yetiyor,normal ışikta gece manzara çekiminede 3-4 saniye yetiyor.Bu özellikle iligili makınenın kul.klavuzunda maalesf açıklama yapılmamış..çok kişiye sordum yeterli cevap lamadı, daha sonra erkayalar istanbul u aradım, bu bilgiyı oaradan aldım.Tabı tripodu unutmuyorsun.Sevgiler..

Tarih: 3 Mart 2006, 22:22 - İp: 88.***.**3.105
ilhamid
ilhamid (üye)
İzmir / Amatör

Tabii enstantane önceliginde ,uzun pozlama için entanteneyi seçtigimizde,diyafram ayarını makine otomatık olaraka yapacaktır.

Tarih: 3 Mart 2006, 22:25 - İp: 88.***.**3.105
bilaldeg
bilaldeg (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

hayırlı olsun bakalım..

muhtemelen titremedendir..o sürede,küçük de olsa bir titreme etkiler pozlamayı..Tv'de,diyafram değeri her durumda kırmızı görünüyor hatırladığım kadarıyla,yani enstantane öncelikli modda olduğunu belirtmek için olabilir..bence makinenin sabit olduğundan emin olduğunuz bir ortamda yeniden çekim yapıp sonuçları karşılaştırın..
fotoğraflarınızı bekliyoruz..

selamlar..

Tarih: 3 Mart 2006, 23:01 - İp: 85.***.**6.244
by_phtogpr
by_phtogpr (üye)
İzmir / Amatör

Sayın ilhamid,bilaldeg verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum.En yakın zamanda bunları uygulayarak çektiğim fotoğrafları sizilerle paylaşacağım.

Tarih: 4 Mart 2006, 13:32 - İp: 81.***.**6.36
candan
candan (üye)
Tokat / Amatör

Merhab hayırlı olsun benimde size bir sorum olacak.Satın almayı düşünüyorum ama video çekim özelliğinde 10 fps diyor acaba hareketli görüntüsü nasıl bilgilendirir misiniz

Tarih: 4 Mart 2006, 23:52 - İp: 81.***.**7.143
by_phtogpr
by_phtogpr (üye)
İzmir / Amatör

Mrb ben videoyu fazla kullanmadım ama güzel çekiyor.Çok hızlı hareket ettirince görüntüler arası kopukluk olabiliyor ama genel olarak iyi.2-3 kez ancak kullandım ama fotoğraf kalitesi mükemmel isterseniz siteden bakabilirsiniz ben daha foto eklemedim ama en yakın zamanda ekleyeceğim

Tarih: 5 Mart 2006, 18:24 - İp: 81.***.**6.51
tataroğlu
tataroğlu (üye)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

ARKADAŞIM......
BENCE BENDE DENEDİM DÜN GECE MAKİNEYİ MANUELE ALDIM 4" SN ENSTANTENE VERDİM VE DİYAFRAMI AÇTIM VE TİMER ÖZELLİĞİNE ALDIM ( HALK DİLİNDE KENDİ KENDİNE ÇEKİM DİYORLAR ) VE ÇOK BAŞARILI BİR KARE YAKALADIM AYRICA BU BİLGİ İÇİN İSTANBULU ARAMADIM ALDIĞIM YER BANA UYGULAMALI OLARAK İZAH ETTİ. BİR DNE OLACAK TIMERA ALMANIN FAYDASI MAKİNEYLE PARMAK BAĞLANTIN OLMADIĞI İÇİN TİTREMEDE OLMUYOR..

Tarih: 7 Mart 2006, 16:44 - İp: 85.***.**9.218
by_phtogpr
by_phtogpr (üye)
İzmir / Amatör

Bu konu için yorum yapan herkese çok çok teşekkür ederim ellerinize sağlık

Tarih: 7 Mart 2006, 19:30 - İp: 85.***.**2.93
SWING
SWING (üye)
İstanbul / Amatör

Walla ben de aynı gün aldım makineyi.. senin ki kadar başarılı bir fotom yok. Ben hayırlı olsun diyorum sana..zaten böle giderse Canon Powershot A520 kulubu kuracam yakındır.

Resimlerini bekliyoruz.Ben de bir çözersem senin kilerin altına eklerim...

Tarih: 11 Mart 2006, 20:40 - İp: 81.***.**3.35
candan
candan (üye)
Tokat / Amatör

pardo 512 lik bir kartla nekadar hareketli görüntü çekilebiyor bilgisayarda görüntü büyütülüce çokbozulma oluyormu.başka makina almak istemiyorum

Tarih: 14 Mart 2006, 16:52 - İp: 88.***.**4.148