levocan
levocan (üye)
Şanlıurfa / Amatör

Nikon D 70 mi Canon Eos 350 D mi ?

Selamlar;
Yeni bir makina almak istiyorum ama hangi makinayı alacağım konusunda terddüt içerisindeyim. Çevremden farklı görüşler aldım. Bir de sizlerin görüşünü almak istiyorum.
Aradaki fiyat farkını dikkate almaz isek Nikon D 70 mi tavsiye edersiniz yoksa Canon Eos 350 D mi ?

Tarih: 16 Nisan 2005, 15:02 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

Levocan Canon EOS 300D ile Nikon D 70'in karşılaştırıldığı bir yığın topic var bu forumda.. Mesaj yazmadan önce forumu biraz incelemeni tavsiye ederim..

 

Tarih: 16 Nisan 2005, 19:34 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam levocan..

ayni soru isareti ben de vardi.. hatta parayi kasada sayarken bile hala daha "acaba yanlis mi yapiyorum, yok yok ben iyisi D70 alayim.." diyordum..))) artik demiyorum, cunku 350D aldim.. iyiki de almisim.. ben sana benim karar vermemdeki etkenleri anlatayim istersen..;

hangi dukkana girip fotografcilikla ilgili abilere sorduysam, hepsi tek bir agizdan, sanki ezberlemisler gibi "tabii ki Nikon" dediler.. bunu birkac nedene bagli olarak soylediklerini dusunebiliriz.. Neden?

Cunku Nikon'la basladilar, ellerindeki tum lensler Nikon, artik degistirmeleri cok zor.. ve kendileri zamaninda hata yaptiklarindan dolayi simdi senin de ayni cukura atlamani istiyorlar..)))) sen sen ol atlama!!!

bircok karsilastirmalar yapildi; yok 20D ile D70, D70'yi 20D ile bile ayni kefeye koydular.. neyse koysunlar, bana ne..)) simdi de 350D ile karsilastirmalari yapiliyor.. aslinda buradan cikarilacak ders; 350D'nin 20D kadar iyi bir makine olmasindan oturu bu karsilastirmayi 350D ile de yapiyorlar.. ama hadi allah askina..)) 350D daha yeni piyasaya cikti.. 2005 model.. D70 ise gecen yilin modeli.. arada dunya kadar digital farkliliklar var.. her seferinde ama D70'in flash sync speed'i 1/500 one suruluyor..

bu ayin sonunda nikon D50 ile D70s'i piyasaya tanitacak.. o makineler 350D'ye rakip olacaklar.. D70 degil..

benim kararimi etkileyen en onemli etkenlerden biri 350D'de USB 2.0 olmasi.. birkac dakika icerisinde bilgisayarinda fotograflari edit yapabilirsin.. D70 ile arada yemek molasi vermen gerekir..))

tabii hersey USB degil.. Digic II bence cok ama cok basarili.. canon makinelerin cektikleri fotograflar'da noise oranlari diger makinelere oranla cok daha az..

 

Tarih: 16 Nisan 2005, 20:07 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

350D'nin fotograflarinin kalitesini 20D'den farkli olmadigini soyluyorlar.. (20D sahibi olmadigim icin karsilastirmayi yapamam, ama bunu bircok yerden okuyabilirsin..)...

ama diger yandan bazilari nikon'un renklerini seviyor.. zevk meselesi..

en onemli can alici nokta bence; D70 18-70 Dx lensle birlikte geliyor, su anda nikon'un 100 pounds para iadesi de var.. 350D'den daha ucuza yani.. ama D70'de 300 poundluk lens varken 350D'nin lensi (18-55) 50 pound.. yani kocaman bir farklilik..

DSLR'da lens cok onemli.. 18-70 lens gercekten de istek uyandirici.. D70s muhtemelen D70'den de 350D'den de cok pahaliya olacak.. halen 6 megapixel olacagini biliyorum.. tabii 2 megapixel farkliligi o kadar da onemli degil denebilir; ama onemli tabii..)) sen bakma denenlere..)))

D70'in body kalitesi cok daha yuksek.. fakat ayni zamanda agir da.. tasima problemini de dusun.. 350D kesinlikle 300D gibi degil.. ufak, saglam, plastikimsi degil.. ele rahatca oturuyor.. (benim ellerim pek de ufak degildir, hicbir sorun yasamadim 350D'yi kullanmada..).. keske 20D ile ayni body'ye sahip olsaydi ama degil iste..)) yapacak birsey yok.. fiyat acisindan da 400 pound daha ucuz oldugunu unutmamak gerekir.. baby 20D.. baby maybe ama herseyi yapabiliyor artik.. 300D'ye gore cok artilari var.. hesapli...

bu kadar yeter.. hemen gir 350D al.. hic pisman olmayacaksin, soz.. beklersen D50 ile D70s'i cikartirlar piyasaya sonra karar vermek daha da zor hale gelir, bak soylemedi deme..)))))

not: bu arada 350D'nin viewfinder'i gercekten de cok berrak, acik.. tek kelimeyle harika..)

#dadanagast' tarafından 16.04.2005 20:22:19 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Nisan 2005, 20:20 - İp: yok
levocan
levocan (üye)
Şanlıurfa / Amatör

Çok teşekkür ederim....
Pazartesi muhtemelen Bir Canon EOS 350 D sahibi olacağım...

 

Tarih: 17 Nisan 2005, 00:37 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili levocan,
Ben senin yerinde olsam Fuji Finepix S7000 veya yine Fuji finepix s20 Pro'yu veya Panasonic LMC Fz 20 yi incelerdim.Eos 350 bekleneni vermedi....

#burkay' tarafından 17.04.2005 04:05:22 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Nisan 2005, 03:59 - İp: yok
levocan
levocan (üye)
Şanlıurfa / Amatör

EOS 350 D bekleneni vermedi mi ?
İyice kafam karısacak galiba...

bu linkte yapılmış bir test var...

http://www.diginorm.com.tr/TESTLER/tanitim.asp?id=34



#levocan' tarafından 17.04.2005 08:32:44 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Nisan 2005, 08:32 - İp: yok
acd
acd (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Merhaba
350D alacaklar bir daha düşünmeli..Gren(noise)açısından 300D'den bile geride..Üstelik 350D'nin RGB noise'i D70 ten fazla..
Not: 'Luıminance noise'=genellikle bu kullanılıyor.
'RGB noise' ='Renk noise'
Bir makinada RGB noise yüksek ise,editör pragramları ile müdahale ettiğinizde(özellikle karanlık alanların aydınlatılması)fotoğrafta bozulmalar fazlalaşacaktır..
Eğer fotoğrafı fazlaca kurcalamayacak,farklı müdahaleler yapmayacaksanız D70 hiç bir makine ile kıyaslanamayacak kadar iyidir ve vasat objektiflerlede iyi netice verir..

Canon'lar ise özellikle "L" serisi çok pahalı objektiflerle(yine keskinlik açısından) iyi netice verebilir,bu objektiflerin fiyatı 1000$ gibi rakkamlardan başlar,18-55 iyi bir objektif değildir.
350D ile verilen 18-55 II daha da kötü bir objektif..
illa canon düşünüyorsanız, EOS 10D'nin ikinci elini bulabilirsiniz..

Neticede sensör farklılıklarından dolayı,sadece FOTOĞRAF çekecekseniz Nikon,eğer karelerinizi fazlaca kurcalayacaksanız Canon alın derim..
CengizDemirturk

 

Tarih: 17 Nisan 2005, 09:58 - İp: yok
tungsten
tungsten (üye)
İstanbul / Meraklı

oncelikle d70 olur 350 d olur hic onemli degil; ikiside birbirine cok yakin cihazlar bence. Secim lensler de dusunulerek yapilmali......

Turkiye'de Nikon fiyatlari Canon'a gore daha mantikli bir seyir izliyor.

D70s icin: d70 ile arasinda minor birkac fark olacak, su anda uygun fiyat ile d70 almak bence daha mantikli.

Birde nezamandir kameralarin baglanti hizi makinalar icin kriter oldu onu anlayamdim 'dadanagast'. mesela bende usb 2.0 card reader var fiyati 7 usd makinamin usb kablosunu bile kullanmiyorum cogu zaman. ha birde digitalde her gecen sene olan gelismeler cogu zaman cost saving dedigimiz turdendir. bunu da hatirlatayim......

 

Tarih: 17 Nisan 2005, 11:57 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ah levocan ah..)) iste forumun yararlari ve zararlari.. isin icinden cikamayacak olmana uzulmemek elde degil dogrusu..

selam burkay bu arada.. eski tartismalarimizi ozlemisim dogrusu.. neyse iste geldim..

sevgili Burkay, levocan diyor ki: "ben o asamalari gectim, kendime DSLR bakiniyorum digital compact degil..".. burasi net sanirim.. neden levocan'in aklina bambaska, DSLR olmayanlari da sokuyorsun anlamak cok zor.. bana hesap kitap sorunlarindan oturu deme lutfen..

...

"Eos 350 bekleneni vermedi...."

kim diyor bunu bir ogrenebilir miyim?

...

selam ACD,

"350D alacaklar bir daha düşünmeli..Gren(noise)açısından 300D'den bile geride..Üstelik 350D'nin RGB noise'i D70 ten fazla..
Not: 'Luıminance noise'=genellikle bu kullanılıyor.
'RGB noise' ='Renk noise'
Bir makinada RGB noise yüksek ise,editör pragramları ile müdahale ettiğinizde(özellikle karanlık alanların aydınlatılması)fotoğrafta bozulmalar fazlalaşacaktır..
Eğer fotoğrafı fazlaca kurcalamayacak,farklı müdahaleler yapmayacaksanız D70 hiç bir makine ile kıyaslanamayacak kadar iyidir ve vasat objektiflerlede iyi netice verir.."

 

Tarih: 17 Nisan 2005, 16:07 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

350D'de noise orani 20D ile kiyaslaniyor.. bu arada 300D'nin noise oranlari zaten dusuktu.. ve her halukarda D70'den dusuk hepside.. bana bir ornek gosterebilir misin lutfen..

ikinci olarak RGB noise orani cok fazla deyip adamin yuregine indirir gibi mudahale ediyorsunuz.. bir makineye yalnizca rgb noise orani daha beter gozuyle bakamazsiniz.. nikon'un renklerini daha canli bulabilir cogu, ama ben mesela canon'un renklerini seviyorum.. bir yerde kisisel tercih..

canon kullanicisi olmadigin cok acik.. buyuk ihtimalle d70 kullaniyorsun.. her ikisi de iyi makineler.. benim bir lafim yok.. ben canon nikon'u dover muhabbeti de yapmiyorum.. ben de son ana kadar acaba hangisi olsun diye dusundum durdum.. ama surasi bir gercek ki cok profesyonel olmayan biri icin hic de o kadar farketmeyecek hangisi olacagi.. levocan hangisini alirsa alsin zaten cok mutlu olacak.. benim icin de senin icin de aynisi gecerli..

bu arada 18-55 lensi hic de fena degil.. muhtemelen bir L serisi lens sahibi olduktan sonra cok daha iyi bir karsilastirma yapabilirim..

"Neticede sensör farklılıklarından dolayı,sadece FOTOĞRAF çekecekseniz Nikon,eğer karelerinizi fazlaca kurcalayacaksanız Canon alın derim.."

nedir sensor farkliliklari acd? sadece sensor buyuklugu ile bu fotograf makinesi daha iyidir diyemezsin..

D70'de daha fazla "sharpening" kulanildigini duymustum.. 350D'de ise fotograflar cok daha bugulu cikiyor.. ama photoshop'da unsaharp mask kullandiktan sonra inanilmaz hale geliyorlar..

kareleri fazla kurcalamayacak olanlar zaten bence DSLR almamali..

selam tungsten..

kesinlikle.. lens secimi cok onemli.. her ikisi de kaliteli makineler.. ama secmisken daha yeni olan modeli secmek daha akilci geliyor bana..

cost saving.. tabii ki tungsten.. ayrica digital cok hizli gelisiyor, 1 sene cok uzun bir suredir.. diger yandan en yeni teknolojiye sahip olmanin ayricaligi bir bambaskadir.. hersey giderek ufaliyor, bir fazladan usb 2.0 card reader olmasi benim icin hic de hos degil dogrusu.. fazladan kablo olmasi etrafda.. bu benim kisisel tercihim tabii.. benim icin bluetooth mouse ve keyboard kullanmak da cok onemli..

aslinda nedir bu D70'in artilari ve eksileri 350D'ye gore? eger herkes yanitlarsa bu soruyu levocan karar vermede rahatlar bence.. tabii ki en iyi olani almali.. her ikisi de DSLR ve kaliteleri zaten cok ama cok yuksek..

 

Tarih: 17 Nisan 2005, 16:12 - İp: yok