ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Panasonic Lumix Hayalkırıklığı

Bazen internet sitelerinde çok övülen makineleri gidip gerçekten görüp elinize aldığınızda tam bir hayal kırıklığına uğruyorsunuz.Benim lumix deneyimim de böyleydi. Bana bu makine oytuncak gibi geldi gövdesi ve görünüşü gerçekten beni dumura uyğrattı. Ayrıca LCD ekranın çok küçük olması ve vizörün minicik olup makinenin sol üst köşesine iliştirilmesi gerçekten çok kötü.

Satıcının dediğine göre yüksek zoom oranında image stebilizer çok fazla işe yaramıyormuş ve Canondaki kadar etkili değilmiş.

#ohara' tarafından 23.02.2005 12:21:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Şubat 2005, 14:29 - İp: yok
halil75
halil75 (üye)
İstanbul / Meraklı

bendeki hayalkırıklıgıda senin gibi insanları insanların bişey biliyo zannetmesi. zaten ülke bu yüzden ilerliyemiyo senin gibiler agzı laf yapan adamlar her zaman bizim ülkede prim yapar.10 tane savunucun var baksana yazanlara biri bana sorunlu diyo.seni övüpte yerlere göklere sıgdıramayan arkadas ların var ya sen onlarla birleşip bi clup kursanıza adıda sey olsun : sorunsuz insanlar kulubü (her türlü sorun giderilir.)...

 

Tarih: 26 Şubat 2005, 21:41 - İp: yok
mozdeveci
mozdeveci (üye)
Kayseri / Profesyonel Fotoğrafçı

internette sample yayınlayan siteler var. Tartışmalar çok uzar ama örnekleri incelemek gerekir. panasonicle ilgili örnekler çok iyi gelmedi bana.

 

Tarih: 28 Şubat 2005, 09:23 - İp: yok
mboyaci
mboyaci (üye)
İstanbul / Amatör

ohara arkadasim daha hangi makina hakkında konustugunu bilmeden karalaman gercekten üzücü.


ben lumix fz3 kullaniyorum.bence lens olarak cok kaliteli.zaten bu yuzden tercih ettim.gorunus olarak soylenenlere birsey diyemem zevkler tartisilmaz.fakat ozellik ve kalite olarak gercekten iyi bir makina.bunu satarsam fz20 almayi dusunuyorum.goruntu sabitleyici 12x zoomda 1/20 de falan cekersen işe yariyor.ama sen 1/4 de falan geldinmi gercekten isey yaramiyor.fakat 12x de 1/4 de isey yarayacak İS da zor bulunur.

 

Tarih: 2 Mart 2005, 21:51 - İp: yok
tanerileri
tanerileri (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar , Bende yeni FZ20 Aldım.
Fotoğraf işinde profesyenel değilim ama bu makine gerçekten kaliteli.

Renk derinliği , keskinliği , özellikle zoom'u , image sabitleme sitemide , yüksek zoomlarda değil belki ama çok işe yarıyor.
sonra , 5 MP olması , digital zooma geçtiğinde gerçekten işe yarıyor. 500 metre ötedeki arabanın plakasını okuyorum diyeceğim inanmayacaksınız , tartışma başlatmakta istiemiyorum susuyorum.

Bende derimki , herkese öneririm.
Taner İLERİ.

 

Tarih: 3 Mart 2005, 16:46 - İp: yok
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

halil75 madem bu kadar iyi makine neden satıyorsun?
---intoko'daki ilan sana ait sanırım...yanlış anlama bu arada, makine arıyorum ve fz20 özellikle dikkatimi çekiyor. ama sen makineyi bu kadar savunmana karşın elinden çıkarıyorsun sebebini merak ettim.

#muratsen' tarafından 03.03.2005 23:20:12 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Mart 2005, 23:16 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

kredi kartı borcunu ödeyebilmek için satıyor

 

Tarih: 3 Mart 2005, 23:59 - İp: yok
halil75
halil75 (üye)
İstanbul / Meraklı

murat kardeşim öncelikle şunu söyleyim ben makinayı kredi kartı borcum için satıyorum mkina için 2 ay bekledim ben uzakdogudan geldi.gelene kadar catladım makinamı satmak için övmüyorum o kadar asagılık değilim ve herkes de salak değil işine gelen alır.yarı fiyatına sıfır makina veriyoruz millet gedik arıyo anlayamıyorum .şöyle düşünüyorum türk milleti ucuz olunca bişeyle arıyo ..ne yapayım bende bayandan satılık yada assubaydan yada doktardan mı yazmam gerekiyodu yani bilen alır bu aleti benim alet sıfır kutusunda duruyo beni 50 kiş aradı bugüne kadar belki bizim patronda dükkanda cok foto cekiyorum diye elimden aldı makinayı 1000 dolar vercem dedi 500 ünü verdi kalanının vermezse söylediğim fiyata vercem kim alırsa alsın.bu arada fz 20 alacaklarada yardımcı olucam ban dua etsinler diye beklerseniz getirtiriz çinden kar almdan sırf insanlar bu aleti tanısın diye yarı fiyatına alıcam isteyenlere 500 dolar

 

Tarih: 4 Mart 2005, 00:10 - İp: yok
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

halil bugün sevgili A80'imi sattım...fz20 şu an odak noktamdaki kamera eğer intokodaki ilanın geçerli ise değerlendirelim derim. yalnız tezcanlı bir insanımdır...fazla bekleyemem

 

Tarih: 5 Mart 2005, 18:19 - İp: yok
tembeleryk
tembeleryk (üye)
Samsun / Amatör

MERHABA muratsen a80 satıp fz20 üzerinde duruyosan bence hata yapmışsın makineyi satmadan önce çalışan versiyonunu bi görseydin keşke. sonra pişman olmayasın.

 

Tarih: 5 Mart 2005, 19:27 - İp: yok
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

sevgil hemşerim tembelereyk (bende samsunluyum şu an kocaelide oturuyorum ama samsunda doğdum yıllarca çiftlik caddesinin hemen altındaki 19 mayıs mahallesinde oturdum. bütün akrabalarımda oradadır )
-A80 iyi hoş makine ama artık beklentilerimi karşılıyamıyor. daha iyi bir makro ve mutlaka yüksek zoom arıyorum.
kafamda bir kaç makine var bunlar : yakın bir arkadaşımın sattığı Sony F717 - Fuji S5500 Ve FZ20---aslında olympus c8080 hayalimdeki makine ama benmi bütcemi aşıyor....
---fz20 hakkındaki steves digicam - megapixel net yorumları olumlu...ama sizde insanı iki arada bir derede bırakıyorsunuz kafalar karışıyor
---ve nedense bu bi tek foto makinesi alırken oluyor

 

Tarih: 5 Mart 2005, 20:15 - İp: yok