yusuf217
yusuf217 (üye)
Adana / Meraklı

Ogatech Fotograf Makinası Almalımıy

giriş seviyesi bir fotograf makinası almak istiyorum ogatech almayı düşünüyorum özellikleri şöyle

• 6.6 megapiksel çözünürlük
  • 4x dijital zoom
  • 1.5" poly silicon TFT LCD
  • F2.8 f=8.47mm objective, 1/2" sensor
  • Sesli Hareketli görüntü kaydı (320x240 AVI format)
  • Otomatik zamanlayıcı 10sn (Self Timer)
  • 16 MB dahili hafıza ve SD hafıza kartı slotu (5 MB F 15 , N20 fotoğraf, 3.0 MP F18, N25 fotoğraf, 1024x768 piksel F51, N64 fotoğraf; 6 dk hareketli görüntü kaydı, 65 dk. ses kaydı. (Süreler hafıza kartı ile artırılabilir.)
  • Otomatik beyaz ayarı (manual güneşli, tungsten, floresan)
  • WEBCAM özelliği ile PC de konferans görüşme yapabilme
  • Dahili flaş
  • Dahili mikrofon
  • TV çıkışı (NTSC/PAL)
  • USB bağlantı (Windows 98/98SE/ME/2000/XP)
  • 2 adet AA ebat alkalin pil veya Ni-Mh şarj edilebilir pil kullanabilme
  • Windows uyumlu yazılımlar MGI video wave III SE, MGI Phote Suite III SE

• ogatech almalımıyım tavsiye edermisiniz 6.6 megapixsel diyorlar acaba gerçekten 6.6 damı çekiyor yoksa yazılım desteklimi

Tarih: 26 Nisan 2004, 21:31 - İp: yok
    cpx5700
    cpx5700 (üye)
    İstanbul / Amatör

mckyra çok doğru söylemiş. Makina alırken belki de en son dikkat edilecek husus olan MP'e nedense biz en çok önemi veriyoruz. Normal boyutta fotoğraflar çekeceksek 3 MP'den fazlası gereksiz zaten. Esas önemli olan diğer özellikleri ve bizim neyi ve nasıl çekecek olduğumuzdur. Makinayı alış amacına bağlı olarak nasıl bir makine alman gerektiği değişir. Başta da söylediğin gibi giriş seviyesi bir makine almak istiyorsan bütçenin el verdiği ölçüde 200-250 milyonluk bir makine yetebilir. Bu aldığın makineyle eğer hevesin artıp bu konuya ilgi duymaya başlarsan ileride daha fazla özellikleri olan ve manuel ayarlara izin verebilen bir dijital makine alırsın.

Sevgiler

Tarih: 27 Nisan 2004, 19:47 - İp: yok
    jokerred
    jokerred (üye)
    Bolu / Amatör

arkadaşlar,acele ile ve biraz da bütçemin kısıtlılığı nedeniyle ogatech 6600 dfm aldım.Cihazın optik zoomunun olmayışından belki de çektiğim foto+videoları tv de ve pc'de izlerken çok kötü sonuç alıyorum.Gerçi fiyatı ile düşünüldüğünde sonuç normal ama tv görüntüsünün tolere edilebilecek düzeyde olması için hangi minimum özellikleri aramamız gerekir.
    SEVGİLER

Tarih: 17 Nisan 2005, 16:25 - İp: yok
    guronline
    guronline (üye)
    Yurtdışı / Amatör

bence kodak 7330...tam giriş için ideal bir makine.

Tarih: 17 Nisan 2005, 19:28 - İp: yok
    ghostcihan
    ghostcihan (üye)
    Bursa / Meraklı

keşke o modeli yerine 6150 modeli olan 6.o megapikselli olanı alsaydın daha iyi olrdu. çünkü ogatech in kendi teknik servisi bile bu modelini öneriyor sadece web cam özelliği yok. bende 6.0 mp yi aldım ve memnunum amatör çekimlerde fazlasıyla yeterli ama çekim esnasında çok dikkat etmek gerekiyor. makine kesinlikle kırdamamalı......
    ayarlarını doğru yaparsan daha iyi sonuçlar alırsın.
    kullanma klavuzunu kullan...

#ghostcihan' tarafından 21.05.2005 15:38:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Mayıs 2005, 15:32 - İp: yok
    okarademir
    okarademir (üye)
    Balıkesir / Amatör

giriş seviyesi için ricoh caplio rx i bir incele derim. ben kullanıyorum ve memnunum. fiyatıda şu an en uygun olan makina

Tarih: 23 Mayıs 2005, 10:07 - İp: yok
    kzablanca
    kzablanca (üye)
    Tekirdağ / Amatör

bence başlangıç seviyesi için uygun bir makina bende bir alt modeli ogatech og5110 var gündüz çekimleri çok iyi hele hava bulutlu oldumu yada yağmur sonrası ... harikalar yaratıyor.. eksikleri ise bence 4 nimh pil ile çalışıyor ve titremeye çok duyarlı hele gece çekimleri berbat.. macrolar bence alt seviye bir makina için yeterli fiyatı uygun...

Tarih: 24 Mayıs 2005, 22:17 - İp: yok
    • 1