Fotoğrafçılık Forumları
S3-z60-s500-i6-praktica Hangisi???
Aşağıdaki modellerden birini alacağım. Video cekimi benim icin onemli ve kompakt bir makina istiyorum. Gorusleriniz veya onerileriniz?
1) PRAKTICA Luxmedia 5203 (MPEG4 kayıt
yaptığı belirtilmiş ama marka ---340 YTL
konusunda emin değilim, nasıl bir alettir?)
2) Nikon S3 - 495 YTL
3) Samsung Digimax i6 (Yeni bir model,fazla bilgi yok,
birazda pahalı) --- 585 YTL
4) Casio Z60 - 377 YTL
5) Samsung S500 - 269 YTL
#veyselh' tarafından 04.04.2006 10:55:25 tarihinde düzenlendi.
arkadaşım video çekimini düşünüyosan ben casio z750 kullanıyorum.almadan önce çok fazla araştırdım benim de amacım senin gibi video çekimdi ve en sonunda bunda karar kıldım. ben çok memnunum video çekimi 1 gb sd karta normal de 1 saati aşkın hq modda ise 35 dk. civarı. ama iç mekan ağırlıklı video çekim düşünüyosan foto makinelerden uzak dur bence çünkü güçlü ışık istiyor ve hafif karıncalanma oluyor görüntüde.
nikonlar harika makineler ama video çekimi mov uzantılı.ayrıca foto çekiminde manuel ayarlara izin wermiyor. ama casio da her türlü manuel ayarı yapabilirsin ayrıca pil dayanma süreleri de çok iyi.
diğer makineler hakkında fazla bir bilgim yok ama tahminime göre praktica lar fason imalat.
detaylı incelemeler ve örnek foto-videolar için bi göz atmanı tavsiye ederim (ingilizce) :
www.steves-digicams.com
CASIO EX-Z110 AL.....
400 YTL'YE BULABİLİRSİN.
Merhaba veyselh üzerinden dört ay geçmiş ama inşallah measjımı görüp cevap verirsin. Ben de casio z 60 almak istiyorum sen 377 ytl demişsin bu fiyatı nerden aldın. Gerçi kurla birlikte fiyat da yükselmiştir mutlaka ama yardımcı olursan sevinirim.
casıo exılım z750 alabilirsin. mpeg4 kalitesinde çekim yapabiliyorsun. z110 tavsiye etmem. video çekimi konusunda sadece bellek miktarı kadar çekim yaparsın bu da 512 mb bir kartta ortalama 10 dakika yapar. samsung ve practica hakkında fikrim yok.
Kaliteli ve uzun süreli video çekecek, çok ta iyi foto çekecek.. Bende günlerce bunu arastırdım ve buldum kardeş. Şu an biraz pahalı, 700-800 arası, bayramdan sonra düşer fiyatı.. ben onu alacağım. KODAK P712.. 80 dk kesintisiz video.. Çektiğin videoyu makine üzerinde istediğin gibi kes, yapıştır,montajla.. Manyak güzel bir olay.. kodak.com.tr ye gir, incele.. ayrıca 7 mp ve 12x optik zoom..
panctom p712'nin 80 dakika kesintisiz video kaydı yaptığına dair bir bilgi yok kodak.com.tr'de. Ne kadarlık bir kartla 80 dakika çekiliyo sence
Sevgili tekin43.. kodak.com.tr ye girip ürünü bulduktan sonra, "spefikasyonlar" linkini ıkla. karşına teknik detayları çıkacak.Orada görürsün.Makina, kesintisiz yaparsan 80 dakika sonra kaydı kesiyor anladığım kadarıyla.. Hafıza kartın büyükse ve yer varsa kayda tekrar baslayabiliyorsun.
Video sırasında 12x optik zoom kullanma imkanı var. Çektiğin videoyu sonradan dilediğin gibi kes,birleştir,montajla.. Bu özellik hiçbirinde yok,yok,YOK!!
panctom sende bi KODAK P712 hastalığı teşhis ettim ben. zamanında bende de Canon A610 hastalığı vardı. Şimdi makineyi aldım. Hastalığım geçti. Sen de henüz makineyi almadın galiba. İnşallah alırsın da bu hastalıktan da kurtulursun. Ancak sanma ki alınca başka makinelere hiç bakmayacam. Emin ol kısa bi süre sonra gözlerin başka makinelerede kaymaya başlayacak.
nikon marka kompaktlar çok güzel fotoğraf çekiyor.
benim şahsi fikrim samsung,casio gibi markaların çok ekmek yemesi gerektiği.
mstfckr61 doktorum teşhisi koymuş zaten: kodak hastalığı.. Evet doktorum,henüz almadım ama buna karar verene kadar neler çektim ben bilirim. canon s3 ten bile geçtim bu makine uğruna..
Yani Güzel ülkemin, güzel Trabzon'unun doktoru; kodak p712 almadan dinmez bu hasretim.Madem teşhisi koydun,hadi bi de ilacımı yaz ve yolla bana bir p712..
saygı ve selamlarımla..
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
Adobe Photoshop Cs3 Görsel Eğitim Videoları
08 Mar. 2016, 23:22 prodersler