serhayt
serhayt (üye)
Denizli / Amatör

Nikon P90 Sony Hx1

arkadaşlar selamlar 2 ürün arasında seçim yapmakta zorlanıyorum yardımcı olursanız sevinirim.nikon p90 ile sony hx1 modeli arasından hangisin tercih edeyim makinalrı kullanan arkdaşlar bilgi verirse mutlu olucam şimdiden teşekkürler.

Tarih: 9 Kasım 2009, 12:28 - İp: 78.***.**5.113
ssr
ssr (üye)
İstanbul / Meraklı

yuklemeye calısıyorum bebek ızın verırse )
bu arada o yesıl tus var bızde de ayrıca da valla onu da anlamadım ne ıse yaradıgını easy modun da cok profesyonel olsam burada bu soruları sormazdım artı bu makınayı da nasıl kullanacagımı bılırdım ehh acemıyız tecrubelerle ogrenecegız tek uzuldugum sey bebegın duzgun fotosunu cekememıs olmam 2 ay oldu ancak buraya da yazabıldım..

 

Tarih: 1 Mart 2010, 22:59 - İp: 212.***.**9.148
ssr
ssr (üye)
İstanbul / Meraklı

http://img690.imageshack.us/i/dsc01307vl.jpg/
AWB ıso400 0ev 30 f2.8 makro easy MASA LAMBASININ YANINDA
http://img62.imageshack.us/i/dsc01306wo.jpg/
AWB ıso400 0ev 30 f2.8 makro easy MASA LAMBASININ YANINDA
http://img62.imageshack.us/i/dsc01106e.jpg/
AWB ISO125 0EV 125 F2.8 PANORAMİK FLASSIZ
http://img176.imageshack.us/i/dsc01104.jpg/
AWB ISO400 0EV 160 F5.2 20XZOOM EASY AKSAMUSTU FLASSIZ
http://img189.imageshack.us/i/dsc01077j.jpg/
FLORSN 3 ISO125 OEV 640 F4.5 CONVERSİON LENS TELE 20X ZOOM AKSAM USTU FLASSIZ


bunlar gozume hos gelenler ve elımın altında bulabıldıklerım..

#kibelesr' tarafından 01.03.2010 23:25:05 tarihinde düzenlendi.


#kibelesr' tarafından 02.03.2010 00:01:51 tarihinde düzenlendi.


#kibelesr' tarafından 02.03.2010 16:10:01 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Mart 2010, 23:21 - İp: 212.***.**9.148
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Sorunlu fotoları yüklemeniz gerekiyordu, size hoş gelenleri değil

Makinada birşey yok, güle güle kullanın. Servise götürseniz, onlar da aynısını söyleyecek.

Son fotografta köşelerde "mor" gölgeler (purple fringe) göremedim, panaromik foto da da göremedim. Lens güzel.

Stabilizasyon da iyi gibi gözüküyor.

Sanırım sizin probleminiz resmin suluboya benzeri yapay dokusu. En çok "ördekler"de ve panaromik'te uzaktaki çalılıklarda falan gözüküyor. Sanki birisi eliyle boyayı sürtmüş gibi. Sorun gürültü ve onu gizlemeye çalışan gürültü azaltma yazılımı (NR-Noise Reduction).

Kullandığınız makinanın sensörü bir DSLR'ın sensöründen alan olarak 9-10 kere daha küçük, üzerine 9MP sıkıştırılmış (33MP/cm²), fizik kanunları gereği gürültü oluşuyor, bunu gizlemeye çalışan yazılımda resmi bu hale getiriyor.

ISO 100'ün üzerine çıkmayın, çocuğun fotografını çekmek için daha güçlü ampullerle aydınlatın evinizi.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

 

Tarih: 2 Mart 2010, 00:10 - İp: 88.***.**4.187
ssr
ssr (üye)
İstanbul / Meraklı

tesekkur ederım oncelıkle yardımcı olmaya calıstıgınız ıcın..
bebek fotolarında yuz hatları hıc net cıkmıyor.
dedıgım gıbı daha once de evdekı eskı makınalar daha net goruntu verıyor ınsan yuzlerınde aynen dedıgınız sulu boya goruntusu ben kırısıklıgı da gostersın ıstıyorum ama ozellıkle ınsan yuzlerınde netlık yok.. dıger nesneler daha belırgın..
bana suanda ıkı sey lazım..
bu makınayla hareket edenlerı yanı cocugu hangı sekılde cekmelıyım kı bu makınada sozde oyle bır ozellık var ama ben bulamadım daha easy mod sozde bunu ayarlıyordu!!
ıkıncısı flassız daha net fotolar cekebılmek ıcın ıso dısında ne yapabılrım?
hepsı hosuma gıdenler degıl elımın altında bulabıldıklerım dedım cunku neyle cektıgımı bıldıklerım var bılemedıklerım var makınadan sılıyorum cogunu aktarıp..
en son fotoyu sonradan ekledım bebek fotosu cok net cıkmayanlardan bırı o yuzden koydum dıgerlerı eh ıste dedıklerım.. hareket edenlerı hıc yakalayamıyorum zaten ( bırde hızlı hızlı cekelım dıye elımız tıtrıyo vs vs onları da ıyıce koyup burada rezıl olmayalım dedım.. neyse tekrar tesekkurler..

son olarak asagıda yazınızdan yapıgım alıntıda yazan konu ıcın yapılacak bırsey var mıdır?
"Kullandığınız makinanın sensörü bir DSLR'ın sensöründen alan olarak 9-10 kere daha küçük, üzerine 9MP sıkıştırılmış (33MP/cm²), fizik kanunları gereği gürültü oluşuyor, bunu gizlemeye çalışan yazılımda resmi bu hale getiriyor."



#kibelesr' tarafından 02.03.2010 02:45:01 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 2 Mart 2010, 02:36 - İp: 212.***.**9.148
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Sensörünüz değişmez. Değişmeye kalksa üzerindeki elektronik devreler ve yazılımında değişmesi gerekir. Hele daha büyük bir sensör takmaya kalksanız bu sefer fiziksel olarak gövdeyi değiştirmeniz gerekir, daha büyük lens takmanız gerekir vs. sonuçta o artık başka bir makina olur. Kısacası değişmez.

Sensörde herbir santimetrekareye 33 milyon piksel sığdırmak için piksellerin boyutunu bayağı bir düşürmek gerekiyor. Daha küçük sensör alanı, daha az ışık yani daha az foton tanesi demek. Gürültü kabaca bu foton taneciği sayısının karekökü ile ters orantılı olduğu için küçük foton sayılarında gürültü azıyor. Neyse sizi fizik/matemetik denklemleriyle fazla uğraştırmayayım, merak ediyorsanız şu makalelere bakarsınız :

http://www.clarkvision.com/articles/does.pixel.size.matter/index.html

http://www.clarkvision.com/imagedetail/digital.sensor.performance.summary/

ISO'yu arttıramadığınıza göre ışığı arttırmalısınız. Aydınlatmaya biraz para yatırın, fazladan birkaç lamba falan alın.

Anladığım kadarıyla çocuğun gözüne doğrudan flaş dayamak istemiyorsunuz. Aksi gibi HX1'in üzerinde dolaylı aydınlatma yapabileceğiniz harici flaş ünitesi takılabilecek bir soket (hot shoe) göremedim. Bu durumda elinize küçük bir ayna alıp flaş ışığını duvara/tavana falan sevk ederek dolaylı aydınlatma sağlayabilirsiniz. Aynı teknik macro çekimlerinde çok işe yarıyor.

Bir zamanlar ben de kompakt makina kullandım , bu garip numaraları o zamanlar keşfetmiştim. Size o fiyata kadar çıkacaksanız mutlaka DSLR alın demem boşuna değildi, tecrübeme dayanarak konuşuyordum.

Hareketi kaçırmanızın diğer sebebi makinanın yavaşlığıdır. Yavaşlığın 2 sebebi var:

1. Optik vizör olmaması. Optik olmayan bütün vizörler, görüntüyü belli bir gecikmeyle aktarırlar,
dolayısı ile siz dneklaşöre bastığınızda aslında geçmişte kalmış bir anı fotograflamaya çalışıyorsunuzdur. Çare olarak 2 gözünüzü aynı anda kullanmaya çalışın.

2. Makina yavaş fokusluyor: Gidip elinize artık 100 YTL'ye bulunabile 2.el bir AF Filmli SLR alın, ne demek istediğimi anlarsınız.

 

Tarih: 2 Mart 2010, 10:15 - İp: 88.***.**3.107
ssr
ssr (üye)
İstanbul / Meraklı

cok tesekkur ederım gercekten ılgınıze bılgınıze..
dılım yanarak, eskı makınemle cekım yapmaya devam ederek ve hx1 ı her gordugumde ıcım cız ederek zamanım uygun oldugunda dedıgınızı yapacagım
anlamadıgım hala bırsey var sony nasıl eskı modelınden daha kotu ceken bır makına uretır yaa yıllardır sony kullanan ve hıcbır sorun yasamamıs bır kullanıcı olarak fotograf makınası benı oldukca sasırttı.. neyse oldu olan )
uzmeyelım kendımızı..bebege odaklanalım..

 

Tarih: 2 Mart 2010, 15:16 - İp: 212.***.**9.148
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Sorun Sony'de değil. Daha doğrusu, sorun sadece Sony'de değil, diğer markalar da aynısını yapıyorlar.

En beylik satış hilelerinden birisi olayı tüketicinin gözünde sadece ve sadece birkaç rakama indirgenmesi. Fotografçılıkta bu rakamlar MegaPiksel ve Zoom oluyor.

Olayı bir iki rakamla özetlenebilir hale getirince, saf tüketici sadece bu rakmlara bakıp iyi mal aldığını sanıyor. "Sadece 6MPcik mi, yaramaz" ve "20x zoom yapıyor, süper" vs. Tabii bu arada hiçkimse saf tüketiciye MP artınca gürültünün çıldırdığını veya zoom oranı arttıkça lensin kalitesinin düştüğünü söylemiyor. Ancak bilfiil tecrübesi olanlar neyin önemli olduğunu biliyorlar, mesela

1. hızlı AF, mekanik MF, hızlı tepki veren makina kontrolleri ( direksiyonu çevirdikten 0.5 saniye sonra yön değiştiren veya 3 kere firene bastıktan sonra duran bir araba kulanır mısınız )

2. WB-ISO-EV-Mod-Flaş gibi önemli şeylerin menüden değil bu iş için özel ayrılmış tuş-levye-kol vs. ile kontrol edilmesi ( Arabanın radyosunun menüsünü kurcalarken bile kaza yapıyordum kaç kere, selektörü menüye koyduklarını düşünebiliyor musunuz )

3. optik vizör

4. harici flaş, mümkünse wireless

5. büyük sensör,

 

Tarih: 2 Mart 2010, 16:31 - İp: 88.***.**3.107
ssr
ssr (üye)
İstanbul / Meraklı

engın bılgılerınızı bızlerle paylastıgınız ıcın cok tesekkurler umarım dıger arkadasların da ısıne yarar bu konustuklarımız..

neyse hx1 de tek tusla WB-ISO-EV-Mod-Flaş secımını yapabılıyoruz buna sevıneyım barı menuden secmek gercekten kotu olurdu..

bu arada ben mp ve zoom olayına hıc takılmadıgımı soylemek ıstıyorum.
benım bu makınayı almamda onceden kullanan kısının referansı, sony nın cesıtlı makınalarını evımde kullanmıs olmam, gordugum fotolar ve son olarak asagıda soylenen ozellıgı almamada etkılı olmustur kı cocuk hareket edıyor(!)


Aksiyonu dondurun
Bir golf vuruşunu veya uçan bir kuşu saniye saniye görüntüleyebilmek müthiş bir şey. Yüksek hızlı çekim, tam çözünürlükte kesintisiz bir dizi resim çeker. Birçok profesyonel SLR fotoğraf makinesinden daha hızlı olduğu için, görüntü detaylarından ödün vermeden hızlı hareketleri yakalayabilir.


 

Tarih: 2 Mart 2010, 16:47 - İp: 212.***.**9.148