Fotoğrafçılık Forumları
Sizce Bu 3 Makinadan Hangisi İyi
canon s5 ıs
fujifilm s1000fd
sony DSC-H9
bu 3 makina arasında sıkıştım kaldım. sizce hangisi en iyisidir ve ne açıdan açıklarmısınız...
bu ürünlere rakip aynı fiiyatlarda başka tavsiyeniz olurmu...
Canon S2 var bende , memnunum , Canondan yana oyumu kullanırım
Arkadaşım fuji güzel makina tavsiye ederim
Bana kalırsa bunlardan degilde sony A200 tipi alsan daha iyi Link Tıkla bunu örnek olarak gösterdim.
sana tavsiyem Fujifilm al çekimi gayet nettir yani kısaca renkleri canlı gösteriyor acemiysen fujifilm tavsiye ederim...
Sony H9
bunların içinde s5 öndedir.dışında ise fz50 derim
merhaba ..
sony i hiç incelemedim yorum yapmıyayım. bende fz18 var ama almadan önce canon ve fujifilmi de epey inceledim. yazdığınız canon s5 i fuji s1000fd den daha çok beğendim ama fujiyi de es geçmeyin s8000 i bir deneyin derim . s1000 modelinde optik imaj sabitleyici yok. ama 8000 modelinde var. üstelik biraz daha büyük sensörlü. fiyatı 890 ytl eger para mesele değilse.. kendi aldığım makinayı ise bu forumda bir merak edene enine boyuna anlattım .. size bir fz 50 önerisi gelmiş ki katılıyorum bulabilseydim ben de alıcaktım (gerçi biraz pahalıdır ama) yerine fz 18 aldım. panasonic lumix serisi de güzel.. bir bakın derim..
s5 sizin listenizin en iyisi asla sony yaklaşmayın.fuji nin s8000fd si gece çekimlerinde öne çıkıyo.ama fz18 bunların hepsinden iyidir.
Tıkla
Canon Powershot SX1 IS çıktı. Buna S5'in yeni modeli denebilir.
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_sx1is.asp
S5'e göre artıları
12x yerine 20x zoom
8 MP yerine 10 MP
640 x 480 @ 30 fps video yerine 1920 x1080(HD) video
Geniş açı (28mm ne demekse)
CCD yerine CMOS (CMOS Compact makinalarda ilk defa SX1'de kullanılmış)
Kısa bir süre S5 kullanma şansım oldu. 4-5 gün gibi
Gördüğüm eksi yönleri
LCD ekran görüntüsü renkleri yanıltıyor
Zoom olayı bazen problem çıkarıyor, sağlıklı çalışmıyor
Pil süresi göstergesi yok sadece biterken haber veriyor ama haber verdikten sonra ne kadar daha dayanıyor onu bilemiyorum
+ LCD ekranın hareketli olması ve çekim yaparken ekranı yan çevirerek objeye bakmak zorunda kalmadan çekim yapabilmeniz, hatta fotoğraf makinasıyla kendinizi görerek kendi çekiminizi yapabilmeniz
+ olarak S5'de 4 GB'a kadar tek parça video çekme özelliği
+ video çekerken aynı zamanda fotoğraf çekme özelliği
+ video çekimi yaparken zoomun çalışması
güzel yönleri.
Umarım aynen SX1'de de vardır.
Fiyata gelince ben geçenler S5 için Eminönü (Doğubank) gidip sordum. 520 YTL diyorlar. Çin malı ya da Japon malı hangisini istersen veririz diyorlar. Yalnız Japon mallarının türkçe desteği olmuyormuş. Kalite olarak farketmez ikisi de aynıdır diyorlar. Yalnız garanti olayını tam anlayamadım. Kimisi burada garanti olmaz, bunlar dükkan garantisi, o da hikaye diyor. Kimileri de garantili olduğunu iddia ediyor.
Canon SX1'in fiyatı belli değil. Tahmini fiyat 900 $ ya da 450 Euro deniyor sitelerde.
hocam ben de bir süredir araştırıyorum bu konuyu..ancak gönlüm H9 dan yana..yani diğerlerinden daha iyi olduğunu düşünüyorum..tek kafamı karıştıran yönü jpeg nedeni ile fotoğraf kalitesi kötü deniyor olması..ama baskı yapmiycaksam ve de sadece pc de kalcaksa fotoğraflar acaba fotoğraf kalitesi tatmin eder mi..tek soru bu..
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
-
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
288625 Oca. 2025, 19:03
cnyt34 -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
070106 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
049719 Ara. 2024, 16:13
prodersler -