pizzi
pizzi (üye)
Trabzon / Amatör

S5000 mi Yoksa Kodak 6490 Mı?

Diyeceksiniz ki bu soru kaç kez sorulacak. Kusura bakmayın ben açıklayıcı bir cevap bulamadığım için tekrar sormak istedim... Sizce hangisi daha iyi? Açıklayıcı bir şekilde cevaplarsanız sevinirim... ( tabi bilinçlice, kulaktan duyma değil yani )

Tarih: 2 Ağustos 2004, 21:50 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

sanirim bu soruya burda cevap aramaniz yanlis olur.
fuzuli yere laf uretmekten baska bir islemi olmuyor burdaki forumlarin.

genelde bu topik daha once...
yok bu soru demode.gibi cevaplar geliyor bu sorulara.

yorum yapanlarda bence bunlar yerine falanca marka filanca model al diyorlar.bakiyorsun onerdikleri makina 3000$.

simdi bu sorunada ukala bir arkadas cikip gereksiz bir cevap verecektir.
gelelim konuya bende bu iki makina arasinda kararsizim sanirim tenik ozellikleri hakkinda bilgin var.karar veremedim aklim karisti gel seninde aklini karistirayim.
s5100 ve s5500 modelerinide incele.

ben kodak a daha yakinim sanirim.

kolay gelsin.

 

Tarih: 3 Ağustos 2004, 10:07 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

kodakı tavsiye etmem. alternatiflerin arasında canon s1'in de olmasını öneririm.

 

Tarih: 3 Ağustos 2004, 13:06 - İp: yok
nofear
nofear (üye)
İstanbul / Amatör

6ay dır 6490 kullanıyorum ve memnunum tavsiye ederim... Ama ben senin yerinde olsam eğer istanbulda oturuyorsan sirkeciyi dolaş araştır ikisinide kullan bak hangisi kafana yatarsa onu al ben öğle yaptım bide alıken sd kart almanı tavsiye ederim 6490 alırsan pil sorunun olmaz s5000 alır isen sarj aleti ve 4adet pil alaman gerekicek... hadi sana kolay gesin

 

Tarih: 3 Ağustos 2004, 15:34 - İp: yok
guleryuz
guleryuz (üye)
İstanbul / Meraklı

bu iki makineyide bırak ... olympus c 760 ve ya c 765 modellerine bak derim. tiff çekebilirsin bu makinelerle ve fiyat olarakta neredeyse aynı. optik kaliteside çok yüksek. bi özeliklerini araştır derim. saygılarla..

 

Tarih: 4 Ağustos 2004, 11:09 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma


Olympusun ülkemizde yetkili servisi yok.Makine ile birlikte başına da sorun alırsın.

 

Tarih: 5 Ağustos 2004, 08:51 - İp: yok
guleryuz
guleryuz (üye)
İstanbul / Meraklı

burak demir arkadaşım doğru söylüyor türkiye servisi yok fakat adamlar birebir değiştiriyor. avrupaya gönderiyor . zaten tüketici hakkımızda var olan 30 günlük süre cihazlarınızı faturalı aldığınız sürece kesinlikle bi problemle karşılaşmayız. diye düşünüyorum saygılarla

#guleryuz' tarafından 05.08.2004 10:24:58 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Ağustos 2004, 10:29 - İp: yok
pizzi
pizzi (üye)
Trabzon / Amatör

Böyle cevaplarla karşılaşacağımı tahmin etmelitdim... Burkay kardeş sen galiba bu işte üstad sın anladığım kadarıyla... Bu konuda bana detaylı şekilde yardımcı olurmusun?

 

Tarih: 5 Ağustos 2004, 21:17 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Güleryüz,
Öncelikle ismim Murat Özdemir "burkay" pseudonom'u ise sevgili oğlumun gerçek adı.Şair Kemal Burkay'ın şiirlerini çok beğendiğim için oğlumun adını burkay koymuştum...

Sevgili kardeşim " adamlar birebir değiştiriyor. avrupaya gönderiyor" demişsin ben bunu senin tahminin olduğunu zannediyorum zira ben profesyonel olarak işin içindeyim.Makineler senin sandığın gibi öyle birebir değiştirilecek kadar ucuz şeyler değil...Avrupaya gönderildiği doğru çekoslovakyaya gönderiliyor Olimpus biliyorsun daha önce Himpex (Hidayet abi) teydi adama gına gelmişti makineleri çekoslovakyaya göndermekten takip etmekten vs..Sırf bu işlerden kurtulmak için Sunay Erden'e yedek parça getirebilmek için çok uğraştı ama çabaları boşuna gitti zira olimpus vermedi.Benim çok iyi derecede yabancı dil bilmemden de istifade ederek bir yurt dışı toplantısında Hidayet abi konuyu olimpus yetkililerine tekrar gündeme getirdi.(bizim serviste olimpusun şart koştuğu cihazların hemen hemen % 80'i var) ona rağmen Hidayet abiye havya dışı yedek parçayı vermeyi kabul etmişler (pil kapağı vs.)

 

Tarih: 6 Ağustos 2004, 01:00 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

"zaten tüketici hakkımızda var olan 30 günlük süre cihazlarınızı faturalı aldığınız sürece kesinlikle bi problemle karşılaşmayız. diye düşünüyorum" demişsin farkında mısın bilmiyorum ama düşünüyorsun sadece ben gerçeğin böyle olmadığını biliyorum. olimpusun distribütörü artık Beyaz bilgisayar ben bu adamların bu sıkıntıyı aşmak adına herhangi bir girişimde bulunduklarını bir TSE belgeli teknik servis olarak duymadım. Örneğin garanti kapsamına girmeyen bir arızaya sahip makine ne oluyor?Olurya müşteri makinesini kazara yere düşürmüştür..Bu adama ne gibi çözüm yolu öneriyorlar sen biliyor musun?

 

Tarih: 6 Ağustos 2004, 01:01 - İp: yok
guleryuz
guleryuz (üye)
İstanbul / Meraklı

murat abi konuyu aştık abi , sonuçta arkadaşa doğru makineyi önermek amacımız. hepimiz bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışmalıyız. arkadaşa ben makine önerdim. artık bundan sonrası arkadaşın makineyi araştırma kısmına kalıyor. beyaz bilgisayarı arasın . gerekli bilgiyi alcağından eminim. ona bakarsan kodak yada fuji servisleri çok mu iyi. saygılarımla..

 

Tarih: 6 Ağustos 2004, 14:31 - İp: yok